Parvekkeen avajaiset

Tänään oli meillä parvekkeen avajaiset. Ei ollut kovin kummoinen sää, mutta ennen duunia piti vähän juhlistaa. Meidän parveke on oikea ruikku. Sinne mahtuu juuri ja juuri kolme tuolia, jos ne asettelee riti rinnan (tosi hidasta tämä kirjoittaminen, kun jostain aivojen perukoilta pomppaa tuollainen sanonta, ja täytyy alkaa googlailemaan, että onko sellaista edes olemassa. Lisäksi keskutelupalstoilla käydään kiivasta keskustelua, onko se riti rinnan vai ripi rinnan. Kuulemma hämeessä ainakin riti rinnan, tyytykäämme siihen). Joka tapauksessa tänään päätimme sen ruikku-parvekkeen korkata kesäkäyttöön.
Aamupala-antimet oli seuraavanlaiset:
– Hapankorppua oikulla (=oivariinilla), juustolla, meetvurstilla, kurkulla, tomaatilla ja mustapippurilla
– Persikka-jääteetä
– Mansikka-banaani-pirtelöä vaahtokarkilla ja strösselillä
– Ranskanpastilleja (oi!)
– Juhla Mokka -uutuus: tummapaahtoinen kahvi
Olen vähän pohtinut, että onko se muka vain hienompaa käyttää tummapaahtoista? Kutkuttaako minua ajatus siitä vain sen takia, että se tuntuu jollain tavalla spesiaalimmalta ja katu-uskottavammalta? Joka tapauksessa sain tälläisen näytepakkauksen Olivian välistä eräänä kauniina päivänä, ja tämä lauantai tuntui hyvältä testipäivältä. Ja hyvää oli kahvikin, suosittelen erittäin lämpöisesti. Ja huhujen mukaan tummapaahtoinen kahvi ei kävisi niin paljon vatsaan. Toisaalta ei sitten toimi Activian kaltaisena ihmelääkkeenäkään sitten. Ei ei, Paulig ei ole sponsorini.
Miljoona kuvaa namaastani. Anteeksi. Jotenkin kahvikuvista tuli vain hyvä mieli, ja tämän viimeisen oli tarkoitus kertoa, että vaikka jouduin kääriytymään vilttiin pakoilemaan kaikkea maailman kylmyyttä, niin aamu oli ihana, ja parveke valmis tulevaan kesään. Ja minäkin.
Henriikka

16 kommenttia

 1. annie 12.5.2012

  Ah miten herkullisen näköinen aamupala !

  Vastaa
 2. Gajsa 12.5.2012

  Ihanan näköinen aamupala! Kaverini kanssa tosin huomasimme että Juhla Mokka tumma paahtohan on täyttä huijausta. Perusjuhlis on paahtoa nro 1 ja tummajuhlis paahtoa nro 2 ja oikeasti tummat ovat siellä 4-5kieppeillä… Mutta tummapaahtoinen on parempi vatsalle, ei oo legendaa. Mutta Juhlamokkis tumma paahto ei oo tummaa :)

  Vastaa
  • Henriikka 13.5.2012

   Se on pikkuisen huijaava tummapaahto, mutta juhlamokaksi kuitenkin tumma. Mutta kyllä minä oikeastikin välillä kaipaan niitä kunnon tummia, sellaisia aitoja ja alkuperäisiä. Tujuja mutta kuitenkin pehmeitä. MMMm.

   Vastaa
 3. Anonymous 12.5.2012

  meillä Länsi-Suomessa se on ainakin rinta rinnan :o :)))

  Vastaa
  • Henriikka 13.5.2012

   Kyllä se on täälläkin rintarinnan, mutta haha riti rinnan onpi myös hauska.

   Vastaa
 4. Tuuli 12.5.2012

  Sulla on kyllä todella kauniit kasvot!

  Vastaa
 5. Tikruh 12.5.2012

  En oo maistanu tota Juhla Mokan tummaa paahtoa, mutta kunnon tumma paahto verrattuna ”normikahviin” – se ero on sama ku yöllä jä päivällä! Tumma paahto on voimakkaan makuinen mutta samalla pehmeä, ei sellaista kitkeryyttä ku ”tavallisissa”..ja maistuu hyvältä myös kylmänä!! Monesti ehtii kahvi jäähtyyn ennenku ehtii loppuun asti, jos siis lukee tai tekee muuta välillä. Mutta ei tarvi irvistellen kulauttaa haaleaa tai kylmää kahvia kurkusta alas tai kaataa lavuaariin, vaan voi juoda jopa hyvillä mielin.:) No toki se katu-uskottavuus tulee kaupan päälle ( ;) ) mutta mä juon tummaa aina tilaisuuden tullen vain sen takia että se oikeesti on niin HYVÄÄ!

  Vastaa
  • Henriikka 13.5.2012

   OOT kyllä vallan oikeassa. Minä juon kyllä vaaleanpaahdonkin kylmänä oikein iloisesti, jos sattuupi jäähtymään. Ja lisäksi vaaleapaahto on muodissa tällä hetkellä. Muodista kuitenkin viis, sillä tummapaahto se on todella hyvää ja juuri tuo kitkeryys on poissa.

   Vastaa
 6. niina 13.5.2012

  pirtelöä! herkkupirtelöä! herkkua!

  Vastaa
 7. Ella 13.5.2012

  Mun maha ei ainakaan pysty juomaan vaaleapaahtoista ollenkaan! :D Jotenkin en oo ees tajunnut, että Suomestakin vois saada tummapaahtoista – oon luullut että vaan ulkomailla voi kahvitella.

  Ps. nippelitieto: Suomessa alettiin paahtaa vaaleammin joskus sota- tai pula-aikaan. Vaaleapaahtoinen on nimittäin vähän painavampaa (koska ehkä kosteampaa? en tiedä), ja samasta määrästä papuja saa siis enemmän tietyn painoisia kahvipaketteja ja enemmän rahaa! En sit (sitäkään) tiiä miksei vaihdettu takaisin tummaan paahtoon, kun kahvia taas sai.

  Vastaa
  • Henriikka 13.5.2012

   Kyllähän suomessa on vaikka kuinka tummapaahtoja, ainakin jos etsii oikeista mestoista. Varmaan jossain erikoispuljuissa on niitä kunnon tummia ainakin.

   Ja ihana nippelitieto! mulla on sulle takaisin: Etiopiassa kahvi oli pikimustaa, sitä keitettiin hiilien päällä ja minikuppeihin tuli puolet sokeria. Kahvinkeitto oli oikea seremonia.

   Vastaa
 8. Anonymous 13.5.2012

  Ai että nyt on niin täydellinen tuo viimeinen kuva.
  Ja kulmakarvat ovat löytäneet sen oikean värin. Ihana aaminainen. Tuijotin kyllä tosi pitkään että hapankorppuja?!?! olin satavarma että ovat ruispaloja.

  Vastaa
  • Henriikka 13.5.2012

   NE OVATKIN RUISPALOJA: WHAAT. ollaanpa siellä tarkkaavaisia ja mitähän ihmettä minä oon ajatellut. Usein syödään hapankorppujen päällä tomaattia, siitä kai tämäkin.

   Ja joo! Nyt oon kulmista iloinen. Hiuksistakin on punertava sävy kadonnut.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.