Why am I living where the air hurts my face?

_MG_0393 kopio

Se on vain vaatetuskysymys”, toistelee kaverini, joka on luuhannut kuluneen viikon jossain Levin tietämillä nenäkarvat jäätyneinä 40 asteen pakkasessa. Etelän kakskytviis tuntuu varmasti sen jälkeen kesältä.

Luin juuri nettiartikkelin, jossa kerrottiin maailman kylmimmästä kylästä. Silmälaseja ei kannata pihalla käyttää, kun ne jäätyvät -70 asteessa naamaan kiinni eivätkä puhelimet toimi kodin ulkopuolella. Siltikin kyläläisten harrastuksiin kuuluu uittaa itseään kylmässä joessa ihan huvin vuoksi.

Vaatetuskysymys varmasti mutta myös asennekysymys, paljastaa tuore tutkimuskin. Olen yrittänyt pitää mieleni palmujen katveessa, tuhannen auringon paisteessa. Kun ajatukset ovat lämpöiset, sulavat varpaatkin umpiroudasta.

_MG_0368 kopio _MG_0395 kopio

Naurattaa nämä pakkasen asukuvat. Kaikki näyttävät aika samalta. Kirsikan ”-20 OOTD” muistutti huvittavan läheisesti omia niskatukikuviani.

Jos tavallisessa kaulahuivissa paleltaa, kannattaa kääriä matto kaulaan. Kun ostin oman jättihuivini Mongoliasta kesällä parinkymmenen asteen lämmössä, toivoin tulevalle talvelle pakkasia. Ja niitähän saatiin. Onneksi.

_MG_0373 kopio

Kaverini jakoi Facebookissa kuvan seuraavalla tekstillä:
The air hurts my face. Why am I living where the air hurts my face?

Vastakysymykseni on, missä muualla pelkkä pakkasesta sisälle pääseminen tuottaa yhtä syvän onnen tunteen?

-Henriikka

  huivi/tuliainen Mongoliasta, pipo/Samsoe & Samsoe, takki/joutsen, rukkaset/Stadium, kassi/Vallila

10 kommenttia

 1. saarah 10.1.2016

  Hah joo! Kyllähän (joopajoo) minäkin menisin jokeen -4 lämmittelemään, jos ilma olisi -70. Ja vesi ei tunnu samalta tietty. Noi niskatuet ja pipot risoo, jos täytyy autolla peruuttaa, ku ei nää ja päätä ei voi kääntää ja sivuilta peittyy kaikki. Mut rakastan pakkasta ja talvea ja kesää♥

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   Haha, oot kyllä ihan oikeassa. Onneksi minun ei tarvitse niin usein olla peruuttelemassa autoja.

   Pakkanen ja talvi kaikessa kauheudessaan niin mainio.

   Kiva, kun kommentoit!

   Vastaa
 2. emzi 10.1.2016

  Näin saman kuvan facessa ja musta se on tosi söpö ja niin tosi. Miksi. Mutta jotenki tämä maa on vaan ihana. Vaikka on kylmä ku mikä. Nyt tämä -15 ei tunnu melkein missään!

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   Ja varsinkaan tämä +0 hehee.

   Suomi on huippu! Eihän siitä pääse yli.

   Kiitos Emzi :-)

   Vastaa
 3. Swampy 10.1.2016

  Koulussa aina painotettiin, kuinka ensimmäiset tänne tulevat alkusuomalaiset karkottivat lappalaiset tieltään pohjoiseen. Mutta sitä ei mainittu, ketkä tänne sitten oli karkoitettu. Vaikea nimittäin uskoa, että Välimeren rannoilta on ollut varsinaista kilpajuoksua tuhansien järvien maahan. ”Hey guys, have you heard?!”

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   Muahahahaa ihan paras kommentti. Naurattaa niin paljon. KIITOS.

   Vastaa
 4. ida 10.1.2016

  onpa kivoja kuvia. :>

  Vastaa
 5. Anni 11.1.2016

  Olen super onnellinen juuri nyt täällä Uuden-Seelannin kesässä, mutta totuuden nimissä kaipaan jo vähän kunnon talvea! Varmaan kiroan itseni parin viikon päästä, mutta kunnon luminietoksissa ja paukkupakkasissa on oma taikansa :) Nykyään olen tyytyväisimmilläni sortsikeleissä, mutta lapsena talvi oli aina suosikkini, ja ei kai sitä vuosien takaista iloa koskaan unohda.

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   Oijoijoi, Uuden-Seelannin kesä kuulostaa myös aika houkuttelevalta vaihtoehdolta. Mutta todellakin, talvessa on ihan oma meininkinsä. Ja varsinkin hulluissa paukkupakkasissa. Talvi ei oo kunnon talvi, jos edes kerran ei tunnu jääpuikolta tai inuiitilta.

   Kiva, kun kommentoit Anni.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.