Cafe Elban brunssi Porissa

_MG_0716 kopio

Olen käynyt neljästi Porissa ja kahdesti Pori Jazzeilla. Näillä molemmilla jazz-kerroilla olen suunnannut sunnuntaina samaan paikkaan: Cafe Elbaan brunssille. Molemmilla kerroilla olen myös poistunut paikasta tyytyväisenä, pitkälti erinomaisen palvelun vuoksi.

Muistan kuinka viime vuonna googlailin Porin brunsseja autossa festareiden menomatkalla. Tarjonta ei luonnollisesti ollut mikään uskomattoman laaja, mutta useammassa keskustelussa nostettiin Elba esille. Menimme siis sinne.

Minulla oli todettu viime toukokuussa keliakia ja olin vielä aika hukassa tällaisten brunssikäytäntöjen kanssa. Mitä saan vaatia ja mistä kaikesta pitää kysyä? Ilmoitin sairaudestani ja samantien toinen työntekijä lähti kassalta hakemaan naapurikaupasta leipää, gluteeniton kun oli päässyt loppumaan. Jälkiruokakakun tilalta pöytäämme tuotiin myös pyytämättä ihan omat jälkiruoat, gluteenittomat versiot. Ja jottei viljaa kestäville ystävilleni olisi tullut paha mieli, kannettiin jälkkärit extrana koko seurueelle.

Myös tänä vuonna sain gluteenittoman jälkiruoan. Samassa pöydässä istuneet meille tuntemattomat tytöt näyttivät olevan ihmeissään, kun heillekin kannettiin minttusuklaa-raakakakkupalat eteen.

_MG_0740 kopio _MG_0726 kopio _MG_0734 kopio

Brunssin ruokatarjonta oli suhteellisen pieni mutta maukas. Kalaa, nakkeja, salaatteja, croissantteja, hedelmiä, kakkuja. Juomaksi tuoremehua, teetä ja kahvia. Kahvi oli hyvää, jes jes. Jugurtti-/myslipuolta ei ole eikä kovin montaa lämmintä ruokaa, mutta mitään ei jää varsinaisesti kaipaamaakaan. Voi olla, että jos henkilökunta olisi kehnompaa, voisi ruokatarjonnankin nähdä suppeampana. Mutta kun palvelu on niin hyvää, myös valikoima tuntuu runsaalta ja hyvältä.

Paikan tyyli tuo mieleen Jyväskylän nallekahvilan (Huom! vuonna 2010-2011, kun asuin Jyväskylässä. En tiedä uudistuksista mitään). Hassulla tavalla vähän aikaansa jäljessä ja kuitenkin samalla kovin viihtyisä. Paikka on ulkoapäin huomattavasti rumempi kuin sisältä ja paikan mukava fiilis korostuu kivasti, kun astuu tieltä sisätiloihin. Iltaisin Elbasta saa viiniä. Jos suuntaan Poriin joskus viikonloppureissulle, tämä olisi oiva illanistujaispaikka.

_MG_0745 kopio_MG_0737 kopio _MG_0724 kopio

Ennakkovarauksia tehdään vain isoille porukoille. Kattauksia ei ole, vaan brunssi toimii non-stoppina kaksi tuntia aina sunnuntaisin. Ovella riitti väkeä tungokseksi asti, kun saavuimme vähän ennen avaamisaikaa. Liekö jazz-viikonlopusta johtuvaa vai yleistä porilaista suosiota. Joka tapauksessa kaikki mahtuivat pöytiin ja pitkien kahvikuppien säestämä parituntinen meni mukavasti, sopivassa festariväsymyksessä.

Ken Poriin menee, niin menköön käymään. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja brunssi.

– Henriikka

8 kommenttia

 1. Anniina 29.7.2015

  Ootko käynyt uudessa wilhelmiinassa? Nallekahvila on muuttanut nikolainkulmaan ja on nyt vähän erilainen :-)

  Vastaa
  • Henriikka 30.7.2015

   Jaiks! Enpä tiennyt. Asuin ja olin siellä viimeksi 2010, ovatpa asiat muuttuneet. Minä kun luulin, ettei Nalle-kahvila voi koskaan muuttua.

   Vastaa
 2. veera 29.7.2015

  Elba on mun vakkaripaikka! Ystävän kanssa pidetään sitä meidän konttorina jossa palaveerataan tärkeät asiat viinilasin äärellä ja arkisin käyn tekemässä töitä Elban yläkerrassa. Parhautta. :)

  Vastaa
  • Henriikka 30.7.2015

   Dodi! Olishan se pitänyt arvata, että muijalla on parhaat mestat hallussa.

   Vastaa
 3. Niina 30.7.2015

  Haha, Nallekahvila mainittu! On tosiaan muuttunut aika radikaalisti noista vuosista. : )
  T: kahvilatyöntekijä vielä 3 vk

  Vastaa
  • Henriikka 30.7.2015

   No ilmeisesti. Googlailin tänään ja hulppealle paikall on löytänyt. Vaikka vähän suren, sillä vanha nallukka on kyllä mulle äärimmäisen muistorikas. Tsemppiä vikoihin viikkoihin!

   Vastaa
 4. Laitan vinkin korvan taakse! Porissa asuu hyvä, mutta harmillisesti vanha työkaveri (siis ei hän vanha, mutta ei vaan ole meillä enää töissä), jonka luona käymme silloin tällöin. Ensi kerralla yhdessä brunssille! :)

  Vastaa
  • Henriikka 30.7.2015

   Varmasti Porissa asuva kaveri tietääkin paikan. Luulisi Porin kokoisessa paikassa olevan kaikki kivat paikat aika hyvin selvillä. Menkää ihmeessä, ihastuttava paikka.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.