Stokiksen friidu

Kotiin päin matkalla, laiva huristaa ja musikaaliristeilyn toinen musikaali, Saturday Night Fever, nähty. Tax Freesta parit tuliaiset ja siinä se. Jätän mieluusti karaoket, lavatanssit ja laivadiskon väliin ja painan pään tyynyyn. Nukun laivassa aina hyvin. Tuntuu, että paatin hyrinä tuudittaa uneen kuin pienen vauvan. Pää solahtaa muhkuraiseen tyynyyn mukavasti.

Tänään otettiin haltuun Södermalmin pikkukatuja. Aurinko paistoi niin lämpimästi, että trenssissä tuli liian kuuma eikä sisätiloihin tehnyt mennä. Skippasimme kulttuurikohteet ja ihailimme pihakirppiksiä ja terassilla nauttivia ruotsalaisia.

Ruotsalaisilla naisilla on sniikkerit tai nahkanilkkurit ja paljaat nilkat. Nenällä istuu aurinkolasit ja trenssi on rennosti auki. Tukka on vaalea tai vaaleaksi värjätty. Luullakseni solahdin hyvin joukkoon, vaikka hiukseni eivät ole aivan tarpeeksi vaaleat eikä paljaat nilkatkaan vilahtaneet. Uudet aurinkolasit sentään hankin Östermalmin kivasta putiikista nimeltä Solo.

Ruotsalaisia miehiä en muistanut vilkuilla. Heistä en osaa tällä kertaa kertoa mitään. Aurinko paistoi ja pidin silmäni tiukasti kesämaisemassa. Tukholmassa eletään säätiloilta kolme viikkoa etuajassa. Kuin olisi saanut pienen aikamatkan toukokuun loppuun.

Nyt niitä makeita laivaunia. Muistakaa onnitella huomenna äitiä.

– Henriikka

takki/Filippa K, kengät/Vagabond, farkut/Tiger of Sweden, paita & laukku/second hand

2 kommenttia

 1. Liina 9.5.2015

  Pöh pääkaupungin kesäkeleille, kun täällä etelässä, missä kaiken järjen mukaan pitäisi olla vieläki kesäisempää sataa ja tuulee vaan :D Näkyikö paljon leveitä lahkeita? Ainakin Malmöön ovat jo kovasti liehulahkeiset farkut rantautuneet.

  Vastaa
  • Henriikka 13.7.2015

   Muistaakseni ei kyllä ainakaan silmäänpistävän paljon näkynyt. Voi myös olla, että muistini töppäilee.

   Toivottavasti jo nyt on siellä etelässäkin ollut kesäkelejä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.