Syksy ja farkut, farkut, farkut!

Yhteistyössä Marks & Spencer_MG_2370 kopio

Farkkulähettiläänne Henriikka ja Janne täällä moi!

Voi olla, että saatamme molemmat olla vähän liian innokkaita farkkujen ystäviä. Yksi kotimme sisustuselementti on kattoa kohti kohoava farkkupino, sillä vaatekaappi ei enää vastaanota yhtään paria.

Omia all time -suosikkejani ovat tummaa, suht vähän kulutettua farkkua olevat pillit näkyvillä tikkauksilla, sekä vaaleat boyfriend –malliset farkut rei’illä tai ilman. Janne luottaa lähes aina extra slimmiin niin mustana kuin tummemman kuin vaaleamman farkun värissä. Mitä pillimpi, sen parempi.

Janne nappaa usein minun kirpputoripinostani farkkuja omaan käyttöönsä: pienen piirin kierrätystä parhaimmillaan!

_MG_2221 kopio _MG_2325 kopio

Olimme viime viikolla kokeilemassa yhdessä Marks & Spencerin klassikoita ja syksyn 2016 farkku-uutuuksia. Jos olen täysin rehellinen, en tiennyt M&S:n farkuista ennakkoon yhtään mitään, mutta otin uteliaana vastaan kutsun sovittelemaan.

Meillä on molemmilla runsaankokoiset pyllyt ja olemme molemmat lyhyitä. Lisäksi minulla reittä ja pohjettakin reilusti, mutta vyötäröltä kapenen kovasti. Tarvitaan yleensä monia, monia sovitettuja farkkuja, että löydämme oikeasti istuvia. Tarkoituksena oli löytää syksylle omat lempifarkut.

Eikun sovittamaan!

_MG_2430 kopio_MG_2576 kopio_MG_2401 kopio

Oletin Marks and Spencerin valikoimista löytyvän muutamia malleja, mutta oletin täysin huti. Kannoin sovituskoppiin vaatteita kahdessa erässä, kahdesta eri kerroksesta. Lopulta sovituskopissani roikkui yli 20 paria, ja olin valinnut vain sellaiset, jotka oikeasti näyttivät itselleni potentiaalisilta. Toki sovitushaasteen edessä revittelinkin vähän: otin testiin muutamat värikkäät farkut ja muutaman muun villin kortin.

Janne valtasi kolmannen kerroksen ja toi minullekin sieltä yhdet kokeiluun tuntien rakkauteni vanhoja 501-tyylisiä farkkuja kohtaan. Miesten osasto on huomattavasti naisten osastoa pienempi, mutta valikoimaa on silti useita kymmeniä farkkuja.

_MG_2298 kopio_MG_2290 kopio

Jannella homma oli helpompaa: hän turvautui super slim –mallistoon ja tyylinsä tuntien tiesi samantien suosikkinsa. Kulutuksia on monenlaisia, joten niiden edessä hän joutui aprikoimaan.

Extra slimmin lisäksi myös slim-mallisto toimi hyvin. Suurin yllätykseni oli, miten mukavalta Janne näytti myös suorilla lahkeilla: Blue Harbour –malliston suoralahkeiset, tummansiniset farkut (kahdessa ylemmässä kuvassa) istuivat hienosti! Leveimmät lahkeet Janne jätti suuremmille miehille.

Minun urakkani vaati enemmän aikaa ja pohdintaa. Valikoimissa oli niin erityylisiä farkkuja, että oli melkein haastavaa sovittaa niitä samalla kertaa tietämättä mitä etsii: klassikot toimivat aina, Limited Edition –mallisto oli täynnä yksityiskohtia ja sellaista irrottelua, josta itse tykkään: kuviointeja, reikiä polvissa, yllättäviä kulutuksia ja vetoketjuja lahkeissa. Autograph-malliston farkuista löysin housuja, joita voisin hyvin käyttää virallisemmissakin työtilanteissa.

Ensimmäisestä kerroksesta löytyi paljon alkusyksyyn sopivaa tyyliä: revittyä farkkua ja vaaleaa pesua. Toisesta kerroksesta poimin super strechit pillifarkut: etutaskuttomat uutuus-tregginssit sujahtivat päälle kuin sukka (alla kuvissa).

_MG_2500 kopio_MG_2486 kopio

En usko, että lakkaan koskaan rakastamasta löysiä farkkuja. Miesten osaston vaaleat farkut istuivat päälläni hauskasti (alla olevassa kuvassa), mutta ensimmäisen kerroksen girlfriend–malli istui paremmin reisistä ja pepusta (kaksi kuvaa alaspäin). Iloisen värikkäät farkut eivät edelleenkään ole ominta omaani, mutta armeijanvihreisiin ihastuin. Jannen naureskellessa näytin omasta mielestäni ihmeen hyvältä myös artikkelin ensimmäisen kuvan leveissä lahkeissa: Flared Skinnyt ovat ihanat, vaikka Janne vitsailikin soittavansa lahkeilla trumpettia.

Marks & Spencerillä on valtava valikoima farkkuja, joiden hinnat ovat erittäin kohtuulliset. Kaikki mallit eivät todellakaan ole meitä varten, yrityksellä kun on monenlaisia kohderyhmiä. Eri mallistoista löytyy kuitenkin vaikka minkälaisia itsellekin sopivia pöksyjä.

Jos haluat käydä itse tutustumassa, niin Marks & Spencerillä alkaa tänään housukampanja: 15.–28.8. kaikista normaalihintaisista naisten ja miesten housuista tarjotaan -20 %.

_MG_2340 kopio_MG_2244 kopio _MG_2596 kopio_MG_2452 kopio

Janne löysi lopulta ykkössuosikkinsa super slim -malliston tummansinisistä farkuista. Itse painin kassalle saakka kolmannen kuvan polvista auki olevien Limited Edition –malliston mustien Ripped Skinnyjen ja viimeisen kuvan vaaleiden Relaxed Skinnyjen välillä. Lopulta iltapäivän rento mielentila antoi korkeammat pisteet vaaleille, joiden ovh 49,95€.

Syksy tulee ja farkut, farkut, farkut! Ei ole parempaa vaatetta.

-Henriikka

11 kommenttia

 1. Kaina 15.8.2016

  Runsaankokoinen pylly, lyhyt, reilusti reittä ja pohjetta, kovasti kapeneva vyötärö… Puhutaanko tässä minusta?! Taidankin ensi kerralla vakkarisukkahousuja M&S:ltä hamstratessa tutustua myös farkkuosastoon!

  Vastaa
  • Maija 15.8.2016

   Tai minusta! Pistin kanssa M&Sn korvan taakse.

   Vastaa
   • Henriikka 16.8.2016

    Kannattaa laittaa korvan taakse. Malleja on ihan sikana. :O Mä en taas tiedä sukkahousuista mitään, joten muistanpa sen!

    Vastaa
 2. Tuija Rajala 15.8.2016

  Mulla on vaikea ostaa farkkuja, ovat yleensä liian pitkät. Tai mulla liian lyhyet jalat.
  Joustofarkut on minun makuuni.

  Vastaa
  • Henriikka 16.8.2016

   Kyllä farkut ovat liian pitkät, ihmisen jalat eivät voi olla liian pitkät tai lyhyet.

   Vastaa
 3. Hanna 16.8.2016

  Mistä on tuo ihana harmaa t-paita? Siis sinun, ei Jannen :) Näytti todella hyvältä!

  Vastaa
  • Henriikka 16.8.2016

   No sanos hei muuta. Oon löytänyt tämän nimenomaisen paitamallin kautta T-paidat käyttööni, vaikka luulin etteivät ne juuri sovi minulle. Samsoe Samsoen Nobel-malli.

   Vastaa
 4. Henne 16.8.2016

  Vartalosi kuulostaa mun vastakohdalta: olen mahasta/farkkujen vyötäröltä ainakin kaksi kokoa isompi kuin reisistä ja pyllystä. Tämä asettaa tietysti vähän haasteita sovituskoppiin, enkä tähänkään mennessä ole vielä löytänyt koskaan hyvin istuvia farkkuja tai housuja. Olen selkeästi enemmän mekko- ja hameihminen, mutta kyllä tollaset teijän kuvien kaltaiset ihanat farkkukuvat pistää miettimään, jospa mullekin joskus löytyy täydellinen pari (puhun siis edelleen farkuista).

  Mutta Mark’ & Spencerille plussaa kuitenki kolmesta eri lahkeenpituudesta! Itse käytän sitä long-pituutta, vaikka olenkin vain 167cm pitkä. Jalkanikaan eivät siis liene aivan normaalit mittasuhteiltaan.

  Vastaa
  • Henriikka 16.8.2016

   Onpa kyllä kerrassaan haastavaa yrittää edes vinkata mitään, kun on itse niin totaalisen vastakohta, niin kuin sanoitkin. Tuntuu, että lähivuosina on vasta tajuttu ruveta tekemään farkkuja kurvikkaille, mutta ne kurvit on yleensä nimenomaan reisissä ja pepussa, vaikka niitähän voi nimenomaan olla myös vyötäröllä!

   Jalkasi ja kroppasi lienee täysin fine ja normaali. Ei anneta vaatteiden kokojen ja tyylien määrittää normaalia :)

   Vastaa
 5. Anna 17.8.2016

  Olipa kuvissa hauska meininki! Se on hyvä: pesee perusvertailut kuusnolla! Jes!

  Vastaa
  • Henriikka 27.10.2016

   Kiitos paljon :-) Myös livenä meillä oli aika vallaton meininki.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.