Ei hätää, en naura sinulle!

Tiedättekö sen vaivautuneen olon, joka tulee, kun joku kävelee vastaan ja hymyilee samalla itsekseen? Sitä pelkää heti, että kulkee viilat auki, meikit levinneenä, tukki hampaan välissä tai muuten vain klovnin näköisenä. Ohitettuasi tarkistat ehkä vaatteesi ja katsot puhelimenkamerasta salaa, onko naamassasi jotain vikaa. Sadasta hymystä 99 johtuu jostain ihan muusta kuin sinusta.

Minä olen juuri se virnistelijä. En tiedä miksi, mutta kuljeskellessani kadulla nauran tosi usein yksikseni. Tulee hauskoja tai ilahduttavia juttuja mieleen ja hymisen menemään. Muistan ystävän lähettävän hermottavan viestin ja jatkan hymyn pidättelemistä. Peitän naamani huiviin, jottei kukaan huomaisi, mutta sekin tuntuu ja näyttää aika urpolta. Lisäksi silloin on vaikea suunnistaa.

Voin vain kuvitella, miten moni ihminen on pelästynyt nähdessään hykertelyni. Yksin hymyily on siitä paha, että sitä on vaikea saada loppumaan. Seurassa hymyn katkaisee usein keskustelu, mutta yksin pitää jatkaa kulkuaan hiljaisuudessa. Loputon kierre, jossa suupielet vääntyy, eikä mitään ole tehtävissä.

On toki parempi, että minut nähdään hymyilemässä kuin keskittymisilmeessäni. Apaattinen kalailme saa nimittäin vastaantulijat tuntemaan itsensä vähintään yhtä epämukavaksi.

Yksin hymyilyn määrä on kasvanut iän myötä. Jos nyt jo hihittelen ratikassa hytkyen, niin keski-ikäisenä varmaan hekotan lakkaamatta ja mummona lyön jo kättä reiteen, kun nauru raikaa.

Kohtalotovereita? Muita, joiden pää pyrkii huivin uumeniin salaa hymyilemään?

Rajatonta iloa viikkoon!

-Henriikka

takki ja housut/second hand, pipo/Samsoe & Samsoe, kengät/Vagabond, reppu/Lumi (saatu)

6 kommenttia

 1. Maria Vanonen 8.5.2017

  Olet kyllä harvinaisen ihana yksilö!

  Vastaa
  • Henriikka 9.5.2017

   No mutta, miten ilahduttava kommentti. Suuret kiitokset Maria.

   Vastaa
 2. Suvi 8.5.2017

  Toinen itsekseen hymyilevä ilmottautuu! Välillä kun tulee hauska juttu mieleen niin saatan jopa tahattomasti purskahtaa nauruun. Se on vähän noloa varsinkin julkisissa. Mutta hymyileminen on tosi jees!

  Vastaa
  • Henriikka 9.5.2017

   Hahaha, ihan parasta. Mä näkisin mielelläni sen, kun purskahdat kadulla yksinäsi nauruun.

   Vastaa
 3. pasi 9.5.2017

  Kerankin yksi neito vastaan tullessa hymyili, kun hangonkeksi. Tuli luokke ja sanoi ”sulla on vetskari auki”. Mitäpä siihen muuta, kun kiitellä ja hymyillä takas :D)).

  Vastaa
  • Henriikka 9.5.2017

   Muahhahaa, lähimmäisenrakkautta parhaimmillaan!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.