YOU HAD ME AT HELLO

_MG_2974 kopio

Eilen tanssittiin häitä. En ollut aiemmin ollut yhtä urbaaneissa häissä, paikalle kun pääsi helposti raitiovaunulla. Vihkiminen tapahtui Vanhassakirkossa, Vanhassa kirkkopuistossa (jota myös Ruttopuistoksi kutsutaan). Intiimit pidot tanssittiin ravintola The Cockissa Fabianinkadulla.

En ollut aiemmin nähnyt yhtä rakastunutta hääparia. Eiväthän he edes tajunneet, ketä juhliin oli saapunut, kun tuijottivat vain toisiaan. Olisin yhtä lailla voinut tulla verkkahousuissa, eivätkä he olisi huumassaan huomanneet, mutta laitoin nyt kuitenkin mekon. Katri Niskasen pinkin Totem-mekon, jota käytin kaksi vuotta sitten lyhtyjuhlissani, ja jonka ostin joskus kirpputorilta onnesta soikeana parilla kympillä. Hiukset laittoi orkesteritreeniensä tauolla (ha ha ha) pikkusiskoni ystävä Anni. Muistelin hänen olevan taitava hiusten kanssa ja hypin ilosta, kun ei tarvinnut itse yrittää väkertää.

_MG_2968 kopio_MG_3116 kopio _MG_3117 kopio _MG_3011 kopio _MG_3069 kopio _MG_3030 kopio

Minun ystäväpiirini menee usein naimisiin (Siis nyt kuulosti hurjalta: tarkoitin sitä, että siinä missä moni jättää nykyään menemättä, omien ystävieni joukossa on vielä heitä, jotka haluavat mennä naimisiin. En suinkaan tarkoita sitä, että jokainen heistä haalisi useita avioliittoja elämänsä aikana). Tämä tarkoittaa sitä, että saan tanssia häitä useasti. Tänä kesänä en kuitenkaan ollut ainoissakaan ja siksi nämä syksyiset tuntuivat erityisen spesiaaleilta.

Kynttilät paloivat, muutama ystävä esiintyi laulaen. Impro-teatteriryhmä yllätti hääparin kesken ohjelman. Ruoka oli vietnamilaista ja aivan liian hyvää. Söin katkaraputikkuja, kanavartaita, banaani-kana-salaattia ja kesärullia niin paljon, että napa pyöri. Suklaisen kakun päällä oli macaron-leivoksia ja toinen hääkakuista oli raakakakkua. Hääpari näytti itkettävän kauniilta ja aivan toisiltaan. Samasta muotista, eri erästä, oletan.

Polaroid-kuvissa häävieraat näyttivät onnellisilta ja juhlavilta. Rakkaus yhdistää aina.

_MG_3103 kopio _MG_2967 kopio _MG_2997 kopio_MG_3110 kopio _MG_3010 kopio _MG_3001 kopio

Seuraavat ystävien häät tiedossa heinäkuussa. Kalenterissa ovat jo, tietenkin. Ja meilläkin tulee ensi kesänä jo viisi vuotta. Ehkä olisi kemujen aika? Tai sitten vain pitkän, hartaan reissun aika?

You had me at hello” oli eilen paljon mielessä. Muiden rakkaus saa pohtimaan omaa ja toteamaan,
että tervehdys siinä tosiaan taisi riittää.

-Henriikka

9 kommenttia

 1. kata 12.10.2015

  Sen verran hämmentävää verrattuna omaan elämänpiiriini on tuo ystäviesi naimisiinmenotahti että pakko kysyä mistä luulet moisen johtuvan? Elämänkatsomuksellista/uskonnollisista syistä vai vaan siitä että tosi moni on kohdannut sen oikean?
  Itse olen jonkin verran vanhempi ja suurin osa tuntemistani henkilöistä suorastaan vastustaa avioliittoa..! Siksi onkin jännää että teidän nuoressa porukassanne tunnutaan juhlivan jonkun häitä harva se päivä. Ihanan näköiset juhlat nytkin ^_^
  Onko muuten tuttavapiirissäsi yhtään parisuhteensa rekisteröineitä, sateenkaariperheitä tms? En ole ainakaan onnistunut bongaamaan mitään seksuaali- tai sukupuolivähemmistötematiikkaa blogistasi?

  Vastaa
  • Henriikka 12.10.2015

   Haha tätä häiden määrää olen nauranut itsekin.

   Varmaan johtuu monesta syystä. Suuri osa elämänkatsomuksellisista syistä, mutta varmasti vieläkin suurempi osa vain oikean löytyessä kohdalle. Kai se menee niin, että usein samanhenkiset ihmiset vain löytävät toisensa ja sitten ystäväpiireissä toimitaan näin samankaltaisesti keskenään. Minulla on tosin aika erihenkisiä ystäviä ja jostain syystä monessakin eri kaveripiirissä on haluttu mennä naimisiin.

   Tämä hääbuumi voi myös johtua siitä, että meillä on aika laaja ystäväpiiri ja vaikka moni ei pariudu tai menekään naimisiin, niin häitä juhlitaan silti usein.

   Ja esim. lauantaina häitä juhlineet olivat kyllä lähempänä 40 kuin 30 ikävuotta, joten aivan nuoria nulikoita eivät olleet. Ja ensi kesän heinäkuun häät ovat sitten kahden naisen. En ottanut tietenkään tätä mitenkään erikseen esiin, kun ystäviksi kutsun heitä yhtä lailla kuin eri sukupuolta oleviakin :-)

   Vastaa
   • kata 14.10.2015

    Kiitos vastauksesta!
    Ihania rakkauden juhlia jatkossakin :)

    Vastaa
 2. anniina 12.10.2015

  aivan ihanan näköiset häät taas! mitä nuo valokoristusjutut on? tai siis mistäköhän ne on?

  mustakin vaikuttaa hassulta, kuinka usein teidän kaveripiirissänne juhlitaan häitä :D itse olen (olettaakseni) pari vuotta sinua nuorempi ja ainoastaan yksi ystäväni on mennyt naimisiin! saa nähdä, tuleeko täälläkin vielä hääbuumi jossain vaiheessa.

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2015

   Kiitos kommentista Anniina.

   Oot oikeassa – oli aivan ihanat häät. Valoista en osaa sanoa, mutta ne oli munkin mielestä tosi hienot ja tunnelmalliset. Ja jep, meidän ystäväpiirissä on yllättävän moni mennyt naimisiin. Syytä en osaa sanoa :-)

   Vastaa
 3. Neila 12.10.2015

  Omassa ystäväpiirissäni mennään myös paljon naimisiin. Viimeisen 6-7 vuoden aikana ollaan käyty joka vuosi noin neljissä häissä. Pikku hiljaa alkaa jo häät kyllästyttämään, kun tosiaan reippaasti yli kahdetkymmenet häät on tullut juhlittua lähivuosina. Tänä vuonna oli viidet häät.

  Kalliiksihan se tulee, kun pitää käydä polttareissa, matkustaa häihin ympäri Suomea ja ostaa lahjoja. Mutta onneksi naimattomia ystäviä ei enää kauheasti ole jäljellä, kun lähestytään kolmeakymppiä. Ei sillä, monet häistä ovat olleet tosi ihania ja hyvä ruoka maistuu aina. En vaan enää muista, kenen häissä oli mitäkin, kun suht samankaltaisia ovat kaikki olleet.

  Kiva kuitenkin, että rakkautta halutaan yhä juhlia.

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2015

   Jep, ihanaa, että ihmiset haluaa edelleen mennä naimisiin.

   Sä olet kyllä tosi paljon päässyt juhlimaan rakkautta viime vuosien aikana! Vaikka meidänkin ystäväpiirissä on ollut paljon häitä, niin taidat mennä aika kovaa ohi hihi.

   Vastaa
 4. Jenni 12.10.2015

  Mulla on kaveri- ja perhepiirissä menty naimiisiin aika tasaiseen tahtiin, vuodessa on yhdet tai kahdet häät, mutta on ollut ihan käsittämätöntä miten erilaisia juhlia on ollut; ulkomailla, kotona, nuorisoseurantalolla, kesällä, talvella, jokaiset ihan hääparin näköiset. Musta on hienoa, että ihmiset edelleen menee naimisiin, oli se sitten maistraatissa tai kirkossa, ja varsinkin jos onnistuu pitämään liiton voimissaan, eikä mene naimisiin pelkästään häiden takia. Onhan tietysti päivä prinsessana kauhean kiva ajatus, mutta kyllä mun mielestä pienet ja intiimit häät voittaa 200 hengen seurapiirikekkerit milloin tahansa.

  Itse en luultavasti ikinä tule sanomaan tahdon, mutta toisaalta en ole ikinä siitä varsinaisesti haaveillutkaan, elin lapsuuden laman aikana, eikä silloin kovin ruusuista kuvaa saanut avioliitosta. Mutta ehkä sitä joskus, jos hankkii lapsia tai muuta, jolloin olisi järkevää olla lain edessä yhtä perhettä.

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2015

   Kiitos Jenni kommentista.

   Musta on ihan huippua nähdä, kuinka häät on aina parin näköiset. Sillon on myös parempi meininki, kun ei ole yritetty mahtua johonkin tiettyyn häämuottiin, vaan on menty omien mieltymysten mukaan.

   Nämäkin häät oli ihan omanlaiset ja aivan uskomattoman ihanat!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.