Asiaa brunsseista (+ Cafe Fannyn gluteeniton brunssi)

_MG_1030 copy

Brunssit, elämän keidashetket. Miten ne voivatkin tuntua niin paljon hienommilta kuin aamiaiset ja lounaat?

Brunssipaikkoja on Helsingissä niin lukuisia, että tahdon mieluummin kiertää kaikki kuin löytää vakiopöydän ja -herkut. En ole koskaan käynyt samassa brunssipaikassa kahdesti yhtä paikkaa lukuunottamatta: Arabianrannan Dylan tarjoilee niin monipuolisen ja hinta-laatusuhteeltaan huipun brunssin, että tähän meidän naapuripaikkaan olemme kipaisseet kai kolmesti. Mutta ei sitäkään voi vakkaripaikaksi laskea, sillä muuton myötä tämäkin ahkeruus varmaan laantuisi.

Olen testannut ainakin Arabian Dylanin, Punavuoren Mokon, Hakaniemen Cafe Talon, keskustan Kiilan ja Klaus K:n, Töölön Cafe Tin Tin Tangon, Kallion Pacificon ja Karl Fazerin Cafen Kluuvissa. Joululahjaksi saatu lahjakortti olisi käytettävissä Brasserie Kämpiin ja hirveästi himottelisivat myös Chjokon suklaabrunssi, kovasti kehuttu Cafe Deli Maya ja hehkutettu, sympaattinen Alppilan kirkon brunssi. Sandron brunssikin on kokematta, mikä on kyllä aikamoinen aukko sivistyksessä.

_MG_1033 copy
_MG_1041 copy_MG_1037 copy

Viimeinen brunssikokemukseni on Cafe Fannysta, Helsingin Bulevardilta. Fanny järjesti ensimmäisen gluteenittoman brunssinsa viikko sitten lauantaina 7.2., jonne Ullan vinkistä ilmoittauduin salamana. Keliaakikkonakin brunsseilla pärjää vallan mainiosti, mutta kyllähän se laajentaa valikoimaa, jos kohderyhmäksi on erikseen valittu G-porukka. Brunssin ensimmäinen kattaus oli muutoin gluteeniton, mutta yksi pöytä notkui myös ”ihan tavallista leipää” jne. Tämä on toki hyvä, jos gluteenittomat kaverit ottavat matkaansa vehnäkavereita.

Brunssi oli erittäin hyvä, lämmin suositteluni etenkin lihansyöjille. ”Tavallinen” seuralaiseni nautti yhtä lailla, tavallista ruokavaliota noudattava voi hyvin tulla G-kaverin matkassa ruokailemaan (johan minä nyt puhun koodikieltä). Seuraava gluteeniton brunssi järjestetään Fannyssa 14.3. 

_MG_1045 copy_MG_1049 copy

Helsingin brunssipaikoista löytyy lista Brunssipartion sivuilta. Pitää varmaan rasti ruutuun -meiningillä jatkaa keidaspaikkojen katsastusta, jos vaikka eläkeikäisenä olisi kaikki paikat koluttu läpi. Onko teillä mielipidettä Helsingin tai Suomen (miksei koko maailman) parhaasta brunssista?

Paras brunssini kautta aikain taitaa olla viime kesänä Porissa Cafe Elbassa. Palvelun ja ruoan taso oli mieletöntä ja jazzeista väsyneet reissulaiset olivat silmät pyöreinä kaikesta vieraanvaraisuudesta. Hyvä Pori.

– Henriikka

16 kommenttia

 1. Noora 17.2.2015

  Oi Ihanaa! Mitä brunssi maksoi?

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2015

   Sepä unohtui. Brunssin hinta oli 17,50€. Aika keskiverto-brunssihinta Helsingissä siis.

   Vastaa
 2. Emilia 17.2.2015

  Olen käynyt elämässäi kerran brunssilla Ljubljanassa yöjunassa vietetyn yön jälkeen. Ei notkuneet pöydät kuin kuvissasi, mutta 2,50 euron hinnalla sai mahan täyteen ja hymyn huulille.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Kaks ja puol on kyllä kova! Ei paljon tarvitse notkuakaan, jos hintataso on tuollainen.

   Vastaa
 3. ida 17.2.2015

  mieti, en ole elämässäni ollut yhdelläkään brunssilla….en edes omatekemällä – saati jonkun toisen.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Jaiks! Äkkiähän sellaisen järjestää, jos tahtoo.

   Vastaa
 4. Anne 17.2.2015

  Kujan brunssia Hakaniemessä suosittelen! Laadukasta ja maukasta ruokaa.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Se onkin itselleni ihan tuntematon paikka, en ole koskaan kuullutkaan. Laitanpa listan jatkeeksi.

   Vastaa
 5. Miiku 17.2.2015

  Ehdoton ykkönen on SIS. Deli + Cafe Punavuoressa! Perusbrunssissa vaikka mitä mitä myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja jopa vegaaneille. Ja ihan älyn kodikas punavuorelainen tunnelma. Suosittelen!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Hei huippua! Kuulostaa hyvältä, eksoottiselta, erilaiselta. Miten mulla riittää viikonloput kaikkiin ihaniin brunsseihin? Saati rahat.

   Vastaa
 6. Liisa 17.2.2015

  Oma suosikki ja vakkari on Bon Temps -cafe:n aamupala/brunssi. Paikka sijaitsee Meilahdessa, Jalavatien ratikkapysäkin kohdalla. Siellä on Tin Tin Tangon tyyliin erilaisia aamupalakomboja jotka tarjoillaan pöytään. Viikonloppuna on laajempi lista kuin arkena. Ihan mahtava paikka!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Juuri tällaisia löytöjä varten tämä blogi on niin näppärä. En olisi varmasti kuullut koskaan tästäkään paikasta. Laitan ylös, toivottavasti päästään pian käymään.

   Vastaa
 7. Hanna 19.2.2015

  Mun suosikki on tähän mennessä ollut Sandro, mutta vähän ärsytti kun se kuohuviini on pakollinen. Tai no sain Pommacia tilalle, mutta maksoi saman verran. Ruoat oli kuitenkin taivaallisia ja minicroisantit jotenkin tavallistakin makoisampia!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Ai kuohuviini on pakollinen? Se on kyllä vähän kehnoa. Mulla hyvin harvoin tekee mieli brunssilla skumppaa. Kahvi ja skumppa on jotenkin kökkö kombo. Mutta Sandrosta voi varmaan maksaa silti, uskon että on kehunsa ansainnut.

   Vastaa
 8. pikku-oRkki 20.2.2015

  Erittäin positiivinen kokemus on Aleksanterinkadun La Torrefazionen viikonloppubrunssi! http://www.latorre.fi/
  Vaihtoehtoja on kolme (joista Saaristo-teemainen vaihtui juuri Amerikaksi – harmittaa, en ehtinyt maistaa!) ja lisäksi kokonaisuuteen kuuluu valinnainen kaffi (ukkelin mukaan täältä saa Helsingin parhaan cappuccinon! itse kulutan teetä) ja tuoremehu ja jälkkäriks saa valita smoothien tai vohvelin (ja jos menee kaksin, voi ottaa molemmat ja maistella kimpassa (; ) Näläkä ei jääny ja pian ollaan menossa toisenkin kerran. Nettisivujen mukaan kaiken saa myös gluteenittomana versiona, joten sopii myös sulle. Jos jaksaa herätä aikaisin niin suosittelen tekemään pöytävarauksen (vain ekalle puoltuntiselle mahdollinen) niin ainakin saa varmasti pöydän saman tien. Kahvilan akustiikka on vähän meluinen, mutta suosittelen silti ehdottomasti – varsinkin ikkunapöydistä on kiva kuikuilla Aleksanterinkadun menoa ylävinkkelistä.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Hei joo, onpa unohtunut tämäkin paikka ihan kokonaan. Olen kyllä useita kertoja käynyt iltapäiväkahvilla, mutta brunssipaikkana ihan vieras. Kiitos vinkistä, ihan mahtavaa että on gluteenittomatkin tuotteet tarjolla (ja ihanaa, että lukijat muistaa ja huomioi <3)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.