Mitä avokado kertoo asenteestasi?

_MG_0102 kopio

Olen lähipäivinä pohtinut paljon avokadoja. Olen lähipäivinä pohtinut paljon muutakin, niin kuin minulla tapana on, mutta avokadoja aivan erityisen paljon.

Avokadojen avulla ihmisistä voi päätellä paljon asioita. En osaa sanoa, voisiko jotain päätellä jo siitä, pitääkö henkilö näistä vihreistä hedelmistä tai kuinka hän hedelmänsä valitsee. Melko varmasti. Oma analyysini on kuitenkin kohdistunut avokadojen halkaisuhetkeen, kun totuus on käsillä: älä ole paha avokado, ole hyvä avokado.

Avokadot ovat siitä hankalia, että kuoren alle ei näe ja ennustaminen on hankalaa. Aina kun minulla on hedelmä kädessäni, oletan sen totta kai olevan hyvä. Petyn vasta, jos huomaan hedelmän olevan liian kypsä, raaka tai muuten kehno. Hyvin harvoin oletan kuoren alta paljastuvan mitään ikävää.

Ystäväpiirissäni on myös niitä, jotka ajattelevat avokadojen olevan automaattisesti aina huonoja. Joskus, jos oikein lykästää, joku hedelmistä saattakin olla juuri sopiva. Tästä surkeasta voittoprosentista huolimatta he silti ostavat avokadoja.

_MG_0094 kopio

Näiden kahden ääripään väliin mahtuu monenlaista hedelmännauttijaa. Olen tehnyt kuitenkin huomion, että usein tällaisia kaltaisiani hyvän-odottajia yhdistää sellainen tietty sinisilmäisyys elämää kohtaaan. Olen kyllä kuullut puhuttavan tällaisista huonoista hedelmistä ja ehkä joskus sellainen on sattunut omalle kohdallenikin, mutta päällimmäisenä mielessä ovat herkulliset, onnistuneet hetket vihreä onni kourassani.

Nämä pahinta-pelkäävät ostavat hedelmiä aina enemmän kuin yhden tietäen, että ensimmäisellä tuskin onnistaa. Tämä realistiporukka osaa laittaa asioita mittasuhteisiin, kaahailee elämässään vain sopivassa suhteessa ja hahmottaa oman osaamisensa selkeästi. Heillä on usein hyvät plan B:t ja varavaihtoehdot. Kaapista löytyy jotain tilalle, jos avokado paljastuukin huijariksi.

Molemmilla jengeillä olisi varmasti toisiltaan opittavaa. Valitettavasti Monkissa oli myynnissä ainoastaan sukkia, joissa on vain täydellisesti kypsyneitä aviksia.

Käyntikortissani lukee pian ”Avokado-analyytikko Henriikka”.
Maksettaisiinkohan tästä hyvin?

-Henriikka

8 kommenttia

 1. Essi 10.3.2016

  apua TARVIIN NUO SUKAT!!?

  ps ihana analyysi, ja jos avokado-analyytikon pestista maksetaan kohtuullista korvausta niin informoi. Pitänee alkaa harkita sitä sitten omaksi plan beeksi jos koiran- ja hevosrapsuttajan urastani ei tulekaan mitään.

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2016

   Hahaha, jokainen avokadofani tarvitsisi tällaiset sukat. Monkiin siis ostoksille!

   Kiitos Essi kommentista. Lupaan informoida, kun pestistä aletaan maksaa sen arvolle sopivaa korvausta. Tsemppiä sulle siihen asti rapsuttjan hommaan.

   Vastaa
 2. Ihana blogi :)

  Vastaa
 3. Ira 11.3.2016

  Oijoi mitkä sukat! Nyt kun vihdoin alkaa ilmat lämpenemään ja lahkeet lyhenemään niin voi alkaa panostaa sukka-gameen ihan uudella levelillä

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2016

   No eikö oo aivan huikeat sukat! Sukkagameen kannattaa panostaa, varsinkin jos se tarkoittaa käytännössä tätä meininkiä hehee.

   Vastaa
 4. SofiaL 12.3.2016

  Blogisi on tosiaan ihana ja käsittelemäsi aiheet ihanan monipuolisia! Mutta pakko jakaa eräs avokadokikka: meinaa kypsyyden voi osin luntata siten, että irrottaa avokadon yläpäässä olevan kapean nypäkän ja tulkitsee sen väriä. Avokado on kypsä, mikäli nypäkän alta paljastuu keltaista. Ruskea viittaa ylikypsyyteen ja vihreä puolestaan raakuuteen.

  Vastaa
  • Henriikka 14.3.2016

   Kiiiiitos Sofia. Ihanasti sanottu.

   Ja hei, oon muuten tainnut joskus kuullakin tuon vinkin, mutta harmillisen harvoin ottanut siitä vaaria. Pitääpä muistaa seuraavalla kerralla, kun pääsen valitsemaan aviksia ostoskoriin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.