Kaikki asut vuodelta 2019

Aloitin tuttuun tapaan keräämään viime vuoden asukokonaisuuksia koostekirjoitukseen… ja sainpahan hyvät naurut: Eihän minulle ole enää mitään asukuvia!

On se hullua, kuinka omituisesti mieleni pohjamudissa kuvittelen edelleen ottavani päivän asukuvia, kuin kultaisena anonyymien asukuvien Tyylitaivas-aikakautena konsanaan. Ja vieläkin hullumpaa, että ensimmäiset blogivuoteni minut kategorisoitiin aina muotibloggaajaksi. Naurahdan joka kerta, kun Blogit.fi-sivusto listaa minut edelleen Suomen viidenneksi suosituimmaksi muotiblogiksi. (Kyllä kannattaakin, kun vaikka seuraavaa kuvaa katsoo!)

Päätin kuitenkin lopulta, että koostan kuin koostankin ”asukuvani” tällaiseen yhteen kasaan. Kyllähän näihin aika hyvin tiivistyy elämäni suunta. Sitä paitsi taidan olla silti ihan kova muotivaikuttaja retkeilytyylin saralla: merinovillaa, kerrospukeutumista, kumisaappaita, vedenpitäviä kalvoja… Kannan retkeilymuotibloggaajan titteliä mieluusti.

Tässä siis hyvät tyypit, asukuvat vuodelta 2019. Voitte sitten taas heittää suosikkeja ja inhokkeja kommenttipoksiin.

Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu

Itseäni naurattaa kyllä erityisesti joulukuun saldo: siinäpä vasta asukokonaisuus! Forssan kirpputorilta löytynyt villapaita ja kalsarit.

Aika hyvin näissä kuvissa näkyy se, että olen löytänyt itseäni ja koko ajan enemmän niitä kiinnostuksenkohteita, joista nautin: Valitsen asut nykyään pitkälti käytännöllisyyden ja toimivuuden perusteella – enkä nyt tarkoita mitään pienten teknisten yksityiskohtien nypläystä (siinä olen surkea), vaan ylipäänsä sitä, että pystyn toimimaan kuteissani.

Tänä syksynä olen myös vihdoin alkanut päästää siitä takaraivossa kolkuttavasta harmituksesta, kun en enää panosta pukeutumiseen entisen lailla. Oikeastaan on ollut ihan vapauttavaakin tajuta, etten ole enää siitä niin kiinnostunut. Että haluan käyttää aikani ja vaivannäköni muunlaisiin juttuihin ja ihailla sitten niitä, jotka selkeästi ilmentävät itseään pukeutumisellaan ja jaksavat nähdä vaivaa (@janitaautio, @mustarttu, @kaisaharmala, @saratickle, @fashionworries…)

Mutta kyllä minä silti edelleen rakastan kehitellä asukokonaisuuksia ja laittautua esimerkiksi juhliin personaallisesti. Tyylissä minua on aina kaikkein eniten kiinnostanut se, miten jonkun ruman saa näyttämään oikeastaan aika hienolta. Viime vuonna kehittelyni olivat kuitenkin piilossa, ja päällä pitkälti helppoja kesämekkoja ja kuorivaatteita, mutta ehkä tämä juuri alkanut vuosi näyttää taas kynteensä.

(Vaikka tuskinpa vaan. Viihdyn villapaidoissani, housuitta.)

Mutta nyt jokavuotinen kysymys: löytyikö suosikkeja ja inhokkeja?

-Henriikka

Asut vuodelta 2012: osa 1, osa 2, vuodelta 2013, vuodelta 2014, vuodelta 2015, vuodelta 2016, vuodelta 2017, vuodelta 2018

Kuvat: Toni Eskelinen, Dorit Salutskij, Mikko Santasalo, Lilli Salminen, Eetu Leikas, Ida Hanhiniemi, Janne Simojoki, Oskari Reinman, Roosaliina Reinman

21 kommenttia

 1. Satu 3.1.2020

  Mun suosikki on tuo upean punainen pitsimekko ja yllätys yllätys tuo upea punainen kukkamekko :-)

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2020

   Bongasit hyvin sieltä punaiset mekot :–D Punainen pitsimekko oli valmistujaisissa päällä. Mulla on jaloissa tietysti vaelluskengät.

   Vastaa
 2. Malena 3.1.2020

  Ihanan rentoja asukuvia! Mikä merkki takissa joka helmikuun toisessa kuvassa? Helmikuun vikassa kuvassa myös yks suosikeista

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2020

   Paljon kiitoksia. Rentous on kyllä ollut tervetullut lisä pukeutumiseen – muistan hyvin ne ajat, jolloin epäkäytännöllisyys oli vähän liian korostunutta, hah.

   Helmikuun tokan kuvan viininpunainen takki on Sastan. Kyseistä Natura W -mallia ei kyllä tietääkseni tällä hetkellä tehdä, mutta uskallan kyllä suositella Sastaa lämpimästi malliin katsomatta.

   Vastaa
 3. Mari Vee 3.1.2020

  Kaikki nuo ovat hienoja ihan joulukuuta myöden. Pidän tyylistäsi ja mielestäni tyylissäsi on tyylikkyyttä, huolettomuutta ja käytännöllisyyttä. Vaatteissa pitää olla mukava olla.

  Vastaa
 4. tiitu 3.1.2020

  Oon ite huomannu vähän samaa, vaatteet ei enää samalla tavalla kiinnosta ja innosta kun ennen. Nuorempana tyyli oli kai jotenkin tärkeempi tapa tuoda omaa persoonaa esiin, ja nykyään ei enää ihan yhtä paljon jaksa miettiä, mitä joku muu itsestä ajattelee ainakaan pukeutumisen perusteella. Mutta vähän kyllä enemmän haluisin alkaa taas panostaa sellaseen skarppiin arkityyliin, ettei ihan 90 % ajasta tulis hiihdeltyä ojasta nouseen näkösenä… :D

  Oma suosikki on kyllä just tuo tammikuun ensimmäinen, vaikkei nyt ehkä sitä tyypillisintä muotiblogikamaa ihan olekaan :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2020

   Hei toi on muuten aivan totta. Sitä oli ehkä nuorempana enemmän varpaillaan sen kanssa, että mitäs ihmiset nyt minusta ajattelevat, jos olen pukeutunut näin ja näin.. Ja toisaalta mitä he eivät ajattele, jos en pukeudu näin ja näin. Nykyään tajuaa, että harva ajattelee yhtään mitään.

   Mulla on sama suosikki!

   Vastaa
 5. Veera 3.1.2020

  Pidin kaikista, tykkään itsekin tuollaisista rennommista asukokonaisuuksista. Mukavia, mutta näyttävät silti kivalta ? lemppareita on vaikea päättää, mutta sanotaan vaikka tammikuun eka, tammikuun toka, elokuun eka ja tietty märkäpuku on aina cool ?

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2020

   On kyllä mukavaa, että käytännöllisetkin vaatteet voi näyttää kivoilta. Ettei toimivuus tarkoita rumuutta. Ps. Märkäpuku aina cool :–D

   Vastaa
 6. Emma 3.1.2020

  Mä tykkään näistä asukuvista enemmän kun monista muotibloggaajien <3 Nää on jotenki aidoimmat ja rennot <3

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2020

   Ehkä nämä voivat inspiroida ihmisiä pukeutumaan kivasti vaikka mökillä ja metsässä, hah. Eivaan, onneksi meitä on moneen junaan!

   Vastaa
 7. Maria 4.1.2020

  Just hyviä asuja! Mutta ennen kaikkea ihana hymy <3

  Vastaa
 8. Maiju 4.1.2020

  Rakastan sun retkeilytyyliä. Ihanan rentoa mutta samalla tyylikästä ja käytännöllistä. Mahtavaa nähdä tällaista tyyliä urbaani ympäristössä :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2020

   Kiitos! On kyllä lähivuosien aikana mennyt aika vallattomasti sekaisin urbaani- ja outdoor-tyyli ja kiva niin.

   Vastaa
 9. Hanna 4.1.2020

  Ihan muotiblogista menisi. Ai että mä rakastan sun kuvien tunnelmaa. Kuinka en ookkaan pitkään aikaan eksynyt tänne blogin puolelle :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2020

   Mutta etkös sä ookkin seuraillut iät ja ajat? Ehkä siis sallitaan, jos välillä on pidempäänkin pois. Ja voi kiitos miten ihana kommentti.

   Vastaa
 10. Elina 30.1.2020

  Nää on kaikki tosi ihania, ihan samaa mieltä kuin Mari Vee. Pakko vaan kysyä ihan puhtaasta mielenkiinnosta, että montako takkia omistat? :D

  Vastaa
  • Henriikka 30.1.2020

   Hömmm en ole kyllä laskenut tarkalleen. Tosi pajonhan tässä työssä saa palkaksi rahan sijasta materiaa ja näissäkin kuvissa osa on vaan kuvauslainassa. Mutta kyllä, tosi monta. Second hand -takeissa oon pitänyt linjaa, että niitä saa ostella, myydä ja vaihdella miten lystää. :)

   Vastaa
 11. […] Asut vuodelta 2012: osa 1, osa 2, vuodelta 2013, vuodelta 2014, vuodelta 2015, vuodelta 2016, vuodelta 2017, vuodelta 2018, vuodelta 2019 […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.