Pientä modailua dippadaidaa..

Mulla olisi niin paljon kerrottavaa teille: asujuttuja, astiajuttuja, arkijuttuja, siskon vierailusta muutamia hassunhauskoja kuvia ja uuden villapaitani esittelyä. Eikö se ole aika positiivinen ongelma, että joutuu rajoittamaan kuinka paljon tätä matskua tänne oikein lätkii? Annetaan jutun virrata, kun kerran virtaa.
Tässä tulee vähän tunaus-juttua teille. Ei mitään ydinfyysikon, vaatesuunnittelijan tai huippuompelijan neuvoja, vaan tälläisen yritän-parhaani-mahdollisimman-vähällä-työllä-tyyppisen henkilön väsäilyjä. Malleja siitä, kuinka tosi pienilläkin jutuilla voi tehdä paljon.
1. Mauttomista farkuista sortseiksi
 
Kevään kynnyksellä kannattaa kirppiksillä huomioida farkuissa kokonaisuuksien lisäksi myös sortsi-potentiaalisuus. Nämä farkut on veikkapoikani ikivanhat, todella leveälahkeiset kuluneen mustat farkut. Takamus kuitenkin istui pöksyihin hyvin ja niinpä nipsnaps lahkeet poikki.

2. Happea muutamalla saksenvedolla


Inhoan tiukkoja kaula-aukkoja, se saa minut tuntemaan etten voi hengittää, jonka lisäksi yläkroppa näyttää aina jotenkin massiiviselta. Paitoja kannattaa katsoa myös sillä silmällä, että voisiko sitä vähän modailla tyylin mukaisesti. Tämä Aerobic-paita oli lisäksi kauluksesta todella likainen, niin saksilla leikkasin kaulusta suuremmaksi ja heti on helpompi hengittää.

3. Puuvillakamaluuksista kelpokuteiksi


Hapsut on in! Mukavinta on, että hapsupaitoja voi muokkailla vaikka minkälaisista virttyneistä vaatteista. Tämä raitapaita on ikivanha yöpaitani, jota en enää kehtaisi kirpputorille viedä. Leikkasin hihat ja kaulukset irti ja alaosan saksin ohuiksi suikaleiksi. Inkkarifiboja a-a-a-a-au!

4. T-paidasta hihattomaksi
 
En ole teeppareiden suurkuluttaja. En tiedä miksi, mutta käytän erittäin harvoin tyköistyviä t-paitoja. Jos T-paitoja on kuitenkin alerekeissä tai kirpputorilta löytyy mukava printillinen, niin katson niitä muokkaus-rillieni lävitse: hihat irti hophop! Tämä seuraava on varmasti ensi kesänä ahkerasti käytössä.
Näihin Sherlock-vinkkeihin, näihin Sherlock-tunnelmiin!
Henriikka

25 kommenttia

 1. Hosuli 29.2.2012

  Tuo hapsuleikkaus on ihan uskomaton! Mikä muutos ennen- ja jälkeen-kuvissa. Nyt alan katsella vaatekaappiani eri silmin.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   Haha, älä nyt sentään kaikkia saksi hapsuiksi! Muuten tulee vain matonkuteita loppujen lopuksi.

   Vastaa
 2. ida 29.2.2012

  hei jee hyviä vinkkejä! :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   JEs, tämä olikin syvin tarkoitukseni. Kiitos!

   Vastaa
 3. HANNA ALISSA 29.2.2012

  Tämä juttu oli hauska :D Yksinkertaisilla kikoilla saa kyllä vaatteesta ihan uudella tavalla käyttökelpoisen. Hienoja tuli! P.S. Ihanat räsymatot.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   Niin on vaarin ja mummin vanhat ihanat räsymatot. Meillä on niitä metritolkulla. Ja se on totta, että ihan pikkujutuilla saa niin erivaatteen jo. Kummallista. ja Kivaa.

   Vastaa
 4. Oh vau, ihanat hapsut!!

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   Hihi. Kiitos! Niin simppeliä on tämä saksien käyttö.

   Vastaa
 5. Inka 29.2.2012

  Ihania saksittuja :)

  Vastaa
 6. Anonymous 29.2.2012

  oon pari kuukautta metsöstelly jotain t paitaa jonka vois tolleen hapsuttaa. ei oo vieöä tullu vastaan :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   Toivon sinulle metsästysonnea, kyllä se täydellinen ehkä sieltä tulee!

   Vastaa
 7. Anonymous 1.3.2012

  Hyviä tuunauksia, etenkin toi hapsupaita. :-) Asujutut on aina tervetulleita, ja kotijuttuja olis kiva nähdä taas. Tulipa myös mieleen, että semmonen juttu, että stailaisit jonkun, vaikka siskon tai kaverin, vois olla hauska. :-)

  -Monsku

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   Hei toi stailausjuttu oli tosi jees idea, tosi kiva muutenkin kuulla ain ehdotuksia. Juttuahan täältä tulee, ainakin vielä, siitä ei tarvitse olla huolissaan. Ja josko uskaltaisin kuvata vaikka kotiakin pikkuisen hmmhmm. Kiitos kehuistakin!

   Vastaa
 8. Annastiina 1.3.2012

  Hei, kivat hapsut! Pitääpä kurkata omaankin vaatekaappiin sillä silmällä että jos sieltä vaikka löytyisi jotain hapsutettavaa. (:

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   No, löytyikö? :-)

   Vastaa
  • Annastiina 1.3.2012

   Eipä onnannut, kaikki saksimiskelpoiset oli vähän liian tiukkoja tuohon hapsuideaan. >: Kirppareissa toivoni lepää!

   Vastaa
 9. Sita 1.3.2012

  Oi kun kiva postaus! Tuli mullekki tuunailuintoa.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2012

   Hei, kiiitos! Teidän lukijoiden pitäisi ain raportoida sitten mua, että kuinka kävi tuunailuitten. Olis niin mukava kuulla.

   Vastaa
 10. Cecilia 1.3.2012

  Mä teen ihan samalla lailla! :) Esim. yhdestä liian pienestä farkkutakista tein farkkuliivin… Nyt mietin tässä rakkaan weekdayn raitatoppini hapsuttamista. En tiedä, uskallanko toteuttaa sen, mutta katsotaan – jotain uudistusta se kuitenkin kaipaisi ;)

  http://sadehtivaa.blogspot.com/

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2012

   Ja kannattaakin tehdä, saa niin monta vaatetta uusintakierrokselle! Oh, mutta usein törmää kyllä tuohon pohdintaan: raaskisko sitä?

   Vastaa
 11. Jokke 1.3.2012

  Sakset, nuo pikatuunaajan parhaat kaverit!

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2012

   Niinpä! Ps. Katselin blogiasi ja se on oijoi ihana!

   Vastaa
 12. Kuhis 1.3.2012

  Kahta ekaa tuunausvinkkiä oon soveltanut vaatteisiini jo vuosia, mutta tuo hapsuhomma ei ole käynyt pienessä mielessäkään! Kiitos! Intiaanikesä, täältä tullaan!

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2012

   Nyt vaan kunnolla saksimaan, ei tyydytä lahkeiden lyhennykseen! Kaikki vaan suikaleiksi huraa!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.