Spesiaalipäivien välipaloja

Yhteistyössä Provena ja Asennemedia_mg_0055-kopio

Perjantait ovat minulle nykyisin oikeita onnenpäiviä. Ei sillä, etten pitäisi kaikista muistakin päivistä, mutta nelipäiväisen työviikon myötä perjantaista on tullut minulle aivan spesiaaleja.

Nämä kuvat ovat toissaperjantailta, päivää ennen lähtöäni. Laukku oli pakattu, kaikki reissuun liittyvä oli hallinnassa. Ai että pidän tuosta tunteesta! (En tosin tiedä olenko koskaan ennen onnistunut pakkaamaan etukäteen) Pystyin rauhassa viettämään muutaman levollisen tunnin Asennemedian toimistolla tekemässä läppärihommia Ullan ja Annen kanssa.

Mitä työt sitten käytännössä olivat? Sähköposteihin vastailua, laskujen tarkistusta, blogijutun kirjoittamista ja muutama viesti kirjanpitäjälle. Kevyttä ja mukavaa, mutta tärkeää ja välttämätöntä. Kaiken pystyy tehdä rennosti nojatuolista käsin.

_mg_0084-kopio_mg_0008-kopio

Hyppään asiasta toiseen, töistä välipaloihin. Ne kulkevat kuitenkin erittäin tiiviisti käsi kädessä, ja hallittu välipalasuunnittelu tekee minusta huomattavasti paremman ja keskittyneemmän työntekijän. Kyllä te tiedätte, olen vouhottanut välipaloista ennenkin.

Sokerilakkoa on kestänyt nyt puolitoista kuukautta. Sen kanssa pyyhkii yllättävän hyvin. Sokeriset välipalat ovat korvaantuneet hedelmillä, välipalapatukoilla, smoothieilla, salaateilla ja muilla paremmilla vaihtoehdoilla. Usein en edes tarvitse mitään ”korvaavaa”. Olen löytänyt myös monia sokerittomia herkkuja, joiden kanssa olen kuitenkin yrittänyt olla varovainen: jos sokerinhimon taltuttaa aina palalla raakasuklaata, ei makeanhimosta pääse koskaan eroon.

Kuvissa olevan perjantain välipalaherkkuna olivat Provenen gluteenittomat välipalakeksit, joita kokeilimme yhdessä. Alla näette Annen uskomattoman poseeraussuorituksen kehoitesanoilla ”näytä onnelliselta sen keksin kanssa!”

_mg_0067-kopio _mg_0035-kopio

Provena on minulle tosi tuttu merkki. Kun keliakiani puhkesi pari vuotta sitten, Provena oli yksi ensimmäisistä merkeistä johon tutustuin. Tattarisämpylät ovat vakiokäytössäni ja isoja kaurahiutaleita minulla on mukana täällä Honolulussakin.

Provenan tuotteet pohjaavat puhtaaseen, gluteenittomaan kauraan ja korkeaan kuitupitoisuuteen. Myös välipalakeksit on suunniteltu näiden teesien pohjalta. Makuja on kaksi: Kaura&Hedelmä ja Kaura&Tumma suklaa. Jälkimmäinen saa odottaa sokerilakon jälkeiseen aikaan, mutta hedelmäkeksejä söin perjantaiherkuksi muutaman. Olivat tosi hyviä ja pitivät nälkää.

_mg_0072-kopio _mg_0010-kopio

Sokerilakko on tuonut ruokailurytmiini järkeä. Kun huomaan  makeanhimon iskevän, tiedän että välipalaa olisi pitänyt syödä jo hetki sitten. Olen yrittänyt oppia, etten voi syödä valtavia annoksia kuuden tunnin välein, ja että välipalattomuus kostautuu sekä typerinä valintoina kaupassa että ylenpalttisena popsimisena iltaisin.

Välipala on parhaimmillaan terveellinen, hyvänmakuinen ja pitää nälkää. Sen lisäksi, että välipala on usein välttämätön paha, haluaisin sen olevan myös hyvän olon tuoja ja eräänlainen palkinto keskellä päivää.

Ja on tärkeää, etteivät välipalat korvaisi aterioita, vaan tukisivat niitä. Tässä on itselläni suuri oppimisen paikka, sillä joskus välipalani kasvavat niin hervottomiksi, ettei lounasta kannata edes syödä.

_mg_0123-kopio

Työtuntien päätteeksi sain vielä viettää muutaman hetken puolivuotisen toverin kanssa. Voi olla, että hänelle välipalat ovat vielä astetta tärkeämpiä.

Vouhotan välipaloista taas lisää tulevaisuudessa! Terveisiä auringosta. Heräsin tänään ennen viittä, jotta ehdin kiipeämään auringonnousuksi eräälle vuorelle. Söin kolme aamiaista ja ainakin kolme välipalaa. Huomenna tsemppaan taas.

-Henriikka

Provenalla on käynnissä Instagram-kilpailu teemalla ”Gluteeniton välipalahetki”. Kilpailu on voimassa 3.-28.10.2016 ja voittajat julkaistaan 31.10.2016. Jaa oma gluteeniton välipalahetkesi tunnisteilla #puhdasvälipala ja @provenafi. Osallistujista arvotaan viisi onnekasta voittajaa, jotka saavat 50 euron lahjakortin Provenan Oatletstoreen.

4 kommenttia

  1. Tiina 6.10.2016

    Ovatko keksit sokerittomia? Yleensähän välipalakekseissä taitaa olla sokeria yhtä paljon kuin muissakin makeissa kekseissä..

    Vastaa
    • Henriikka 6.10.2016

      Niin kuin tekstissä kirjoitankin, niin suklaanmakuisessa on luonnollisesti valkoista sokeria. Hedelmäkaurakeksissä on ruskeaa sokeria, joten eivät ole sokerittomia. Lisättyä sokeria on kuitenkin verrattain tosi vähän, jos vertailee makeiden keksien pakkausselosteita.

      Vastaa
  2. Ape 7.10.2016

    Ihana paita!!! Mistä se on?

    Vastaa
    • Henriikka 8.10.2016

      Hello hello! Mun on surukseni todettava, että se on kirpputorilöytö (niin kuin kaikki parhaat aina on). Mutta kiitos! Minustakin se on ihana.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.