Auttakaa, kun elämäni paras päivä on säpäleinä.

Heinäkuussa 2011 vietettiin elämäni parasta päivää. Suostuin ilolla kylkiluuksi ja yhteinen reissu alkoi. Muistot päivästä ovat pelkästään hyviä (vaikka kakku olisi voinut olla kauniimpi), mutta yksi luuranko löytyy kaapista. 
Minulla on rakas suhde oikeisiin valokuviin, eli fyysisiin paperivalokuviin ja teetätin niitä myös hääpäivästämme useita kymmeniä. Liimasin kaikki samana kesänä kansien väliin, mutta kuinkas kävikään. Projektini viimeisillä metreillä alkoi kuulua uhkaavaa rasahtelua ja valokuva-albumi hajosi liitoksistaan. Saattaa olla, etten ole tällaisissa tilanteissa aivan parhaimmillani, kun pitkäjänteinen projekti lysähtää kerralla maanrakoon. Suutuin, läimäytin albumin kiinni ja laitoin sen odottamaan parempaa päivää.
Luulen, että se parempi päivä on vihdoin tullut (haluaisin jo päästä kirjoittamaan kuvatekstejä) ja olen valmis kohtaamaan kohtalon projektini. Koska jokainen kuva on liimattu erikseen, ei albumin vaihto tule kysymykseenkään. Niinpä albumi pitäisi saada kokoon keinolla tai toisella. Olisi kiva näyttää kansiota ystäville, jotka tulevat vierailemaan ja heille olisi mukavampi ojentaa valokuvat yhtenä kappaleena. Tietysti voisin kääntää tilanteen parhaat puolet esiin, ja verrata tätä kätevästi jaettavaan sanomalehteen: sulle kulttuurisivut, mulle urheilu. Mutta ehkä olisi kuitenkin kiva koota elämän päivä yhtiin kansiin siististi.
Siis huudan tuuleen, tietäisikö joku paikkaa, missä tällaisen albumin saisi takaisin ruotuunsa? Kirjansitoja? Paperikauppa? Suutari? Räätäli? Ompelija? Mikä ihme? Ja missä sellainen maailmanparantaja sijaitsee? Auttakaa.

On kehnoa huudella täällä blogissa, että yleensä minä olen aikaansaava, ja sitten nostella tällaisia kissoja pöydälle vähän väliä. Kaikki aikanaan. Mikäs tässä on kiire valmiissa maailmassa.
-Henriikka
Hääkuvat: Lukas Pearsall

24 kommenttia

 1. nanna 27.11.2013

  Apua kun hyppäs sydän kurkkuun että sulle ja Jannelle on tullu jotain isoa kränää :0 mut anteeks en osaa auttaa albumin kanssa… :( Ihanaa et joku viel tekee oikeita albumeita!

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Hhih. Ei hätää, ei mitään sellaista. Mä en kyllä todella esittäisi siinä tapauksessa asiaa tuollaisella otsikolla.

   Vastaa
 2. Naava 27.11.2013

  Avuton olo ku en osaa auttaa.. :(

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   ei haittaa yhtään, onhan täällä monta muuta auttajaa.

   Vastaa
 3. Laurau 27.11.2013

  Helsingistä ihan varmatsi löytyy joka, joka osaisi kirjansidontaa!

  Vastaa
 4. Maire-Elina K. 27.11.2013

  http://www.kirjansitomovkjokinen.fi/

  Tässäpä olisi yksi kirjasitomo ihan Helsingin Punavuoressa! Itse en ole asiakkaana ennen ollut, mutta varmasti paikan päällä käydessä siellä on jotain esimerkkiä näyttää jäljestä, ettei vahingossa maksa huonosta laadusta!

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Kiitos Maire-Elina. Ainakin nettisivut antavat sellaisen tunteen, että siellä ihan osataankin. Punavuori taas kaupungiosana saattaa olla ehkä hitusen hintava. Let’s see.

   Vastaa
 5. Anonymous 27.11.2013

  Ja kysäsepä ihan painotaloista vaihtoehtoista sitomismuotoa, esim. kierteisiin. Esim. http://www.multiprint.fi.

  Kirjasitomo on paikka joka pystyy ompelemaan tuon kokoon, jos välttämättä haluat nuo samat kannet säilyttää.

  Kiitos kivasta blogista :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Kiitos itsellesi kommentista! Niin, tosiaan, eihän sen välttämättä tarvitse olla juuri tuo albumi.

   Vastaa
 6. Kea 27.11.2013

  Muistan että Puukäpylässä, siinä Alepan (?) vieressä oli edullinen kirjasitomo, jossa kävin kansittamassa Graduni.

  Suosittelen! http://www.pikkusitomo.fi

  Vastaa
  • Anonymous 28.11.2013

   On tosiaan siinä alepan vieressä!

   Vastaa
   • Henriikka 1.12.2013

    No se olisi ainakin ihan lähellä. Voipi olla, että suuntaankin juuri tänne. KIITOS!

    Vastaa
 7. Anonymous 27.11.2013

  Kruununhaassa on pieni ja suloinen paperikauppa aivan Lestiksen vieressä! Sieltä voisit kans kysästä, itse en tiedä tekeekö tuommosia töitä… Muutenkin vierailun arvoinen paikka :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Uij! Papershop, rakkauteni. En usko, että tekevät tällaista duunia, mutta se on kyllä käymisen arvoinen paikka muuten.

   Vastaa
 8. renja 27.11.2013

  Äiti harrasti muutama vuos sitten kirjansitomista ahkerasti ja kerran kävin sen mukana ostamassa tuolta tarkk’ampujankadulla sijaitsevasta kirjansitomosta liimaa. Sitä samaista paikkaa suositteli joku muukin jo, mutta suosittelempa lisää: http://www.kirjansitomovkjokinen.fi/ . Se paikka teki muhun vaikutuksen jo pelkästään sillä, että siellä oli semmoinen upea tosi vanha koko seinän kokoinen puinen laatikosto!

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Tulee niin monta vaihtoehtoa, että mun pieni pää menee aivan sekaisin. Kyllähän mä ainakin tän albumin saan teidän avulla kuosiin. Kiitos.

   Vastaa
 9. aion 27.11.2013

  Valokuva-albumissasi näyttäisi olevan liimasidonta, joka on pettänyt. Kirjastojen aineistonhuollossa sellainen laite, joka sulattaa tuon liimapäädyn ja samalla liimaa kaikki sivut takaisin yhteen. Sitä käytetään, kun kirjojen sidonta pettää. Että semmoinenkin mahdollisuus tuli mieleen..:)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Oot oikeassa! Toisaalta vähän epäilyttää, että pettäiskö liima taas? Täytyy punnita vaihtoehtoja ja tutkia vähän tarkemmin tuota albumiakin.

   Vastaa
 10. Satu 28.11.2013

  Jos haluat kokeilla jotain erilaista niin mulla kävi ensimmäisenä mielessä rei’ittää sivut ja sitoa kauniilla silkki/juutti tms. narulla. Tai sitten laittaa ”toimistokansioon”, silloin on vähän helpompi kääntää sivuja.. Mutta edelläolevat vinkit oli kaikki tosi hyviä :)

  Onnea projektiin ♥

  Satu

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Yleensä kyllä kannatankin juuri kierteitä, en tiedä miksi hurahdin tämän kerran liimasidontaan. Ongelmana on vähän, että kuvat ovat liimattu niin lähelle vasenta reunaa.

   Tässä ollaankin jännän äärellä, kun on niin monta superneuvoa.

   Vastaa
 11. Mirjami 12.12.2013

  Kuinka tässä kävi?!

  Vastaa
  • Henriikka 15.12.2013

   Hih, ei vielä mitenkään. Turruin ja laiskistuin taas kerran ja menen keväällä viemään tämän johonkin tohtorille.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.