Terveisiä taivaasta

Muistaako kukaan lapsuudesta leikkiä nimeltä ”vettä kengässä”? Oli kaksi ryhmää, joista toinen toiselta tietämättä valitsi itselleen parit. Vuorotellen tultiin toisesta huoneesta kyselemään joltain ryhmän jäseneltä: ”Oletko ystäväni?” Jos arvaus ei osunut oikeaan, vastattiin ”vettä kengässä” ja kysyjän piti kinkata takaisin. Mutta jos arvattu tyyppi oli juuri se sovittu pari kysyjälle, niin vastaus kuului: ”pääset taivaaseen!”

Todella erikoinen leikki, kun näin jälkikäteen pohtii. Pääset taivaaseen? Mitä? Käytännössähän tämä tarkoitti, että pääsit pois kyselyjonosta ja vältit turhat kinkkailukierrokset, ei sen kummempaa. Taivasraja oli 90-luvulla kovin matala.

Tällä loivalla aasinsillalla pääsen kuitenkin oikeaan aiheeseen: olen juuri Ylläksellä ja tuntuu kuin tämä olisi taivas maan päällä. Tiedän, että on arveluttavaa verrata Suomen tunturia iankaikkiseen onneen ja autuuteen, mutta lumisten puiden keskellä vaeltaessa ei kaipaa mitään muuta.

Saavuimme yöjunalla keskiviikkoaamuna ja tähän mennessä olemme jo ehtineet lumikenkäillä Kuertunturissa, pyöräillä läskipyörillä, hiihtää ja lumilautailla. Ainiin! Ja saunoa ja syödä hyvin. Yövymme Kuerkievarissa, jonka vieraanvaraisuudesta avaudun myöhemmin lisää. Nyt täytyy alkaa valmistautua husky-retkeen ja illan ryllimiseen rinteissä.

On luksusta, kun meillä on paikallinen opas, joka ei hermostu, vaikka kaipaisimme valokuvastaitoja kolmen minuutin välein. Sitä paitsi onhan se nyt hienoa, kun perätysten lumikenkäilevät Aamukahvilla ja Kaakaolla.

Terveisiä taivaasta. Tai ainakin paikasta, joka on tuntunut hetkittäin kuvitelmilleni taivaasta.

-Henriikka

Kuvat: Eetu Leikas (@eetuleikas, Kaakaolla)

takki ja housut/Peak Performance (saatu), pipo/VAI-KØ

10 kommenttia

 1. Anniinav 17.3.2017

  Vähän off the topic, mutta meilläpäin sanottiin ”pääset taivaaseen” sijaan ”pullat uunissa” ? Mistähän lie sekin peräisin? Mukavaa Ylläksen reissua! :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.3.2017

   Hahahhaa, ihan mahtavaa. Ei riitä munkaan logiikka näihin leikkeihin. Onneksi lapsena ei tarvinut jäädä miettimään tällaisia, kun posotti vaan menemään, mitä opetettiin.

   Kiitos näin jälkijunassa, meidän reissu oli aivan ihana.

   Vastaa
 2. Juuli 17.3.2017

  Meilläpäin kyllä sanottiin, että ”pullat uunissa”. Tuo taivasjuttu oli itelle ihan uutta :O

  Vastaa
  • Henriikka 20.3.2017

   Ai että mua naurattaa nämä. Ihan kummallisia kaikki versiot.

   Vastaa
 3. Laura 17.3.2017

  Ihanaa! Kyllä sitä välillä tarvitsee täällä maan päälläkin sellaisia kirkastusvuori-kokemuksia ;) Välähdyksiä taivaasta.

  Vastaa
 4. Odeee 18.3.2017

  Meillä puolestaan leikissä kysyttiin: ”pääsenkö kanssasi taivaaseen” ja myöntävä vastaus oli ”pullat uunissa”. :D

  Vastaa
  • Henriikka 20.3.2017

   Selvästi nämä pullat on ollu kuumaa kamaa jossain päin Suomea. Meillä ei ollu pullista tietoa, keskityttiin vaan taivashommiin.

   Vastaa
 5. Aija 19.3.2017

  Keski-Suomessa vastaus oikealle parille oli ”kevättä rinnassa” :D

  Vastaa
  • Henriikka 20.3.2017

   Eikä! Vielä kevätkin saatiin mukaan kuvioihin. Kuka näitä on oikein keksinyt? :–D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.