Tulenpunainen täsmälöytö

Kaupallinen yhteistyö: ShopAlike.fi

Halusin uuden vuoden kunniaksi kirkkaanpunaisen mekon. Tulenpunaisen, huutavanpunaisen mekon.

Lainasin äitini punaista pitsimekkoa Saksan matkalleni toissasyksynä. Olimme silloisten työkavereideni kanssa Moselin laaksossa, ja kävelin mekossani ja koroissani pitkin mukulakiviä. Tunsin itseni kauniiksi.

Sen jälkeen olen pitänyt silmiäni auki, jos sopiva punainen mekko sattuisi kohdalleni. Nyt, puolentoista vuoden jälkeen, hankin sen vaatekaappiini.

Huomaatte ehkä, että kamerallakin oli hankaluuksia tallentaa punaisen sävyn syvin olemus. Se hohkaa niin kirkkaana, että pitsi palaa helposti kuvissa puhki.

Mekko on kuin sukka, mukava ja helppo päällä. Venepääntie sopii hihojen kanssa ja ”kaulus” nousee sopivan korkealle. Pidän erityisesti pitkistä hihoista ja mekon leikkauksesta. Ja siitä, että vaikka käytän harvoin näin tyköistuvia vaatteita, tämä mekko sai minut tuntemaan itseni heti hyväksi.

Mekko löytyi ShopAliken avulla. Kun olin päättänyt vihdoin löytää punaisen mekon, ajattelin kokeilla etsintäprojektiin sivuston hakuominaisuuksia ja filttereitä, sillä olin joka tapauksessa luvannut kokeilla palvelua jonkin tarpeen (tässä tapauksessa mielihalun) hankintaan. Ja tässä tapauksessa, kun tiesin tuotteen vain yleisellä kategoriatasolla (”punainen mekko”), tiesin sivusta olevan hyötyä.

Shopalike kokoaa siis 160 verkkokaupan tarjonnan samalle sivulle. Tämä löytämäni mekko on esimerkiksi Espritin ja toimitettiin minulle nimenomaan heiltä. Eri tuotekategorioita on niin eräkamppeista muotiin ja urheiluvaatteisiin, ja tuotteita miljoonia. Tarkemmin sivun toimintalogiikka selviää näistä muutamista kuvista.

Olennaisinta ja parasta sivulla on nimenomaan filtterit: rajasin itse hakuani näin: naiset – naisten vaatteet – mekot ja sitten klikkasin lisäksi punaisen värin. Sen jälkeen aloitin skrollailemaan vaihtoehtoja alaspäin pikkukuvien avulla. Eikun valitsin minä myös vielä tammikuun ajan käytössä olevan ale-filtterin, jotta näen vain alennuksessa olevat vaihtoehdot!

Jos olisin tiennyt paremmin mitä haluan, olisin voinut valita filtterit myös esimerkiksi mekon tyyliin, tarkempaan punaisen sävyyn, hihan pituuteen, materiaaliiin, kokoon, tuotemerkkiin, helman pituuteen, pääntiehen tai esimerkiksi hintaan. Oma valintaruutunsa löytyy myös ekologisuudelle.

Olimme eilen ystäväni kanssa etsimässä kaasomekkoja kivijalkaliikkeissä. Nyt tuli mieleen, että miksemme ole filtteröineet vaihtoehtoja näin virtuaalisesti?

Tässä mekossa on paljon samaa kuin siinä äidiltäni lainassa olleessa – siis muutakin kuin punainen väri ja pitsi. Tuntuu, että minulla on tämä päälläni enemmän virtaa ja energiaa, enemmän elämää ikään kuin. Tunnen oloni hyväksi ja itsekseni.

Nyt en tietysti malta odottaa juhlia, joiden pukukoodiin tämä mekko sopisi. Eileinkin yritin lähteä tässä lounaalle, vaan aika nopeasti tajusin, että pakkasella tarvitaan kuitenkin enemmän merinovillaa kuin huutavanpunaisen mekon energiaa.

-Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.