Katutaidetta kappelin kupeessa

Helsingin keskustaan Kampin Narikkatorille rakennetaan kappelia rauhoittumista varten kaiken kiireen keskelle. Itse kappeli-hankkeesta en paljonkaan tiedä, mutta koska Espoossa oleville tanssitunneille lähden Kampin kauppakeskuksesta, kävelen paikan ohi useasti. 
Mikä on kuitenkin poikkeuksellista työmaa-alueille, täällä silmä todella lepää. Rakennuspaikkaa ympäröivät aidat ovat koristettu rauhaa kuvaavilla maalauksilla: koivuja, keinuja, lintuja, saippuakuplia.. Juuri tälläinen saa suupielet hymyyn. Asialla ovat olleet Multicoloured Dreams -ryhmän taitelijat ja tyylejä on yhdistelty rikkaasti ja lahjakkaasti. Teemana on siis rauha ja sen rakentaminen, mikä sopii ryhmän mukaan myönteiseen hankkeeseen. 
Maalauksia on valikoitunut monen kymmenen taitelijan teoksista kahdeksan ja katutaideteoksista järjestettiin jopa kilpailu, jonka voittaja palkittiin stipendillä. Tässä nyt kuitenkin muutama mahtava maalaus kyseiseltä paikalta, piipahtakaahan ihmeessä kurkkaamassa (ohikulku- tai elämysmatkalla). Oma lempparini on viimeinen, jossa tyttö ja linnut valtavaat alaa ja ilo virtaa.

Good night, you princes of Maine, you kings of New England.
Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.