Kikkarakeesi

Eilinen ilmekartta pisti kansaa liikkeelle! Siis VAU teille, miten kivoja kommentteja. Rumimmillaan olen ehkä viihteellisin, pitäisikö tälläinen johtopäätös tehdä? Tästä lähtien pyrkimykseni onkin näyttää mahdollisimman inhalta, jotta saan teidät kirjoittamaan. Tseehh.
Seuraavana tulee kuitenkin ohje kihara-irokeesi-tukkasysteemille. Kehittelin sen epäonnistuneen hiustuloksen seurauksena: yön-yli-olleet talouspaperiviritelmät eivät antaneetkaan minulle kauniita enkeli-kiharoita, vaan kunnon afromeininkiä. Niinpä päätin köyttää ne pinneillä päähäni, etteivät hiukseni pääse ihan riehumaan. Josko joku haluisi kokeilla tätä, keesi alusta asti päämääränä:
1. Kääri kosteat hiukset pienissä määrissä talouspaperipaloista rullatuille pötköille: Kieritä hiustupposi paperipötkön ympärille ja solmi pötkö lopuksi, jotta viritelmät eivät pääse purkautumaan. Suihkauta hiuskiinnettä tai -lakkaa, etenkin jos hiuksesi ovat liukkaat.
2. Avaa rullat aamulla. Haro hiustupot auki kädellä tai harvalla kammalla. Älä avaa kiharoita täysin, välttääksesi hattara-efektin. Suihkuta hiuksiisi lakkaa, jotta seuraava käsittely ei lannista niitä heti.
3.  Aloita hiusten kiinnittäminen. Vedä harjalla tai kammalla sivutukkaa keskelle päätä ja kiinnitä ylös pinneillä.
4.  Nosta myös niskahiukset pinneillä ylös  ja pyri luomaan ”palikka” pään keskelle. Viimeistele asetellen kiharoita, lisäten viimeistelypinnit ja suihkauta hiuslakkaa.

VALMIS! Meinaako joku koklaa? Hillitymmän version voisi vääntää ilman kiharoita, vaikka tupeeraamalla tukkaa vähän. Oma hiuslaatuni on niin liukas, että kiharat helpottavat hiusten asettumista ja pinnien pysymistä. Värjätty juurikasvu pääsi hauskasti esille, kun vaaleat hiukset nostettiin ylös ja esiin tuli tummempi tyvi. Kiharat luovat illuusion, että vaikka keesi on suht raju niin kiharat pehmentävät kokonaisuutta.

Henriikka

14 kommenttia

 1. Lilli-Marjukka 9.11.2011

  Ah! Ihana nähdä että mun tukka ei ole ainut jolle ei saa vessapaperiväkerryksillä enkelikiharoita, vaan villin afron! Kiharakeesi on mahtava idea, näyttäisköhän se hyvältä hiekkalaatikon reunalla..? :D

  Vastaa
 2. Anonymous 9.11.2011

  Kiharoista saattais tulla enemmän enkelinkiharia muistuttavat, jos laitat hiukset kuivana yöksi noin, etkä kostuta/kastele ollenkaan. :) Mutta noinki keesinä toimii afrokiharat toki paremmin!

  Vastaa
 3. Pääskynen 9.11.2011

  Tästä mää tykkään!!! :) Omat hiukseni ovat hiukkasen epämääräiset juuri nyt… tämmöiset lämpimän punaisenruskeat ja juuressa oma hiekanharmaa väri. Malli on aikas rikottu. Täytyy koettaa maltilla odotella, että ne kasvaisi edes olalle ja että pituuserot hieman tasoittuisi. Sitten vois uskaltaa kokeilla… ;)

  Vastaa
 4. Anonymous 9.11.2011

  Onpas kiva idea, kiitos siitä! Toivottavasti sopii itsellekin, sinulle ainakin näyttää sopivan :—–) jaujau kiva blogi muuten näin kaiken kaikkiaan!

  Vastaa
 5. Anonymous 9.11.2011

  edelleenkin liputan niitten afrojen puolesta, mutta kivat noinkin!
  -maunokas

  Vastaa
 6. Henriikka 10.11.2011

  Lilli: Todellakin! Oikein odotan näkeväni kuvia, kuinka yhdistelevät ne kaikista käytönnöllisimmät kuteet ja kunnon keesin!

  Anonyymi: Joo oot ihan oikeessa! Jotenkin oletin, että folioilla tulee afro ja talouspaperilla loivempaa. Ei mennytkään ihan niin. Täytyisi laittaa kuivaan tukkaan tai pistää vaan isommille hiustupoille.

  Pääskynen: Voithan sinä kokeilla tätä jo salaa suljettujen ovien sisäpuolella, josko toimisi jo nyt!

  Anonyymi: Eiköhän tämä sovi muillekkin. Ja voihan tätä soveltaa sitten enempi omannäköiseksi.

  Maunokas: Totta. Rakastan afroja itsekkin ja olen niitä myös harrastanut joskus kesäaikoina, kun mieli on villi ja viihteellinen. Mutta nyt jakaukset meni miten sattui, kun olin suunnitellut niitä enkelilaineita aahhha.

  Vastaa
 7. Satu 10.11.2011

  Otsikon nähtyäni luin sen [kikka rakeesi] ja mietien, että mistähän ihmeestä täällä oikeen kirjotat, mikä hitsin Kikka?! Luinpas sitten uudelleen ja avautuihan se otsikkokin ennen postauksen lukemista :D

  Vastaa
 8. Henriikka 11.11.2011

  Hahaha tää oli hyvä. Just siskoni avautui mulle, että se oli katsonut nopeesti otsikon: ”Kikkareesi” ja huokaillut jo mielessään, että mistä ihmeestä olen kirjoittanut.

  Vastaa
 9. Anonymous 6.4.2012

  Kiitos paljon Henska;) Siitä saakin moneen tilaisuuteen mahtavan kampauksen;) Itsellesi se sopii kuitenkin parhaiten <3

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2012

   Minä uskon, että tässä maailmassa on monen monta tallaajaa, joille se sopii paremmin. Mutta hyvä kun kelpaa! Khih.

   Vastaa
 10. Anonymous 9.12.2012

  Onko toi helpompi tehdä vastapestyillä hiuksilla vai vähän ”likaisilla”? Voiko tuon saman tehdä sormikiharoilla? Kiitos jos vastaat! :)

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Vastapestyihin, kosteisiin hiuksiin kannattaa laittaa foliot, näin syntyy parhaat kiharat. Kuiviin ja likaiisin hiuksiin varmasti tarttuu myös, muttei samalla volyymilla. Voi varmasti tehdä myös sormikiharoilla, joskin lopputulos voi olla pikkasen erilainen.

   Vastaa
 11. Anonymous 9.1.2013

  miten pitkät hiukset sulla on ollu tässä ? jos on pidemmät hiukset, niin olisiko miten hankala jättää taakse sellainen ”piiska”?:D

  Vastaa
  • Henriikka 23.1.2013

   Hmmmmmm, ehkäpä sellaiset reilusti olkapäille laskeutuvat. Tosi pitkätkin hiukset saa tarpeeksi tiiviillä kiharoilla (=paljon folioita) nostettua ylös pinnien avulla. En kyllä piiskaakaan näe mahdottomana, vaikkakin vaikea kuvitella kuva mieleen sellaisesta kampauksesta.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.