Maailman liikuttavin joulukalenteri

Minulla on taatusti maailman ihanin ja liikuttavin joulukalenteri.

Joulukuun ensimmäisenä Janne yritti tunnin verran saada minua ylös sängystä: ”Huomentaaaa… joko haluaisit herätä.. on joulukuun eka…” Lopulta hän joutui lähtemään töihin, mutta huikkasi vielä ovelta: ”Sulle on sitten joulukalenteri odottamassa.”

Pomppasin pystyyn samantien ja kipitin katsomaan. Olisi heti sanonut!

No, ehkä ihan hyvä, ettei Janne ollut näkemässä nyyhkytystäni, kun olin saanut avattua ensimmäisen luukun.

Ensimmäisestä luukusta paljastui kirje ystävältä. Ihania sanoja minusta. Laitoin heti Jannelle viestin:

”Onko jokaisessa luukussa oikeasti kirje eri ystävältä?!”

Janne vahvisti epäilyn ja liikutuin vähän lisää. Perheenjäseniä ei tällä kertaa ollut mukana, kun kuulemma he olisivat sitten vallanneet lähes koko kalenterin.

En saata uskoa, että minulta salassa oli tehty yhteisvoimin jotain näin ihanaa. (En edelleenkään meinaa uskoa, kun kirjoitan tätä, vaikka olen saanut avata ja lukea jo 14 luukkua.)

En tiedä tarkalleen, mikä Jannen brief ystävilleni on ollut (enkä ota vastuuta siitä, keitä hän on kysynyt mukaan!), mutta joka aamu saan lukea kauniita asioita itsestäni. On niin hienoa huomata, miten syviä ystävyyssuhteita olen jotenkin onnistunut elämääni luomaan. Tai ehkä ystäväni ovat, en minä.

Lisäksi moni lukemani asia on sellainen, minkä kyllä tavallaan tiedän, mutta mitä en ole osannut sanoittaa. Oivaltavia, sydämellisiä, viisaita asioita. Ja moni asia, joita pidän omina huonoina puolina, näyttäytyy monessa kirjeessä päivänvastaiselta: ystävät ovat saaneet puettua vikani vahvuuksikseni.

 Yksi parhaimmista asioista on ollut myös kiitokset. Että saa muistaa eri ystäviä vuorotellen ja laittaa viestiä heidän sanoistaan. Ihan kaikkia en ole vielä ennättänyt kiittää, mutta melkein.

Vielä 10 luukkua avaamatta. Onneksi viimeisetkin saa hyvin reissuun mukaan.

Kiitos ystävät. Kiitos Janne.

Yritän noudattaa erään seuraajan Instagramissa lähettämää kehoitusta, kun hän oli kuullut kalenterista: ”Never let go of that guy seriously.”

-Henriikka

13 kommenttia

 1. Annafiinu 14.12.2017

  <3 Maailman ihanin ja liikuttavin! <3

  Vastaa
 2. Nimetön 14.12.2017

  Harmi kun itselläni ei ole yhtään ystävää :( en ole onnistunut luomaan yhtään ystävyyssuhdetta

  Vastaa
  • Henriikka 14.12.2017

   Tulin sun kommentista ihan tosi surulliseksi. Oon niin pahoillani, että sulla on tuollainen tilanne tai että tunnet niin.

   Lisäksi haluan pyytää anteeksi, että käytin tekstissä sanaa ”onnistua”, ikään kuin ystävyyssuhteen luominen olisi joku suoritus, jossa voisi olla hyvä tai huono. Tyhmää itseltäni, en todellakaan tarkoittanut sitä niin.

   Mietin monta päivää ennen julkaisua, että voinko kirjoittaa tästä. Tiedän miten hullulta kuulostaa, että elämään on siunaantunut noin hirveästi ihmisiä. Mutta sitten ajattelin, että haluan pitää hyviä asioita blogissani esillä, siitäkin riskistä huolimatta, että monesta aiheesta varmasti joku ihminen aina kokee surua (työ, perhesuhteet, ystävät, harrastukset, unelmat…).

   Kunpa voisin jotenkin auttaa. Tehdä jotain. Tuntuisi niin tyhmältä heittää nyt jotain vinkkejä, koska enhän minä todellisuudessa tiedä yhtään sinusta tai tunteistasi. Jotenkin toivon vain kovasti, että koet itsesi tärkeäksi ja arvokkaaksi tilanteesta huolimatta ja että mahdollisimman pian löytäisit elämääsi ihmisiä tai ihmisen, joita voisit kutsua ystäviksi. Tiedän, ettet valitettavasti ole ainoa, joka tuntee samoin ja onneksi myös ystävättömyydestä uskalletaan nykyisin puhua enemmän.

   Vastaa
   • Nimetön 15.12.2017

    Olen kyllä todella iloinen ihan jokaisen ihmisen puolesta jolle on kavereita, ystäviä sekä muita tuttavia siunaantunut <3 Saatkin olla omistasi todella onnellinen, enkä tarkoita syyllistää sinua siitä, että ympärilläsi on ihania ihmisiä. Se vain joskus niin harmittaa kun itsellä ei ole ketään jolle jutella kuin kaupan kassa. Mutta eipä se muiden onni ole tietenkään minulta pois. Sinun blogisi on ihana, ja pidä ihmeessä kaikki ilonaiheesi siinä mukana, yhtään onnen hetkiäsi häpeilemättä.

    Vastaa
 3. Piia / La La Lilja 15.12.2017

  Aivan huikean ihana ele ystäviltäsi! Olet kyllä todella onnekas, kun sinulla on noin ihania ihmisiä ympärilläsi <3

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Sanopa muuta. Välillä sitä oikein pysähtyy miettimään, että miten mun elämään on eksynyt näin ihania ihmisiä. Täytyy vaan olla kiitollinen niistä.

   Vastaa
 4. Vau, mikä idea! <3 Hienoa, juuri tätä tarvitaan: kerrotaan toisillemme, mitä asioita heissä arvostamme ja että he ovat meille merkittäviä.

  Vastaa
 5. Kide 20.12.2017

  Ihan liikutuin, niin mahtava idea tämä! Olet onnekas.

  Vastaa
 6. […] ja uskomaton synttärikakku. Oranssi mekko on Singaporen tuliainen ja peilissä roikkuu maailman liikuttavin joulukalenteri. Pidin syntymäpäivävastaanottoa kotonani lauantaina 2.12. ja sain luokseni päivän mittaan 30 […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.