Mussiikkifiboja!

Musiikkijuttuja on pyydetty monenmonta kertaa. Jotenkin tuollaiset omat suosikit ja uudet löydöt, esimerkiksi musiikin- ja leffojen saralta, jää usein kirjoittelematta ja jakamatta. Ja kun sitä kuuntelee kaikkea old school -räpistä hentoihin balladeihin, niin on vaikea kasata mitään kunnollista musiikkifiilistelyä.
Annoin kuitenkin tällä kertaa kaikkien uusien fiilisten tulla ja kokosin kunnon sillisalaatin. Seuraavissa videoissa on musiikkia, jotka on saanut mut lähiviikkoina hymyilemään, jammailemaan, intoilemaan, itkemään tai muuta arkiäherrystä radikaalimpaa. Toivottavasti nappaavat nämä narut!
Birdy on ehkä se paras viimeaikainen löytöni. 1996 vuonna syntynyt englantilainen ihmelapsi voitti eräässä kotimaansa musiikkikilpailussa vuonna 2008, ollessaan vasta 12-vuotias. Piakkoin ilmestyy levykin, joka toivottavasti päätyy levyhyllyymme. Siihen asti tyydyn kuuntelemaan uudestaan ja uudestaan coverin Bon Iverin kappaleesta ”Skinny Love”.
Eilen illalla tuijotin töllöstä Uuden musiikin kilpailua, eli nykyistä formaattia Euroviisu-karsinnoista. Sitten ruutuun lävähti kasa ruutupaitaisia, hellyyttäviä miesolentoja. ”Silmissä lampee, silmissä lempee. Laiturin nokkaan se käpertyyyyy. Hei laululeijaa..” Olen myyty.
Sitten uskokaa tai älkää, olen alkanut hitusen kiinnostumaan jazzista. ”Taiteiden tuntemus” -koulukurssillamme perehdyttiin jokaisen musiikin tyylisuunnan alkeisiin ja jazzin kohdalla mieleen jäi Mopo. Kerrankin jazzia, jota on helppo lähestyä.
Miksen ole kuullut Ben Howardista ennen? Hengailimme Jannen kanssa eräässä poikamiespoksissa jotain perjantai-iltapäivän tunteja ja eräs poksin asukki laittoi Howardia soimaan. Taasen englantilainen, jokin niissä viehättää, laulaja-lauluntekijä. Folkkia ja folk-rockia, me likey.
Frankie Say Relax on viisihenkinen fiilistelymusa-yhtye. Kyseessä on helsinkiläinen kaveriporukka, joka huolimatta pitkistä yhteisistä soittojuuristaan, saivat kokoonpanonsa täysin valmiiksi vasta syksyllä 2011. Yhtyeeltä on ilmestynyt vasta kolmen biisin demo, mutta tältä odotan kovasti paljon tulevalta. Ihan huikee.
Viimeisinä videofiiliksinä on glooriaa bändille nimeltä ”The Dø”. Ehdottomasti tämänhetkinen lempibändini. Oijoi kuinka voikaan puoliksi suomalainen bändi tehdä näin täydellisiä kipaleita, oi tätä onnea ja autuutta. Vinkkinä vain, että ovat Suomeenkin tulossa keikalle tässä keväällä.
Ja viimeisenä ihan todella vau uusi juttu. Miten hienoja kavereita ja vähän vähemmän tuttuja tovereita onkaan minulla. Elikkä eräät kaverini ja kaverinkaverini pistivät pystyyn ”Luomustudion”. Luomustudio on uusi kanava, jossa julkaistaan artisteja soittamassa omaa musiikkiaan akustisesti. Ideana on tarjota tunnelmaltaan aitoja videoita, jossa esiintyy sovitusten, soittimien ja soittopaikkojen osalta mielikuvituksellisia ratkaisuja. Kappaleet kuvataan ja nauhoitetaan samanaikaisesti sekä kameralla, että mikrofonilla, jotta videoihin saatais mahdollisimman muokkaamaton tunnelma.
Tälläistä konseptia on käytetty ennen muun muassa Briteissä, mutta nyt nämä mainiot kuomat toivat sen Suomeen saakka. Vielä uusilla kotisivuilla ei ole kovinkaan montaa videota, mutta tulossa on vaikka mitä. Tämä on juurikin sellainen juttu, joka kannattaa lisätä kirjanmerkkeihin, jos haluaa löytää helposti uusia bändejä ja musafiboja.
Videot ja Luomustudion kotisivut löytyvät osoitteesta: www.luomustudio.fi
(Luomustudion löytää myös YouTubesta, Facebookista ja Twitteristä)
Heijooo mitäs sanotte löydöistäni? Ihana kun maailmaan on väännetty sellainen asia kuin musiikki.
Henriikka

15 kommenttia

 1. Korvistyttö 18.2.2012

  kaikkee kivaa musaa kuuntelet kyl. birdyn vaihtaisin itse bon iveriin, ihana mies on se vernonin justin. ja kiitos frankie say relaxista, tää on ihana!

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2012

   minulla on ihan jees musamaku omasta mielestäni. JEE. Bon Iveri on kyl mahtava mies, mutta musta uusi toimii vähintään yhtä hyvin. Toivottavasti neitosen omat biisit myöskin! JA FRANKIE <3

   Vastaa
 2. Hosuli 18.2.2012

  Laululeija on niin superihana hyvän mielen biisi, että melkein tippa linssissä sitä Stigin esitystä eilen kattelin. :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2012

   NIIN ON. mua alkaa ain itkettää, kun kuuntelen sitä. Että toisaalta joku voisi ajatella, että se on mun mielestä kaikkea muuta kuin hyvän mielen veisu.

   Vastaa
 3. Noora 19.2.2012

  ooh nyt kyllä vei laululeija mun sydämen! johtuukohan se tästä sunnuntai-aamusta..mutta se tulee kyllä soimaan meillä seuraavan…pitkän ajan !
  Käyppä kuunteleen Atletico Kumpulan biisi Me kuulutaan yhteen, siinä on myös yksi niiiiiin hyvän mielen fiilistelybiisi!

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2012

   Vieläkö laululeija saa sydämen pamppailemaan vai menikö sunnuntai-aamun piikkiin? Ha se on mieletön. Ja hei mun todella pitää käydä kuuntelee toi biisi, vinkit on mahtavia kiitos.

   Vastaa
  • Noora 20.2.2012

   oooh kyllä se vaan edelleen sytyttää, vaikka on jo maanantai ! kiva niin ! :)

   Vastaa
 4. Anonymous 19.2.2012

  ”Kerrankin jazzia, jota on helppo lähestyä.” Eipä toi nyt sinänsä ollut, ihme mellastusta. En sitte tiiä mikä sielläpäin menee jazzina, mutta helposti lähestyttävää löytää swingjazzin äärestä tai vain joltain greatest hits-kokoelmalta. Tuli vaan mieleen.

  Korvistytön kanssa samaa mieltä, on se Birdykin hyvä mutta alkuperäinen on parempi imo.

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2012

   No minä koin sen oikeinkin helpoksi ja mukavaksi. Sopivan keskeneräiseksi. Swingjazzin koen jo vaikeemmaksi. Mutta meitä on moneksi!

   Birdy ja Iver ovat molemmat ah tyyppejä.

   Vastaa
 5. Ankkuli 19.2.2012

  Ihana tuo luomustudio, miten jotkut keksiikään! Hyvälle mielelle tulee kuunnellessa :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2012

   No ihan tosi hyvä idea, kyllä tuollaista mielellään kehaiseekin! Toivottavasti vielä pötkivät pitkälle.

   Vastaa
 6. Ida 19.2.2012

  Ahhh voi Stigiii, sen ääni on niin kutkuttava että HUH!!

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2012

   ”Kutkuttava” on ehkä se sopivin sana kuvailemaan. Ihan huippu.

   Vastaa
 7. Anonymous 19.2.2012

  Kiitos kivojen musiikkilöydöksien jakamisesta!

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2012

   OLE HYVÄ VAIN. ilohan oli taas kerran minulla!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.