Kakkutasting

Olin keskiviikkona maistelemassa hääkakkuja. Ei, en ole menossa taas naimisiin tai pitämässä liittomme uudelleensiunaus-tilaisuutta. Olin saanut kutsun herkuttelemaan, sillä pian naimisiin menevien parien lisäksi paikalle kutsuttiin myös ”rakkauteen uskovia”. Voi, mikä nimitys! Olen niin mielellään juuri sellainen.

Otin ystäväni mukaan, sillä (anteeksi yleistykseni), miehet harvemmin ymmärtävät kakkujen päälle naisten lailla. Etenkään kuuden erilaisen kakun päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hääkakku-tasting on Fazerin uusi konsepti keväälle 2015, joissa hääparit ja muu kakkukansa pääsee maistelemaan kauden kakkuja kahvin ja kippistelyn kera. 10 € pulittamalla pääsee kuuden reilun kakkupalan sekä kahvin ja teen ääreen, 14 € maksamalla saa vielä kuohuvaakin kaiken päälle.

Tietenkin viittasin heti tilaisuuden alussa ja kysyin, voiko paikalle tulla vaikka ei olisi häät tai muut juhlat tiedossa. Sain myöntävän vastauksen. Mikä riemu! Olen kakkubuffetin vakiokävijä, mutta sen rinnalle tämä tasting mahtuu solakasti viikkokalenteriini. No, ehkä kuitenkin kuukausi- tai vuosikalenteriini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hääkakku-tastingit kakut ovat:

– Samppanja
– Valkosuklaa-raparperi
– Maitosuklaa-karviainen
– Tummasuklaa-vadelma
– Ananas-mustapippuri
– Vadelma-Cremeaux

Olin hippasen huolissani keliakiastani kakkutilaisuudesta, mutta neljä kuudesta toteutettiin myös gluteenittomana (tästä tietenkin pitää infota etukäteen). Kaikki kakut olivat laktoosittomia ja myös maidottomat versiot olisi olleet toteutettavissa. Joka tastingiin mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta ja äsken menin tsekkaamaan tilanteen ja paniikissa ilmoitin kaksi paikkaa huhtikuulle, kun kaikki ennen sitä olikin täyttyneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen kakkufani. En mikään kermakakkuflikka vaan mousse- ja juustokakkukansalainen. No myönnettäköön, vähän kermakakkukin. Uskoisin myös lukijoistani löytyvän kermapersusten sijasta sametinpehmeiden herkkujen perässä kulkevia kaunottaria ja kulkureita.

Eikun kakuttelemaan. Ja hei, perjantai! Ihanaa.

– Henriikka

4 kommenttia

 1. Naava 16.1.2015

  Kakku kun kakku, syön sen :) ihanan näköisiä kakkuja!

  Vastaa
 2. paulahelena 17.1.2015

  Noniin, nyt mä sit menin paniikissa ilmoomaan tonne 10.6. ku kaikki muut oli täynnä :D en tiiä kenen kanssa meen saati sit kattonu edes mikä päivä toi on mut sen mä nyt sit varasin.

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Hahaa, huippua. Eiköhän sieltä kakkukavereita löydy!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.