Puuro pinnalla

DSC_0513 (kopio)

Olen miettinyt tänään yllättävän paljon puuroa. On se outo juttu, että puuro on muodissa. Olin aamulla kuulemassa uudesta Fazerin Alku-puurosarjasta ja sen menin siitä puuron hehkutuksesta aivan sekaisin (ihan liikaa käytin nyt kyllä tuota puuro-sanaa). Milloin jostain niin tavallisesta tuli hitti ja miksi?

Voin kyllä heittää hommalle sellaisen suuren, luonnottaman facebook-peukun. Tämähän on mahtava uutinen. Terveys ja hyvinvointi nousukiitoon ja tavallisista asioista onnea. Mutta sitä minä vähän vieroksun, että täytyykö sitä nyt puuronkin kokea uskomaton brändiuudistus, että se taas maistuu väestölle? Tuorepuurot, tunauspuurot, kvinoapuurot, hirssipuurot. Kuka tietää, mikä on tällä hetkellä kovin puurohitti?

Nämä kuvat on Kööpenhaminan reissulta Grötistä. Puuroannostaan sai jonottaa, mutta se oli sen arvoista. Pieni tupa oli täynnä paikallisia ja turisteja, sulassa sovussa tietenkin. Annoksensa lisukkeet sai valita listalta ja talo tarjosi ilmaisia rusinoita kaikille. Puuronvihaajille oli rahkaa viljasoseen sijaan.

DSC_0506 kopioDSC_0521 (kopio)

Helsingin keskustaan on avautunut jo aiemmin muutamia Elovenan puuro-asuntovaunuja, joista voi ostaa mukaansa höyryäviä annoksia. Nyt Fazer avaa pop up -puurobaareja ympäri Suomea. Homma on lähtemässä hyvällä ja huvittavalla tavalla lapasesta, mutta antaa lähteä. Mieluummin näitä kuin munkkibaareja. Tai hodaribaareja. Kohta puurokiskat löytävät pilkun jälkeen baarien viereen. Maailmanloppu lähenee.

Paljon löytyy puhuttavaa tuikitavallisesta puurosta. Jota pienenä söin voisilmällä ja sokerilla, mutta johon nykyisin valitsen kaikista mieluiten inkiväärisiirappia ja pensasmustikoita. Snobi.

Miten on, maistuuko puuro?

– Henriikka

24 kommenttia

 1. Liina 2.10.2014

  Puuro lähtenyt kourista :D Puuro maistuu, etenkin riisipuuro kanelisokerilla ja uunipuuro pakastevadelmilla. Tuorepuuroa en ole maistanut. Munkit ja hodarit maistuu kyllä nekin, mutta ihan positiivista, että kadulta saa nopeasti muutakin!

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Puuron maailmanvalloitus alkaa. Aika hauskaa minun mielestäni, hihii.

   Vastaa
 2. LauraL 2.10.2014

  Maistuu, joka arkiaamu kaura&ruis- puuroo. Haluaisin kovasti maistella muitakin puuroja, jotenkin on vaan jämähtäny tohon yhteen. Herkutteluun vois tehdä vispipuuron viinimarjoista tai omenariisipuuron. On tosiaan jotenkin huvittavaa, että asia joka on itelle ollut osa arkea ihan lapsesta saakka, onkin nyt tosi hip ja pop :)
  Teetkö ite ton inkiväärisiirapin?

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Inkiväärisiirappia sain kuvienottohetkellä tuolta puurobaarista. Vielä kotiin asti en ole sitä hankkinut, vaikka voisihan sitä. Oli nimittäin aikamoisen hyvää.

   Kiitos Laura :-)

   Vastaa
 3. Milla 2.10.2014

  Hahahah! Taalla USAssa on meneillaan paahtoleipa-trendi. Juu-u luit oikein, paahtoleipa on pop ja hip, $5 siivu. Koska, elaman perusasiat…

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Whaat. Mitäs ihmettä – paahtoleipää! Huhhuh.

   Vastaa
 4. hansu 2.10.2014

  oi puuro, mäkin oon huomannut kuinka se valtaa pikkuhiljaa maailmaa :-D haha! ei mutta kyllä, puuro maistuu!! lähes joka aamu. oma lemppari kombo on kaurapuuro banaanilla, mustikoilla ja manteleilla!!! ah :-)

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Sieltä se puuro tulee, hehee. Ja antaa minun puolestani tulla.

   Kuulostaapa hyvältä sinun kombosi. NAM.

   Vastaa
 5. iituliina 2.10.2014

  No maistuis! Muttei pidä mulla nälkää yhtääääääääään ja on siksi jäänyt ruokavaliosta suunnilleen kokonaan :/

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Se on kyllä tosi. Eihän se mikään koko päivän ateria ole lainkaan. Mutta hyvä ja helppo aina välillä.

   Vastaa
 6. hj 2.10.2014

  Tässä taloustilanteessa sen oiski parempi alkaa maistumaan kaikille! :P Aasinsiltana tästä postaukseen liittymätön kysymys: Mitä mieltä sää oot tästä maailmanmenosta, Ukrainan kriisistä ja talouden heikoista kantimista, Venäjästä… Itellä niin nämä asiat välillä jopa ahdistaa, niin olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksia sulta. Missään blogissa (mitä luen) ei oikeen kukaan ota kantaa…

  Tällainen kevyt aihe postaus toiveeksi :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Hmm hmm- Hiljaiseksi vetää tämä kommentti. Mun on ehkä rehellisesti tunnustettava, ettei mulla ole tästä paljon kirjoitettavaa. Mua ei ahdista. Tietysti mietityttää ja jos haluaisin, voisin päästä kiinni siihen ahdistukseen. Nyt olen kuitenkin todennut, etten voita ahdistumalla mitään ja yrittänyt enemmänkin keskittyä siihe, miten itse voisin elää paremmin ja pysyä tilanteen tasalla.

   Voi, oon kovin pahoillani etten tästä aiheesta osaisi postauksen verran edes kirjoittaa. Mä toivon, että ahdistuksesi ei ole ainakaan ylivertaista.

   Vastaa
 7. nm 3.10.2014

  PUUROBAAREJA! Jes, mahtavaa että ne rantautuu Suomenki kamaralle! Puuro on ollu aamupalaykköseni jo vuosikausia, tosin saatan vetää sitä välipalaksi ja iltapalaksiki välillä jos en malta oottaa aamuun, heh…

  Tosin se perinteinen puuro voisilmällä ei vieläkä nappaa, omat variaationi menee aika hifistelyn puolelle. Pitää vähintään olla manteli- tai soijamaitoon keitetty, ja reilu pöläys kanelia ja kardemummaa päällä. Mieluiten myös neilikkaa ja skidisti suolaa, sekä joku pilkottu hedelmä joukossa. Tai esim. porkkana!

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Vou, no sulla on kyllä aika hifipuuro. Mutta hyvältähän se kuulostaa. Ihan todella hyvältä.

   Minäkin toivotan puurobaarit lämpimästi tervetulleiksi tänne!

   Vastaa
 8. Elina 4.10.2014

  Oi kyllä! Aamupuuro on ehdoton. Ehkä joku päivä tosiaan aamupuurot voi noutaa pilkun jälkeen ja ottaa siihen mukaan jotain darraa estäviä super marjoja ym aineita!

  Vastaa
 9. Susanna 4.10.2014

  Maistuu vähän vaihtelevasti. Välillä tulee puurokausia, välillä en syö sitä pitkiin aikoihin. Olen päiväkodissa töissä ja lapsille tarjotaan puuroa käytännössä joka aamu, joten kai sitä itsekin välillä kyllästyy siihen vaikkei itse syökään. :D Mutta riisi- ja mannapuuroa ei voita kyllä mikään! Muistoja liittyy myös Helmi-velliin, joita edesmennyt mummini minulle aina keitti niistä kaupan Helmi-suurimoista. Kai niitä vielä saa? Pitäisikin käydä ostamassa ja kokeilla, osaanko itse tehdä niistä mitään. En suoraan sanottuna edes tiedä mitä suurimoita ne ovat… :D

  Missä päin Helsinkiä tuollaisia puuro-asuntovaunuja ym. voi bongata? En ole vielä yhteenkään törmännyt, kuulostaa kyllä hauskalta! :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Oh, riisi- ja mannapuurot on ihan parhaita. Eiköhän Helmi-velliäkin vielä saa.

   Tuolla vähän lisää tietoja Helsingin puurobaareista: http://www.elovena.fi/puurobaari

   Kiva, kun kommentoit.

   Vastaa
   • Henriikka 5.10.2014

    Ja siis hei, nuo Fazerin avaamat Alku-puurobaarit tulevat olemaan joka puolella Suomea kaikissa Amican ravintoloissa.

    Vastaa
 10. anskusiili 5.10.2014

  Puuro maistuu todellakin, olen ollut aivan täysi puurohullu jo muutaman vuoden ajan! Oma teoriani on, että koska en pienenä (en edes vauvana) voinut sietää mitään puuroja, otan oikein olan takaa irti siitä, mistä olen jäänyt paitsi. :D

  Ja olen todellakin huomannut, että puuro herättää innostusta porukassa. Minun _leivonta_blogini kaikkien aikojen suosituin postaus on puuropostaus, joka levisi netissä kulovalkean tavoin… Ihan mahtavaa, että puuroa osataan arvostaa!

  Vastaa
  • Henriikka 5.10.2014

   Hahaha, joo sulla on nyt sellaiset kapinavuodet, että puuroa oiken olan takaa ja koko ajan.

   Ja hei, niin on minullekin tuttu tuo blogisi puuropostaus hih.

   Vastaa
   • Henriikka 5.10.2014

    Mulla vähän keliakia on verottanut puuronautintoa, mutta on niitä onneksi gluteenittomiakin vaihtoehtoja.

    Vastaa
 11. Paju 10.10.2014

  Just söin aamupalan, mutta nyt tekee mieli puuroa…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.