intiaanipäähineitä

Arvatkaa, mistä olen seonnut tällä kertaa? Intiaanipäähineistä! Eikä tämä ole hetken huumaa, vaan jo usemman kuukauden kestänyt aivoitus. Sen jälkeen, kun selasin aout-blogia ja löysin pysäyttävän kuvan intiaanipäähineestä, en ole saanut niitä mielestäni. Olen kyllä yrittänyt, sillä ”kesä 2012 intiaanipäähine päässä” saattaisi olla juurikin sellainen häpeän aiheuttaja myöhemmin, kuin mitä 9.luokan pukeutumiseni on minulle nyt. Mutta en pysty unohtamaan, vaikka sinnittelen ja pinnistelen. Intiaanit tulevat uniini ja heijastuksiksi bussin ikkunaan, kangastuksiksi pitkille kävelymatkoille, intiaanisulat kutittelevat varpaitani ruokapöydän alla (”kirjoitan kaiken muistiin sinnepäin ja hauskemmin”).
Myönnän avoimesti koko kasan edessä, olen hulluna sulkapäähineisiin. Miltei kaikenmoisiin. Käytän aikaani etsien verkon syövereistä yhä hienompia ja näyttävämpiä sulkarivejä ja päällikönpäähineitä. Uuden villitykseni edessä on kuitenkin hitusen korkea kieliongelma: törmään ongelmiin englannin kielen kanssa, kun ”Indian” tarkoittaa sekä intiaania ja intialaista. Ette uskokkaan, kuinka monta pikkukuvaa intialaisista mutaatiovauvoista on ruudulleni lävähtänyt hapuillessani sulkakuvien sekaan. Intia intiaaneille!

Kuka liittyy sulkaklaaniin? Jos tämä menee parissa viikossa ohi, niin huokaistaan helpotuksesta. Mutta jos ensi kesänä Espan puistossa kaahaa intiaanin näköinen, mutta harvinaisen paljon myös suomalaista muistuttava typykkä, jolla on sulkia hiustensa seassa ja joka hoilaa intiaanihuutoa, niin tervehtikää ihmeessä. Se olen minä.

Mukavaa viikonloppua itse kullekkin Hiawathalle ja Hiawathan siskolle!

Henriikka

Kuvat:
uretaania.blogspot.com
imageworld
favim.com
se katrine rohrberg

25 kommenttia

 1. Sandmar 7.1.2012

  Sulat on ihania, missä tahansa niitä onkin. http://finefeatherheads.com/ Sulat hiuksiinkin ois ihanat. ;)

  Vastaa
 2. Inka 7.1.2012

  Sulat on kyllä ihania! Ihan kokonaista inkkaripäähinettä en arkikäyttöön ottaisi, mutta esim. joku sulkapanta tai vastaava. :)

  Vastaa
 3. sonja 7.1.2012

  heippa! voisitko mitenkään kertoa, että mikkä tuo on tuo fontti tuossa teikäläisen bannerissa? haluaisin tatuoinnin juurikin tuolla fontilla, enkä löydä sen nimeä mistään! help pliis! oot ihana.

  Vastaa
 4. Henriikka 7.1.2012

  Sandmar ja Inka: JES; SULKAKLAANI KASVAA. pidetään yhtä ylä- ja alamäissä!

  Sonja: voin auttaa ja masentaa kertomalla, että se on ystäväni villen ihan omaa käsialaa. Mutta kuules, ehkäpä hän voisi pienestä korvauksesta piirrellä sulle tatskan, voit kysäistä. Yhteystiedot löytyvät, kun painat tuolta sivun alareunasta kohtaa ”ulkoasu: Ville niemi”. Se johtaa hänen portfolioon.

  Vastaa
 5. Suvi 7.1.2012

  Pidä Hiawatha teemabileet! Olisko edes siistiä! Sulkia vaan ihan sikana joka paikassa. Joooooo. Ps. Haluan mukaan jos päätät pitää ne.

  Vastaa
 6. sannnij 7.1.2012

  Minulla on idea, koska sulkakorvikset korut ja tatuoinnit on aika yleisiä, niin hommaa sulkia päähän tuon tavoin http://www.dreamhair.fi/1326,sulkapidennys-punainen-mix-7-sulkaa.html ja väritkin päättäisit ihan itse, sopis sulle niinkun sulka intiaaniin, tekorusketus tukiaiselle, munankuori kananmunalle tai myöhässä oleva bussi aamukiireeseen.

  Tuommoset lähellä omien hiustes väriä olis aika perfect. Itekin rahatilanteen karttuessa viimestään kesäksi tilaan.

  Ainiin, oot ihana. Ja pidä hiawatha bileet.

  Vastaa
 7. Anonymous 7.1.2012

  Native american saattaa tuoda parempia tuloksia kuin indian :)

  Vastaa
 8. Daphnion 7.1.2012

  4-vuotiaana kuljin melkein koko kesän intiaanipäähine päässä. Se oli hyvää aikaa se. Pitäis joskus varmaan kokeilla uudestaan.

  Vastaa
 9. Roosa 7.1.2012

  mmmm, sama innostus löytyy täältäkin, eikä näytä laantumisen merkkejä laisinkaan! :-) ihan mahtiparhaita sulkakorviksia tekee rewind and play again-blogia pitävä hanna! kantsii tsekata >> http://rewindandplayagain.blogspot.com/

  Vastaa
 10. Korvistyttö 7.1.2012

  no mutta, MINÄ LIITYN! sulkia on kaikkialla, korvissa ja kaulassa ja asuntoni seinällä monenmoisten unisieppareiden muodossa. ja VITSI. tän postauksen myötä haluan myös intiaanipäähineen!

  Vastaa
 11. Anonymous 7.1.2012

  möhhöhöö mullapas on authentic dreamcatcher ameriikoista!!!

  Vastaa
 12. annie 7.1.2012

  Tän postauksen väriskaala saa mun sydämen sulamaan. Ihan mielettömän käheitä päähineitä! Intiaaniaiheiset kekkerit ois helmi juttu. Mulla on hirveä himo pitää teemabileet, mutta mun idea teemasta vaihtuu aina sitä mukaa kun jotain uutta ja ihanaa tulee vastaan.

  Vastaa
 13. Matilda 7.1.2012

  Löysin tässä selaillessani joitakin blogeja linkin erääseen suomalaisen muotoilijan blogiin/kauppaan. Hänen kokoelmissaan on todella tyylikkäitä ”intiaaniasusteita” esim. koruja ja päähineitä. Laitan linkin tähän alle, kannattaa ainakin vilkaista!! :)http://www.houseofpo.com/

  Vastaa
 14. Sanna 8.1.2012

  Katsottuani ennen joulua elokuvan ”Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen” olen kulkenut haalien tietoa intiaaneista ja muista Amerikan alkuperäiskansoista. Koukuttavaa, ahdistavaa, ihanaa. Löytämäsi kuvat olivat upeita!

  Vastaa
 15. Veera 8.1.2012

  mä liityn! mulla löytyy koneelta kuvakansio täynnä intiaanipäähineitä :D

  Vastaa
 16. Henriikka 8.1.2012

  Suvi: Törkyhyvä idea noi kekkerit. Pahimmassa tapauksessa ne olisi sellaiset ”pääsiäishöyheniä joka nurkassa” ja parhaimmassa tapauksessa iha jymyt. Pidä sä, kun kämppäskin on kuoseissa ja sulla on oma inkkarikoirakin.

  Sannij: Mitääääää! En oo todellakaan tienny tollaisista. Voi olla, että rahani eivät nyt ykkösenä mee sulkapidennyksiin, mutta noi olisi kaikessa ihmeellisyydessään aika mageet kesällä. Tai syksyllä. Ei ehkä talven juttu. Mitä mä oikein lokeroin? Ja hyvä tietää, et jos hiawathabileet pidetään, niin mulla riittää vieraita hih.

  Anonyymi: Ai että joo, oonpa ollut typerys kun en oo tajunnut. Kiiitos!

  Daphnion: (sun nimes on niin vaikea kirjoittaa hii) Mun ensi kesä voi olla sun 4-vuotiaan kesän jalanjäljissä. Lapsuus oli helmi, ku sai vaikka porhaltaa nakkena kaik kesät.

  Roosa: Sielunsisareni, arvaa mitä! Tilasin jo ennen joulua kahdet :—) Hanna on ihana.

  Korvistyttö: unisieppareiden taikavoimiin en usko, mutta on ne kyllä kauniita. Ja kaulassa sulat? Kuinka ihmeessä? Sellainen pitkä nahkanauha, jonka päässä on sulkia? Magee olis sellainen sulkiarivissä-kaulanauha.

  Anonyymi: Mööhöhöhhöö syö pääsi ja lähetä minulle siepparisi! :-)

  Annie: Sun pitää tarttua jokaiseen teemaan. Kyllähä juhlia voi pitää vaikka minkälaisia. Itse olen pitänyt ehkä kymmenet ja ylikin haha.

  Matilda: Kiitos iha huippuvinkistä. Koko intiaanipäähinettä tuskin löytyy, mutta jos edes jotakin joka lieventää tuskiani.

  Sanna: Mun on niin nähtävä toi leffa. Intiaanit on niin koukuttavia, vaikka mun unelmat onkin lähempänä noita muoti-inkkareita, kuin tota vikaa urheaa ja aitoa.

  Veera: HYVÄHYVÄHYVÄ! tuut ensi kesänä sit helsinkiin ja sytytetään espan ruohoa palamaan ja hoilataan kuin intiaanit. Päähineet päässä tietenkin.

  Vastaa
 17. Anna 8.1.2012

  Apua! Kyllä ehottomasti pitää hankkia tommonen mahottoman iso. Tai sit askarrella ite kitsch-versio, kun neonpinkit höyhenet tulevat kauppoihin pääsiäisen alla.

  Vastaa
 18. Ninnu 8.1.2012

  Koko postauksen ajan mun päässä soi se lapsuudestani tuttu Hievatha -inkkarifilmin biisi ”Urhea Hievatha ravun pyydystää ja Panin pikkuisen sen pataan lennättääää!” :D Se oli niin loistava ettäh! Melkein kukaan ei kyllä tiiä sitä ku kerron siitä…möh :(

  Mutta siis kysymykseesi, sulat on ehdottomasti superupeita melkeimpä missä vain! Inkkarikesä 2012, todellakin! <3

  Vastaa
 19. Korvistyttö 8.1.2012

  juu en usko minäkään semmosiin pahojen unien nappaajiin. ainiin paha vieköön että mainitsin erikseen nuo sulat kaulassa, kun sekin on sellainen unisieppari. kaulakoru. yksi lemppareistani.

  Vastaa
 20. Fanni 9.1.2012

  Kaivoin juuri isäni inkkaripäähineen (mallia Sioux) esille, ja mietin, voisiko sitä käyttää oikeasti. Keräsin viime kesänä paljon sulkia, joista aioin väkertää päähineen, ehkäpä vihdoin;) Sulat (ja inkkarit! Suosittelen lukemaan kirjallisuutta) on parhautta.

  Vastaa
 21. Henriikka 10.1.2012

  Anna: VOI EI, just sellanen tosi korni lapsuuden pääsiäis-päähinen! Yähhh.

  Ninnu: Meidän on aloitettava suunnittelemaan intiaani-festareita Esplanadille haha. Ja voi että, tiedän kyllä satoja lastenlauluja mutta tuolla inkkariveisulla mun on vielä sivistettävä itseäni.

  Korvistyttö: Ostin sellaisen just kaverille joululahjaksi! Aivan ihana!

  Fanni: Tarvitsen sulta kirjojen nimiä, suositteluja! Pitää palata tähän. Ja miltä isäs päähine näytti? Jylhä, kuninkaallinen?

  Vastaa
 22. Allu. 10.1.2012

  Bongasin tänään kurvin Fidasta vastaavanlaisen inkkaripäähineen kuin tossa ekassa kuvassa. Maksoi muistaakseni max 3€. Käy poimimassa se sieltä!

  Vastaa
 23. Henriikka 11.1.2012

  Allu: EIIIIIIII se oli jo myyty. Kuolema koittaa!

  Vastaa
 24. Fanni 12.1.2012

  Suosittelen vaikka Suurta Intiaanikirjaa, se on kaikenkattava (siis P-Amerikan inkkareista huom) ja siinä on kivoja kuvia!

  Iskän päähine on todella jylhä, mutta ajan syömä, eli just sopivan kälyinen ja sopivan vintage :D

  Vastaa
 25. Henriikka 17.1.2012

  KIRJASTOON KÄYPI MINUN TIE, kiiitos! kuvat on ne parhaat jos on kyse indianeista.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.