Ensimmäinen päivä Bella-blogeissa.

bella2

Se olisi joulukuun ensimmäinen, ja samalla uuden blogiportaalin ensimmäinen kirjoitus kyseessä. Virtuaaliset muuttopuuhat menivät hyvin, ja koko blogihistoria saatiin siirrettyä ongelmitta uudelle pohjalle. Ainoastaan yksi kommentti putosi matkan varrelle (luultavasti aivan oikeutetusti se anonyymin kommentti, jossa haukuttiin blogin sisältöä naalin ulosteeksi). Ruutuvihko, kahvitahrat ja kaikki muukin tuttu siirtyi myös kaiken muun mukana, mistä iloitsen suuresti.

Ajattelin tähän alkuun tiivistää kaikille uusille lukijoille, mistä tässä blogissa on kysymys.

Olen Henriikka, kulttuurituotannon opiskelija Helsingistä. Alun perin olen kotoisin Kouvolasta, mutta ulkomaan reissujen, muutaman pääkaupunkiseutu-kuukauden ja vuoden Jyväskylä-vuoden jälkeen päädyin takaisin Helsinkiin, joka tuntuu nyt kodilta. Asun mieheni kanssa Arabianrannassa, ja teen opiskelujen ohella töitä kulttuuriprojektien, etenkin kuvataiteen parissa. Vapaa-aikani kuluu tapahtumia ja kirpputoreja kiertäen, sisustaen, leipoen, lenkkeillen ja DIY-projektien kanssa. Minulla on kaksi upeaa perhettä, oma ja miehen mukana tullut. Biologisia isoveljiä on kaksi ja pikkusiskokin löytyy.

Aamukahvilla-blogi on palapeli kiinnostuksen kohteistani ja elämästäni siinä sivussa. Blogi on ollut pystyssä heinäkuusta 2011 ja nyt ensimmäisen kerran siirryn uuteen portaaliin. Suuri osa jutuista käsittelee vaatteita, mutta siinä sivussa puidaan muun muassa sisustusta, suomalaista designia, kirpputorilöytöjä, kierrätystä, taidetta ja kulttuuria, matkustusta, pitkiä kahvihetkiä, isoja irtokarkkipusseja ja sitä, miten arjesta tehdään luksusta. Koen tämän blogin olevan sekoitus lempeyttä ja tunnelmaa, letkeyttä ja sarkastista huumorintajua.

Alkuviikot uudella blogipohjalla ovat varmasti täynnä pientä säätöä ja yllätyksiä. Toivonkin, että kerrotte KAIKESTA mikä ärsyttää, mikä ei toimi, mikä tuntuu oudolta. Yritän fiksata kaiken kuntoon tiimin kanssa. Bloglovinin ja Blogilistan kautta seuraavat siirretään automaattisesti muutaman päivän sisään uuteen osoitteeseen. Sivun hidastempoinen latautuminen saadaan myös korjattua lähiaikoina. Tarvitaan muutamia syviä hengenvetoja, ennen kuin kaikki saadaan toimimaan saumattomasti.

Kiitos kaikille, jotka on linjoilla. Jatkan kirjoittamista yhä suuremmalla innolla ja inspiraatiolla.

-Henriikka

Kuva: Aleksander Lazarevski

21 kommenttia

 1. santra 1.12.2013

  ainut asia mistä en pidä esim indiedaysiin tai tänne bella blogeihin siirtymisestä, on että kommentoinnista tulee hieman työläämpää kun tiedot pitää täyttää kun ennen bloggerin kautta pystyi helposti vaan kirjoittaa asiansa ja that´s it. ei iso juttu, mutta kommentointi kynnys nousee :-D

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Heippahei!

   Ymmärrän täysin, bloggerin systeemi on sisäsiittoinen mutta toimiva. Tänne ei kuitenkaan tarvitse ”rekisteröityä” tms. Ja helpotin kommenttisi jälkeen vielä kommentoimista hiukan.

   Vastaa
  • Itse koen että kun kerran on kommentoinut ja tiedot jää muistiin, että wordpress-blogeihin kommentointi on helpompaa :) Inhoan blogger-blogeissa sitä, että joutuu näpsytellä usein niitä kirjaimia ja numeroita :/ ettei robotiksi vallan luulla :D

   Vastaa
 2. minä vaan 1.12.2013

  Näkyykö tulevat postauksesi enää bloggerin hallintapaneelissa? Jos ei, saako ne näkymään jotenkin? :—-)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   SELVITÄN! Mä en tästä tiedäkään.

   Vastaa
  • Mä vastailen täällä kysymyksiin :D lukijoiden kannattaa kopioida osoite bloggerin puolelle ihan uutena blogina (lisää uusi ja siihen tämän blogin osoite), niin jatkossa postaukset näkyvät siellä ihan normaalisti :)

   Vastaa
 3. iduska 1.12.2013

  Onnea uuteen kotiin! Täällä ollaan edelleen :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Miten ihanaa. Sinä ootkin yksi lojaaleimmista. <3

   Vastaa
 4. anski 1.12.2013

  hienoa että muutto on sujunut hyvin! pyysit kritiikkiä epäkohdista ja ensimmäisenä silmääni osui hauska pikkuruinen hama: profiilikuvan ja henkilökuvauksen alla lukee ”Photos: Henriikka TAI Janne Simojoki, unless otherwise noted”. ei siis mitään vaarallista, mutta ehkä korjaamisen arvoista (: onnea uuteen kotiin!

  Vastaa
  • Henriikka 1.12.2013

   Hahaha. Huippua, etten ollut lainkaan tajunnut. Epäkohta korjattu!

   Vastaa
 5. Naava 1.12.2013

  Saisiko noiden postauksien nimiä ja kuukausia mitkä on tuossa sivussa arkistojen alapuolella isommaksi? Tuntuu nii pieniltä ettei taho nähä kunnolla (vaikka sangen hyvä nuoren ihmisen näkö minulla onkin)

  Vastaa
  • Henriikka 2.12.2013

   Suurennettiin vähän, joko helpottaa? Vai pitäisikö saada vielä suuremmiksi?

   Vastaa
   • Naava 3.12.2013

    voishan se hieman suurempi vielä olla mutta kyllä mie sen tuolleenkin kelpuutan :D

    Vastaa
 6. Liina 1.12.2013

  Huu. Hienolta näyttää! Ja kaikeksi onneksi myös tutulta! Eikä lainkaan naalin ulosteelta :D Ainoa mikä vähän harmittaa on lukijat-lootan katoaminen, sieltä kun oli hauskaa aina klikkailla auki lukijoiden blogeja, löysin tällä tavalla paljon kivaa luettavaa.

  Muuta en keksi, paitsi että kommenttilaatikkoon on varmasti vielä tulossa kuvat?

  Vastaa
  • Henriikka 2.12.2013

   Joo, se on kyllä valitettavasti sääli. Se kun on niin hauska ollut, kun se on ollut julkinen yms. Pitää ehk joku kerta tehdä oma juttu siitä, että lukijat voivat linkittää blogejaan?

   Ja en ole myöskään varma siitä, pystyykö kommenttipoksiin saamaan kuvia. Ne kun ovat tulleet aina bloggerin systeemin myötä, niiden kohdalle, jotka ovat bloggeriin kirjautuneet. Mutta yritän!

   Vastaa
   • Liina 3.12.2013

    Tai siis meinasin, että tuossa sinun puhekuplasi vieressä on tyhjä kehys, jossa ilmeisesti tulisi olla/olisi kiva olla kuva.

    Vastaa
    • Henriikka 9.12.2013

     Yritän saada Avatarin, mutta en ole vielä ehtinyt. Kjähhh. Kaikki aikanaan.

     Vastaa
 7. Helena 1.12.2013

  Onnea uuteen blogikotiin. Ihana blogi ja kirjoittaja, missä ikinä luuraakaan. :)

  ps. Vanhemmissa postauksissa ainakin vaakakuvat näyttää omaan silmään oudoilta. Siis kuvasuhteiltaan. Näyttävät liian korkeilta. :o Onko vika vaan mun silmissä vai hä? :D

  Vastaa
  • Henriikka 2.12.2013

   APUA! Mä en ole huomannut, mutta täytyypä tarkistaa ja vähä tsekkailla, että miten on asian laita.

   Ihanaa, että portaalilla ei ole väliä, vaan sisällöllä. Mä vähän ajattelinkin, että tän blogin lukijat ovat kyllä sen verran järkevää kansaa, että ymmärtävät muutonkin.

   Vastaa
 8. Saara 2.12.2013

  Huippua! Eihän hyvän blogin lukemista voi jättää, vaikka portaali vaihtuskin :)
  Yks juttu vaan vähän häirihtee, mulla ei ainakaan (android) puhelimella mobiiliversio toimi kunnolla, blogi näkyy puolen näytön kokosena, että pitää zoomailla hirmusti, että pystyypi lukia tekstiä. Hmm, ehkä vähän vaikiasti selitetty, mutta niin :D Mutta onnea uuteen blogikotiin! :)

  Vastaa
  • Henriikka 2.12.2013

   Voihan hitsin hitsi. Niin moni kyllä lukee puhelimella, että täytyy saada se kuntoon. Yritän, yritän. Pahoittelut jos menee hetki, että asia saadaan kuntoon.

   Kiitos kommentista, hyvää kritiikkiä ja ihanaa palautetta!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.