Takaisin Islantiin: parahin reissutakki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Islannissa ollaan taas, laavasta muodostuneitten vuorten katveessa. Aiheena ei kuitenkaan ole Islanti sinänsä, vaan mukana matkassa ollut oranssipinkki takki, joka suojasi tuulelta ja lumisateelta niin hyvin kuin vain takki voi suojata: Kyseessä on Haglöfsin Chute II Q (saatu blogin kautta).

Meidän perheessä on aina harrastettu paljon talviurheilua. Olimme joka vuosi ainakin kerran laskureissulla olIessani muksu ja rinteessä saattoi mennä aamusta iltaan helposti viikon päivät. Nykyisin pääsen mäkeen muutaman kerran vuodessa, mutta se on sen arvoista. Hiihdon makuun en ole vielä päässyt, mutta myös luistelu on jokatalvinen juttu, jonka lisäksi kunnon metsäily ja lumisota on pakko kokea jos lunta riittää. Tulevaisuudessa toivon oppivani talvivaelluksen ja -telttailun saloihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isoveljeni on laskuidolini (anteeksi isä, olet urhea kakkonen) ja viime vuosina hän on vaihtanut Haglöfsin laskukamoihin. Räikeänvihreä takki on näyttänyt lunta vasten hyvältä. Niin lasku- kuin muissakin urheilukamoissa saa mielestäni olla reilusti väriä ja asennetta, ja Haglöfsin överikirkkaat laskupuvut ovat alkaneet miellyttää silmää yhä enemmän.

Haflöfs halusi antaa Chuten takin ja housut testiin bloggaajalle, joka laskee ja talviurheilee. Odotan kovasti, että pääsen kokeilemaan näitä myös rinteessä (oi toivottavasti jossain suuremmassa mäessä kuin Serenassa tai Messilässä). Nyt Islannin tuiskeessa ja lumisateessa tuntui ainakin hyvältä: vuori lämmitti ja kuori suojasi. Työkaverini näkivat minut kymmenien metrien päästä, enkä päässyt eksymään seurueesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mites muilla laskijoilla? Mennäänkö rinteessä tummilla sävyillä, överikuoseilla vai kunnon väreillä? Onko merkkiuskollisia? Entäs laskupukuja, joista on vain huonoja kokemuksia? Käyttääkö joku vielä vanhaa kunnon haalaria? Miltä näyttää teidän silmään minun neonpukuni?

Huomenna mennään jouluaatossa, jännittää jännittää. Pakkanen on kivunnut yli kympin ja tuntuu, että olisi pitänyt ottaa Haglöfs joululomalle villakangastakin sijaan. Jääkaapissa odottaa eilen tehty Rocky Road -kakku, joka odottaa koristeluaan. Herkkupäivä on jouluna joka päivä.

– Henriikka

4 kommenttia

 1. Petra 23.12.2014

  Tämän talven laskukamppeiden väri on itellä musta, mutta väritkään ei oo pahaksi! Ite mää tykkään että kamppeet ja lumilauta yms passais mahdollisimman hyvin yhteen. Mustahan passaa kaiken kanssa, right?

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2014

   Musta sopii kyllä ihan kaikkeen. Täytyy myöntää, ettei mun tummanvihreä-keltaiseen lautaan sovi oikein mitkään mun kledjuista.

   Vastaa
 2. emmisofia 23.12.2014

  tosi kivan näköinen takki! mäkin odotan jo rinteeseen pääsyä, nyt kun vihdoin tuli myös lunta!! mulla on useampi takki, ja parit laskuhousut, joka asussa vähintään toinen osa on kirkas, kaapista löytyy niin punainen kuin keltainenkin takki sekä turkoosit housut.:)

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2014

   No niin on minustakin ihan sikakiva takki. Mä luulen, että lauta-ja suksimimmit odottaa rinteitä ja kunnon lumia kuin kuuta nousevaa.

   Kuulostaa kivoilta sun laskukamat (etenkin keltainen takki). Mua vähän jännittää, kun yleensä on aina ollut mustat housut ja kirkas takki, ja nyt tuohon takkiin kuuluu myös pinkkioranssit housut. Mutta uskon, että näyttää erihyviltä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.