JUKURTTIA Bulgariasta

Tiesittekö että suomen kieliopin mukaan jugurtin/jogurtin voi kirjoittaa myös ihan JUKURTTI. Ja Shampanja/Shamppanja on aivan yhtä oikein kirjoittaa Samppanja. Kyllä vain voi, minä tiedän.
Pointtini oli kuitenkin avautua jukurtista (Kuinka naurettavaa) ja siihen liittyvistä pikkuruisista jutuista.
Ensimmäinen pointtini ja siihen liittyvät kuvat:
Rakastan bulgarian jukurttia. Sen makua ja koostumusta, sen ilmavuutta ja kuinka kauniissa purkissa se myydään. Rakastan sitä hillon kanssa, siemenien, marjojen, hedelmien, kinuskikastikkeen, myslin ja vaikka minkä kanssa. Ja rakastan sitä yksinkin, ihan ilman mitään sälää. Ja minusta sunnuntai on oikeinkin hyvä päivä avata tuo purkin kansi (jukurtti-purkkien kannet kuuluvat metallijätteeseen, minä tiedän) ja namnam syödä namnam vaan.
Toinen pointtini ja siihen liittyvä kuva:
Janne osti minulle kerran korvikset, jotka näyttivät ensinäkemältä lähinnä huvittavilta. Hän valaisi: ”Ne ovat tehty Bulgarian jukurtin purkkien naishahmon lärveistä.” MITÄ? Ne on minusta kivat korvikset. Eivät olisi ehkä niin kivat, jos jukurtti olisi esim. pahaa tai jos korvikset olisi tehty mansikka-jukurtin mansikan kuvista. Naisen naamat on justiinsa niihin sopivat. Taiteilijanimi näiden korvisten takana on Keltainen Orava.
Täältä niitä saa tilattua, minä tiedän:
http://madeby.fi/categories/view/173/silver/ ,jos kaikkia ei ole vielä myyty. 

6 kommenttia

 1. Anonymous 7.8.2011

  mun lukion bilsanopen nuoruudessa se oli kuulemma youghourt tässäkin maassa. bulgis on kovasti mun mieleen myös. on hassua, kun sokeria lisätessä se koostumus muuttuu löysemmäksi. ja korvikset mahtavat. kivaa lukea sun blogia. tuntuu, että oot lähellä, vaikket fyysisesti ookaan.

  valma

  Vastaa
 2. Henriikka 7.8.2011

  hahahah youghourt kuulostaa ehkä vielä teennäisemmältä kuin jukurtti.

  kiva kun luet, mutta jutellaan joskus syvällisiäkin. hih.

  Vastaa
 3. katriina 8.8.2011

  hei mutta suomessa on kai myös pitsaa ja spakettia, mikä on mun mielestä parasta! JES! ja kenkuruita ja ratioita. niitä ei kai oo……..

  Vastaa
 4. Henriikka 8.8.2011

  spaketti, raju. odottelen kans noita telfiineja ja panaaneja.

  Vastaa
 5. Anonymous 5.10.2011

  SINÄ OOT IHANA. Tahon tuommoset, ihan mahtavat, nuo korvikset. Minäpä pistän tillaukseen jos noita vielä löytyisi. Mutta oot tosiaan ihana. Hirveän ihana, menit suosikkikirjanmerkkeihini välittömästi heti paikalla kun ekan postauksen sain melkein puoleen väliin luettua. Jatkan lukemista.

  Vastaa
 6. Henriikka 5.10.2011

  VAU, tää kommentti teki mun päivän. Harvoin saa noin käsittämöttömän ihanaa palautetta! Toivottavasti blogin taso pysyy ja toivottavasti löydät korvikset! Haleja.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.