Mummin vanhat pöksyt

Joku siinä on, että aina kun olen myymässä kirpputorilla vanhaa rompettani pois, niin puvunhousut jäävät viimeiseksi. Itse kuulun siihen sakkiin, joka rakastaa löysiä ja kuitenkin asiallisia pöksyjä (rakastan kyllä myös asiattomia) ja siksi tämä aina niin kovasti ihmetyttää. Joko ihmisillä on jo puvunhousu-kiintiö täynnä, he pitävät minun vanhoja kelvottomina, he eivät huomaa niitä pöydästäni tai sitten nämä pöytääni tutkailevat ihmiset eivät vain käytä puvunhousuja tai ainakaan toisten vanhoja. Itse omistan niitä vaikka kuinka monet ja käyn usein läpi myös kirpputorien hienojen herrain pökien- ja arvokkaiden rouvain jakkuhousu-tarjonnan. 
Eräät lempparini ovat rakkaan mummi-vainaani siniset silkki-housut: 
sähkönsiniset ja sopivan jämäkkää kangasta. Näihin on talletettu ajan patinaa ja sopivasti huumoria. Eiväthän jakkuhousutkaan tarvitse aina olla mustat, todellakaan. Sinisten pöksyjen kaveriksi käy kirkkaatkin värit, mutta tällä kertaa valitsin tavallisen mustan pitkähihaisen T-paidan. Suuri ja kirkkaansävyinen raitahuivi toi kuitenkin pontta asuun housujen lisäksi. Ja kun jalkaan sujauttaa mustat tolppakorot, niin ei housujen lahkeitakaan tarvitse tälläisen laiturintapin kääräistä kuin 76 kertaa. Grrrreat!
Kyllä näillä pöksyillä kelpaa kökötellä kahvilassa pekaanipähkinä-juustokakun kanssa.. Vaikka päivän mittaan pöksyt olisivatkin saaneet rutun jos toisenkin. Mutta nyt rakkahat lukijat, se huutaa ”HEP”, joka käyttää puvunhousuja? Olenko todella ainoa?
Henriikka

12 kommenttia

 1. Anonymous 3.10.2011

  Silkki ja vahva väri antaa noille housuille kyllä mukavasti potkua ja sulla on tarpeeksi silmää, että kokonaisuus näyttää hyvältä mutta silti tulee haikea olo siitä, että upea vartalo jää puoliksi piiloon… Itsellä nyt ”hyvinistuva” kausi, ei tiukkaa eikä väljää… – Yks funny

  Vastaa
 2. Anonymous 3.10.2011

  tuli tässä mieleen, että kuinka kauan sulla menee aamulla asun valintaan? vai suunnitteletko aina illalla valmiiks? vai heräätkö valmis kuva mielessäsi ja sitten vain kaivat vaatteet kaapeista..? :D

  Vastaa
 3. Henriikka 4.10.2011

  Hei kiitos funny, oonkin verhoiltu viettelys mummin housuissani (NOT). haa. Mun täytyy myöntää että oon pikkusen kade sulle siitä, että osaat pukea hyvinistuivia vaatteita. Oon hetkisen tässä tehnyt pientä analyysia vaatteistani ja ostoksistani ja tullut tulokseen, että mun vaatteet on harvoin hyvinistuvia. Täytyy tehdä parannus.

  Ja anonyymille: maukas kysymys, jeh. Todella harvoin pohdin iltaisin vaatteita, joskus erityistapauksissa. Herään 06.50, 08.09 lähtee bussi. Siinä välissä käyn suihkussa, syön, meikkaan, laitan hiukset ja valitsen vaatteet ja pakkaan päivän tavarat. Eli vaatteiden valitsemiseen menee niin kauan kuin uskallan uhrata muilta (ei kovinkaan kauaa). Tunnen oman vaatekaappini ja usein saattaa tulla mieleen yksi vaatekappale, jonka ympärille yritän sitten vääntää jotain. Niinkuin tässä oli nämä pökät. Tulipas oikein analyysi.

  Vastaa
 4. Anonymous 4.10.2011

  HEP

  Vastaa
 5. Henriikka 4.10.2011

  JESSSSS!

  Vastaa
 6. (sulkatyttö) 4.10.2011

  HEP

  Vastaa
 7. Henriikka 4.10.2011

  minä iloinen!

  Vastaa
 8. Anonymous 4.10.2011

  Hyvien osumien lisäksi istuvuuteen auttaa luotettu hoviompelija! ;) – Funny

  Vastaa
 9. Anonymous 5.10.2011

  Huutaisin hep jos mulla ei ois koiraa. Useimpien puvunhousujen matsku kerää hirveesti karvaa. Mulla oli joskus hyvät mutta käytin ne hajalle.
  Mä tykkään isoista ja roikkuvista vaatteista. Mutta kukin pukekoon mitä haluaa. Tai mitä sen koira päättää :-D

  -AT

  Vastaa
 10. Henriikka 5.10.2011

  Minullekin hoviompelija!!

  AT: Koira varmasti kyllä rajoittaa pukeutumisseikkoja jonkin verran. Vaikka mitä minä nyt koirista tiedän. Mutta tiedätkös, esimerkiksi nuo minun silkkipöksyt ovat niin liukkaat, että pöly valuu fiufiu vaan. Koklaa löytää siis kovaa ja jämäkkää kangasta.

  Vastaa
 11. PT 5.10.2011

  Hyvä postaus ja kiva idea vaikka en pöksyistäsi paljon pitänytkää itse, johtuu varmaan erilaisesta ruumiin rakenteesta ja tyylistä muutenkin:) kiitos kivoista postauksista, oot mahti!:)

  Vastaa
 12. Henriikka 5.10.2011

  Pöksyt nyt ovat kyseenalaiset, mutta korni onkin usein hienoa. Kiitos kehuista, lupaan yrittää parhaani. Hih.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.