6 x kirjavinkkiä jouluksi

Joululoma ja joululahjat – kaksi hyvää syytä hankkia ja lukea kirjoja. On jollain tapaa lähes hellyyttävää, millaisella apinanraivolla suomalaiset ryhdistäytyvät lukemaan juuri joululomalla. Uutta Remestä menee, vaikka koko vuonna ei lueta muuta, ja sehän on ehdottomasti parempi kuin ei koskaan mitään.

Omassa perheessänikin välipäivät ovat olleet aina lukemisen juhlaa. Joululahjaksi on lähes joka joulu saatu suklaarasia, villasukat, pyjama ja sopiva kirja – siis kaikki, mitä kirjahyggeilyyn tarvitaan. Tosin olen jo lapsesta asti ollut niin suuri hedelmäfani, että toivoin usein suklaan sijasta mangoja tai vesimelooneja. Hah.

Vaikka lukeminen uhkaa hiipua, uskon liekin roihahtavan tulevaisuudessakin vähintään jouluisin. Ja koska tiedän, että suomalaiset ovat myös herttaisesti kansaa, jotka hankkivat joululahjansa itselleen ja toisille vasta 23.päivä, tässä vielä muutama kirjavinkki:

Tristania (Marianna Kurtto)

Jos haluat kuvankauniin, viipyilevin sanoin täysin uuteen maailmaan, nappaa kirjakaupasta Tristania. Kirja vie seesteisellä tempolla tulivuorten äärelle, saareen, ja tarjoilee sellaista sanakauneutta, että lähes kaikkia lauseita tekisi mieli jäädä ihastelemaan.

Pieni elämä (Hanya Yanagihara)

Upeaa ja tuskallista. Varoitus! Kirjan suomenkielinen painos lienee loppu ja myytävän kappaleen löytäminen saattaa olla ainakin kivijalkaliikkeistä pieni haaste. Ehkä jo se kertoo riittävästi siitä, miksi neljästä rahattomasta, New Yorkiin muuttavasta opiskelijasta kertova kirja kannattaa etsiä käsiinsä.

50/50 (Lauri Mäkinen)

Suomalainen sota- ja jännitysromaani, joka käsittelee aihetta uudella tavalla – vaihteeksi sellaisella, josta itsekin kiinnostuin. Kirja sai suuttumaan, huvittumaan, ärsyyntymään, ajattelemaan ja järkyttymään, ja on erinomainen.

Loistava ystäväni (Elena Ferrante)

Ferrantet taitavat ylipäänsä aina lukemisen arvoisia, mutta tälle joululle nostaisin erityisesti suuren suosion saaneen Napoli-sarjan ensimmäisen osan. Ystävyyttä mielenkiintoisesti ja sydämellisesti käsittelevä romaani imee mukaansa kirjan tapahtumien karuista puitteista huolimatta.

Kasvis – ruokakirja (Hanna Hurtta)

Ensimmäinen tietokirjavinkki on Hannan Soppa -blogista tutun Hannan vegeruokakirja. Selkeitä, yksinkertaisia ja riittävän nopeita reseptejä ilman kikkailua. Nostin tämän myös aiemmin syksyn tietokirjavinkkeihini.

Hyvin eletty (Karita Sainio)

Toinen tietokirjavinkki on todellinen inspiraatiopläjäys: Hyvin eletty. Kestävämpään elämään uppoudutaan moralisoimatta, mutta selkeästi kertoen ja neuvoen, eli juuri niin kuin moni varmasti faktat haluaisi. Kirjan kuvat ovat ihania! Tämäkin löytyi jo aiemmin syksyllä tietokirjavinkeistäni.

Terveisiä Tansanian Karatusta. Saavuimme hostelliin hetki sitten, ja yönpimeys laskeutui ylle kuin veitsellä leikaten. Onneksi repussa on tuo Loistava Ystäväni, minkä lisäksi otin matkaan vielä Ferranten Hylkäämisen päivät ja todellisen klassikon, Idän pikajunan arvoituksen. Ja etten lentäisi liian korkealla, niin ostin lentokentältä vielä kasan aikakauslehtiä aurinkopäivien ratoksi.

Toivon kaikille kirjarikasta ja –rakasta joulunaikaa!

-Henriikka

Huom! Osa kirjoista saatu arvostelukappaleena

2 kommenttia

 1. ida 22.12.2017

  Voi Henriikka, oot ihana. <3

  Ps. mulla on just kesken Pieni elämä!

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Tsiljoona pusua sinne!

   Mullakin Pieni elämä on jo hankittuna, mutta vielä en oo ehtinyt käydä kimppuun. En malta odottaa, että pääsee lukemaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.