Kivoja ja vähän vähemmän kivoja

Roosaliina täällä taas hei. Tulisi toinen kirjoitus, ennen kuin Henriikka ja Janne palaavat maailmanmatkoiltaan.

_MG_0616 kopio

Henriikan ja Jannen koti Arabiassa on viimeisen parin vuoden aikana tullut minulle erityisen tutuksi. Paikka, jossa voi ottaa rennosti, vaihtaa farkut lököttäviin yöhousuihin ja hypätä sohvalle katsomaan Netflixin elokuvia (teemme kyllä välillä myös muitakin juttuja). Henriikan ja Jannen luo on matala kynnys tulla piipahtamaan ja usein illan pimetessä myös jatkuva yökyläkutsu alkaa houkuttaa. Oma hammasharja odottaa vessan peilikaapissa ja yöpuvun voi lainata Henriikan vaatekomerosta.

Sen lisäksi että asunnossa asustaa kaksi ihan lempityyppiä, myös sisustus on laatuluokkaa. Jos ei oteta huomioon mummin ja vaarin taloa, en ehkä tiedä muuta paikkaa, josta löytyisi yhtä paljon kaikkea outoa ja hauskaa. Monista heidän esineistään pidän, mutta täytyy myöntää, että muutamia ihmettelen aika lailla. Välillä huomaan joidenkin kohdalla miettiväni, että mitähän ihmettä näiden kahden päässä oikein mahtaa liikkua. Kun Henriikka aika ajoin kysyy minulta, mitä heidän kodistaan pitäisi antaa eteenpäin muiden iloksi, minulla on heti lista heittää takataskusta. Vielä monikaan ehdotus ei ole toteutunut, mutta ehkäpä vielä koittaa valoisammat ajat.

Tässä muutamia esineitä, jotka saavat silmäni suurenemaan ihmetyksestä:

 1. Laika-koira

Hahaha. Tämä jättimäinen lamppukoira on yksi sisustuselementti, jonka kanssa en ole täysin sujut. Onhan se hauska ja överi mutta silti – what?!

_MG_0594 kopio
 1. Ihmispatsas

Henriikka pelasti tämän taideteoksen entiseltä työpaikaltaan. Siellä se oli tönöttänyt pitkään ulko-oven vieressä pihalla ja muistan miettineeni jo silloin, että tämä ei ihan nappaa. Luulin, että patsas oli Henriikan ja Jannen kodissa vain väliaikainen ratkaisu, mutta siellä se edelleen on – käytävän hyllykössä paalupaikalla, ainakin minun mielestäni parhaat päivänsä nähneenä.

11070280_10153332170583584_4185997595115362861_o kopio
 1. Mallinukke

Viimeisenä tämä: torso, jonka päällykangas on repeytynyt ja reiästä näkyy sisälmys. Tiedän, että Henriikalla on ollut suuria visioita tälle, vaan mikään niistä ei ole toteutunut käytännössä sen viiden vuoden aikana, kun mallinukke on nurkissa odotaanut. Muutama kuukausi sitten, kun olin auttamassa Henriikkaa ja Jannea siivouspäivänä, päätin ottaa suuren askeleen ja otin torson päällä olevan kulahtaneen sukan pois. Päämääräni oli, että H tekisi nukelle jotain, kun se näyttää vielä rumemmalta. Vastoin nerokasta suunnitelmaani, sain ainoastaan vihaisen naaman ja käskyn laittaa sukka takaisin paikoilleen. Enhän minä pikkusiskon asemassa muuta voinut.

EDIT: Ilokseni kuulin villiä huhua, että torso on vihdoin vaihtanut pysyvästi maisemia tämän kirjoituksen ansiosta. Hooray!

Jotta en antaisi väärää kuvaa Henriikan ja Jannen sisustuksesta tai tyylitajusta, esittelen myös pari juttua, joista pidän ihan erityisen paljon heidän kodissaan.

_MG_0595 kopio_MG_0621 kopio
 1. Halinallet ja pehmopupu

Miten ihania. Janne teki halinallelöydöt Fidalta ja pupu lähti Henriikan matkaan Tallinnan reissulta. Monesti olen miettinyt, miksen itse napannut omaan laukkuun samanlaista surullista pupua.

_MG_0602 kopio
 1. Soittorasia

Tätä olen kinunnut niin monta kertaa. Löytäisipä itselleen yhtä kauniin. Henriikka toi rasian rinkkansa pohjalta viime reililtä. Se oli löytynyt antiikkimarketilta Brysselistä.

_MG_0609 kopio
 1. Betoniset kynttilänjalat

Nämä on ihan huiput. Olemme ystäväni kanssa monesti miettineet, josko tällaisia voisi tehdä omin käsin, mutta ajatuksen tasolla ollaan edelleen. Lopputulos ei todennäköisesti olisi ihan noin kaunis.

Henriikan ja Jannen koti on lapselle varmasti taivas, sillä siellä on niin paljon mielenkiintoista nähtävää. Isoveljemme kutsuu kotia aina pelottavaksi mummolaksi. Vaikka oma tyylini on hieman ehkä minimalistisempi, viihdyn Arabianrannan asunnossa mainiosti. Tyypit tekevät tietysti eniten, mutta kyllä kai sisustuksellakin on jotain merkitystä.

Roosaliina kiittää ja kuittaa

4 kommenttia

 1. Heta 18.6.2015

  Naurattaa hirveästi tuo ”pelottava mummola” ! Ihana postaus Rosaliina!

  Vastaa
  • roosaliina 19.6.2015

   Hehee, pelottava mummola se ei onneksi ainakaan minulle ole.

   Kiitos paljon :-)

   Vastaa
 2. ida365 19.6.2015

  Hihii, mainio postaus! Henriikan ja Jannen koti on melkoinen aarreaitta, en meinannut malttaa nukkua kun oli niin paljon katseltavaa ympärillä kun olin yökyläilemässä. Huh, millaisenhan postauksen mun sisko tekis mun kodista… :-D alkoi jännittää!

  Vastaa
  • roosaliina 19.6.2015

   Jihuu, kiitos kiitos kiitos. Jannelta ja Henriikalta löytyy kyllä joka lähtöön kamaa.

   Hihi, ehkä sinunkin siskosi innostuisi kirjoittamaan sun kodista ;-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.