Itsenäisen Suomen suunnittelijoita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin kuin eilisen parodian kirjoittaja tiesi, oli Wienissä harvinaisen rankkoja asukuvaushetkiä. Reissuhan kesti vain yön yli, joten aikaa ei rekkalasteittain ollut jaossa, mutta hotellin miljöö oli arkkitehtuurisesti niin kiinnostavaa, että Olympuksen valokuvas-workshopin ohella kiertelimme myös lähialuetta. Jenni jullkaisi eilen ottamiani kuvia ja nyt olisi minun aika julkaista hänen kuviaan.

Koska eihän näistä kuvista ole paljon kerrottavaa, keskitytään Linnan juhliin. Menossa ovat jatkot, ja Paula Koivuniemen ääni ei valitettavasti tänään näe parasta päiväänsä. Kapselipuku kiilteli kauniisti, ja 101-vuotias veteraani sulatti sydämen ja muistutti omasta vaarista, joka yhtä lailla seisoi Suomen riveissä, ja jota pitäisi taas pian päästä katsomaan. Nuorten suunnittelijoiden puvuille aploodeerasin eniten. Krisse ei juontajana edelleenkään iske, mutta ei liikaa ärsytäkään. Hanhiniemellä on huvittava karismansa tallella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eipä noista juhlistakaan montaa riviä kirjoita, vilkuillen kun on menty koko ilta. Päivällä oli ystäviä synttäribrunssilla ja ilta juhlittiin iltapuvuissa hienoissa itsenäisyysjuhlissa Kruununhaassa. Nyt kotona palaa kynttilät, ja itsenäisyys tuntuu lämpöiseltä ja hyvältä.

Ollaan tässä miten maailmanmatkalaisia tahansa, suomalaisuus pysyy. Metsä pysyy, puusaunan tuoksu pysyy. En osaa varmasti ajatella itsenäisyyttä samanlaisella palolla kuin suuri osa suomalaisista vajaa vuosisata sitten, mutta ylpeys ja kiitollisuus ovat vahvasti läsnä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomalaista suunnittelua löytyy myös asusta: korvikset ovat Poola Katarynan ja villapaita Samujin. Valitettavasti on kerrottava, että niin usein haippaamani Samuji on tässä kohtaa suuri laadullinen pettymys (tästä juttua myöhemmin). Mutta seison silti vakaasti kotimaisen suunnittelun rinnalla.

Suunnitteltun lisäksi ”Made in Finland” -lappu on aina ylivoimainen lisä. Sitä lisää.

– Henriikka

korvikset / Poola Kataryna, villapaita / Samuji, farkut / Levi’s, laukku, kengät, paita / second hand

Kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

4 kommenttia

 1. Helmi 7.12.2014

  Noi korvikset on kyllä tosi ihanat. :-) Ja vau, ompas sulla pitkät hiukset!

  Vastaa
  • Henriikka 8.12.2014

   Kiitos Helmi. Noi Poolan korvikset on kyllä ikuiset lempparit, siitäkin huolimatta että niitä näkyy nykyään joka toisella. Ja hiukset senku kasvaa, joskin vaatisivat kyllä latvojen lyhentämistä reilulla kädellä.

   Vastaa
 2. eerika 8.12.2014

  nämä kuvat oli ihania, teillä kummallakin kaunokilla !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.