Löytöjä budjetilla nolla

”Olisko hei tää kuva hyvä?”
”Joo. Mä tykkään noista sun oravanhampaista.”
Tein muutama päivä sitten aivan uskomattoman osuvan kirppislöydön. Pastellinkeltainen over-size-takki osuu kevättä odottelevan talvityyliin kuin nenä päähän. Kaiken kukkuraksi takki oli ilmainen. Tämä löytöhän sattui eteeni, kun selailin aivan omaa blogikirppistäni. Huvittavaa, mutta totta. Katselin kuvia läpi ja pysähdyin takin kohdalle: ”Miksen itse käytä tuota?” En osannut vastata. Kävin hakemassa takin pahvilaatikostaan ja otin heti seuraavana päivänä käyttöön. Hyvä minä.
Oon myös viime päivinä lukenut ahdistavan paljon suomalaisuuteen liittyvästä mustasta pukeutumisesta ja miettinyt, oonko täysin vajakki. Haluisin ajatuksen tasolla pukeutua pikimustaan nenänpäästä varpaisiin asti, mutta kerta toisensa jälkeen huomaan olevani siihen täysin kykenemätön. Joka kerta, kun olen päättänyt laittaa mustat housut mustan paidan kanssa, niin jännästi siihen napsahtaa sitten kuitenkin jotkut yliräikeät korvakorut tai kengät. Lupaan auttaa värien käyttämisessä niitä, jotka onnistuvat pitämään minut mustissani. 
Värienkäyttö ei itselläni siis liity kevään odottamiseen. Sen sijaan hedelmäteema saattaa hyvinkin tulla alitajuntaisesti kesän lähestymisen johdosta. Bangkokin viikonloppumarkkinoilta löytyneet rypäleet muistuttavat 90-luvun alun äitiäni. Silloin hävetti, eipä enää.
Duuniviikonloppu päällä. On voimaannuttavaa kuitenkin huomata, että aurinko laskee vasta viiden jälkeen. Nyt olisi edessä leffailta, niin kuin oli eilen ja toissapäivänäkin. Step up 4, 3 Simoa ja tänään vihdoin Julia & Julie. Roosaliina kylässä ja eiköhän tänne muitakin lähitienoon ystäviä rantaudu illan mittaan. Meillä on tuossa etuovella sellainen ystävämagneetti.
Rentouttavaa viikonloppua kaikille ja muistakaa tunnustaa väriä.
-Henriikka
farkut, bleiseri, korvakorut/second hand, musta mekko-paita/Monki, kengät/Bianco Footwear

16 kommenttia

 1. inkivaeaeri 16.2.2013

  Kasari/ysärityyli on niin rumaa, että se on jo kaunista. Sä osaat kyllä yhdistellä erilaisia vaatteita, ja kantaa niitä. Nuo korvakorut mäkin huolisin, vaikka oonkin aika konservatiivinen pukeutuja!

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Hyvin oot oikeessa, nimittäin kasari ja ysäri on just niin kornia että hienoa. Ihan mun rakkausvaatteita. Kiitos kovin paljon.

   Vastaa
 2. Anonymous 16.2.2013

  Mie en osaa pukeutua neutraaleihin väreihin. Turvavärini on pinkki ja muutenkin käytän paljon värejä läpi vuoden. Olisihan se joskus kiva näyttää muulta kuin värioksennukselta.

  -Ruusa

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Yäääähhh! Ällöttävä kombo tuo värioksennus. Turkoosi on melkein yhtä turvallinen turvaväri kuin mun oranssi. Meidän pitää tukea toisiamme tällä pitkällä ja kivisellä kuinka-opin-pukeutumaan-mustaan-tiellä.

   Vastaa
 3. Roque 17.2.2013

  Mekin katottiin tänään toi 3Simoa. Ihan kahteltava leffa minun mielestä, vaikka yhes välis jo aatteli ettei siin tapahu enää mitään :D

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Jooo, se oli aika sellainen pussikaljaelokuva-mainen, tosi suomalainen, mutta kuitenkin hauska. 3 Simoa on kyllä typerin leffanimi ikinä.

   Vastaa
 4. Anna 17.2.2013

  Teemalta tuli eilen Scorsesen elokuva King of Comedy. Sitä voi suositella ihan leffanakin, mutta erityisesti Sandra Bernhardin garderobin takia. Yks kuolaamistani vaatteista oli JUST tommonen liian iso bleiseri, tsek: http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01789/sandra-film_1789174c.jpg

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Sehän on kuin ilmetty mun bleiseri, JEE! Täytyypä tosiaan tsekata tuo leffakin.

   Vastaa
 5. vau oot ihanan ruskee!

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2013

   Vielä riittää Thaimaan aurinkoa iholla, onneksi. :-)

   Vastaa
 6. Anonymous 18.2.2013

  Minua on tuossa sun blogikirppiksessä jääny harmittamaan kaikkien tuotteiden korkeat hinnat. Mulla kirppisvaatteiden kohdalla on perusperiaatteena se, että yli viittä euroa en maksa perusvaatteesta. Muuten mennään tapauskohtaisesti. Sulla hinnat on lähes kaikissa tuotteissa 6-10€ mikä on tosi paljon kun päälle pistetään vielä postikulut. Kuvittelin jotenkin, että sinä tuommoisena kirpputorien ja second handin ystävänä osaat hinnoitella myytäväsi.

  Vastaa
  • Henriikka 18.2.2013

   Heippahei,
   kiitos kommentista ja kritiikistä. Olenkin ajatellut, että varmasti joku on juuri kyseistä mieltä, ja varmasti monikin. En ole aivan varma, mitä tarkoitat ”perusvaatteella”, mutta itse olen ajatellut, etten ns.perusvaatteita kirppikselle aio laittakaan. Tai jos laitan, niin laitan ne halvalla, esim. http://www.aamukahvillakirppis.blogspot.fi/2013/02/valkoinen-perustrikoo.html.

   Vaatteet ovat pitkälti kirpputoreilta, second hand-liikkeistä ja perintönä saatuja ”löytöjä”, joiden arvon ajattelen olevan pikkuisen ns. valtavirta-vaatteita korkeammalla. Mitään luksus-vaatteita ei tosin löydy, sellaisia ei kannata tuolta hakea. Olen hinnoitellut vaatteet sillä tavalla, mitä olen niistä itse maksanut ja mitä itse second handista maksaisin. Laatu ja materiaalit vaikuttavat paljon hintaan.

   Valitettavasti en pysty laskemaan hintaa sen vuoksi, että postikulut maksavat. Olen antanut kuitenkin nouto-mahdollisuuden. Mulle tulee itselleni tosi paljon hommaa tuotteiden kuvaamisesta, pakettien väsäämisestä, postikulujen selvittämisestä, maksujen seuraamisesta, pakettien lähettämisestä, saati pakettien nouto-keikoista. Nämä ovat valitettavasti minimisummia, jolla hommaa pystyn pyörittämään. Oon pahoillani, että oon aiheuttanut harmitusta :-) Toivottavasti ymmärrät.

   Vastaa
  • Anonymous 22.2.2013

   Kiitos vastauksesta! Perustelut oli hyvät ja hyväksyttävät, vaikken itse pysty noihin hintoihin taipumaankaan:)

   Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   NOH HYVÄ. Ja ymmärrän hyvin, että hinnat ovat jollekin liian korkeat. :–)

   Vastaa
 7. Saijis 18.2.2013

  Wau miten nätti oot♥ Ja ihana blogi muutenkin:-)

  http://saijis.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Henriikka 2.3.2013

   Voi kiitos sinulle Saijis. Ja vau mitkä hiukset sulla on.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.