EAT WELL, TRAVEL OFTEN, tulevat reilibloggaajat!

Naamalihakseni ovat hymyilystä turtuneet. Janne bongasi noin kuukausi takaperin Lilyn ja VR:n yhteistyönä järjestettävän reilibloggaaja-haun. Kahta reilaajaa haettiin kiertämään kesällä Eurooppaa haluamaansa reittiä pitkin ja kirjoittamaan kokemuksistaan blogia. Se oli yksinkertaisesti meitä varten. En harkinnut hetkeäkään hakemista, tänne olisi pakko päästä. Euroopan olisi yksinkertaisesti oltava meidän, eikä ilman tällaista sponssia se tulisi tänä kesänä tapahtumaan. 
Tänään aamusta puhelimeni pirisi. Totta puhuakseni olin jo menettämässä toivoani, vaikka olin jännäkakka housussa odottanut valintaa koko viikon. Tuntematon numero pelasti maailmani, Lilyn soitto oli ylimääräinen syntymäpäivä. Huudahtelin puhelimeen onnesta sekopäisenä: ”Elämälläni on sittenkin merkitys!”

Seuraava hakemus toi meille riemun taloon, reissun plakkariin. I’m happyhappyhappy.

——————————————————————————————————–

Hello Buddies. 

Täällä kaksi elämäntapaseikkailijaa, urbaania kuljeskelijaa Helsingin Arabianrannasta. Janne on muusikko ja videotuotanto-yrittäjä, ja Henriikka kulttuurituottaja ja bloggaaja. Yhdessä on nähty jo Aasiaa, Afrikkaa ja Amerikkaakin, mutta nyt olisi tarkoitus sukeltaa taas koto-Euroopan uumeniin tavoitteena universaali ymmärrys ja suurensuuret seikkailut. 

RAUHAA JA RAKKAUTTA KOLISEVILLA KISKOILLA, ONNEA JA AUTUUTTA YLI VALTIONRAJOJEN. Öitä juna-asemilla, sohvasurffaten ja dormihuoneissa kera kymmenen brasilialaisen. Pennin venyttämistä ruokailun suhteen niin, että Italiassa voi käyttää koko budjetin jäätelöön. 

Matkamme alkaa länsinaapurimme ihanaisesta Göteborgista, jossa sammutamme hattaranhimomme Lisebergin huvipuistossa. Jatkamme matkaa Køøpenhaminaa reunustaviin lähiöihin. Pyrimme löytämään autenttisen smørrebrødin ja huuhtomaan sen alas paikallisella, tummalla ølilla. 
Vaihdamme peruna suussa puhutun kielen toiseen, kun siirrymme Tanskan niemimaalta Belgiaan. Koska meitä kiinnostaa asiat myös EU:n pääkonttorin ulkopuolelta, sukellamme aidon Brysselin sykkeeseen. Saattaapa raiteet viedä meidät myös Belgian keskiaikaiseen sydämeen, Bruggeen. 
Edellinen vierailumme Ranskaan on jäänyt mieliimme kummittelemaan, sillä silloin varastettu järkkäri otti päähän ja lamautti. Ranska on jäänyt meille velkaa ja saa nyt maksaa takaisin korkojen kera. Pyhä kolminaisuutemme tulee sisältämään Pariisin, Bordeaux’n ja AH niin ihanan Marseillen. Henriikka huokailee pariisilaisten uskomattomalle tyylitajulle ja valokuvaa katumuodin kompaktiksi kollaasiksi. Evästaukopaikkoina toimii visuaalinen ja historiallinen Normandia, sekä kaltaisillemme nörteille kulttimaineeseen kasvanut Etelä-Ranskan Carcassonne. 
Kun lämmin Ranska ja patongit tulevat korvista ulos, rullaamme identtiset baskerimme takataskuun ja nousemme korkean ilman leirille: ompelemme siksakkia Sveitsin ja Italian rajalla. Mäenlasku Alpeilla keskellä kesää täysin paidatta kuulostaa paitsi eksoottiselta ja vapauttavalta, myös uutiskynnyksen ylittävältä otsikolta. 
Alpeilta laskemme Italian pohjoisosien läpi Ljubljanaan. Tavoitteena on ymmärtää itäeurooppalaisen ihmisen mielenjuoksua heittäytymällä sata taulussa heidän elämäntyyliinsä kansallisruokia myöten. Tehtävä jatkuu vielä Sarajevossa, jossa parinkymmenen vuoden takaiset muistot näkyvät yhä ihmisten kasvoissa. Matkalla pysähdymme luonnollisesti myös Kroatiassa, Plitvicka Jezeran kansallispuistossa ja syötämme Ranskasta reppuun jääneet leipäpalat villisoille. 
Jannella on hallussa video- ja valokuvaus sekä käsittämätön karttojen lukutaito, Henriikalla tyyli ja spontaani vaeltelu. Vainuamme parhaat second hand -aarteet, sympaattisimmat katukuppilat, railakkaimmat reivit ja mielenosoitukset sekä kaupunkien kauneimmat lenkkarit. Lähdemme rinkat ja tajunnat tyhjinä, raportoimme molempien täyttymisestä. Reitti ei ole kiveenhakattu, mutta laatu on. 
Blogikokemuksen antia voitte lukea täältä: 
– Viime reilillämme kesällä 2010 kameramme lähti kävelemään samoin kuin viime vuoden Lilyn reissussa. Aiomme siis jatkaa siitä mihin jäätiin, tavoitteena onnellinen loppu. Yhdestä ainakin olemme varmoja: emme nukahda Belgradin ja Budapestin väliseen yöjunaan! 
A man’s gotta do, what a man’s gotta do. 
– Janne & Henriikka

——————————————————————————————————–

Lilyn reilibloggaaja-valintaa koskevan jutun ja sähköpostihaastatteluni voi lukea täältä.
Tulevana kesänä saadaan siis reissujuttuja, saadaan ruotsalaisen huvipuiston hattaraa ja Sarajevon surullisia kasvoja. Saadaan Pariisin mukulakivikatuja ja Etelä-Ranskan maalaisseutua. Saadaan naked truthia sielun kyllyydestä ja kahden iloisen kuoman juttuja ympäri Eurooppaa. 
Rakkain terveisin: 
Happyhappyhappy Henriikka

30 kommenttia

 1. Tytti 31.5.2013

  oi onnea! reissujuttuja odotellessa :-)

  Vastaa
 2. Isla 31.5.2013

  Wau! ja onnea! Mahtavaa lukea sitten teidän reissujuttuja! :)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   No mä toivon, että porukka sitten tykkää meidä höpinöistä. Jees!

   Vastaa
 3. Sini 31.5.2013

  Ooooh, en malta odottaa kaikkia niitä upeita kuvia! onnea voitosta :–)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Voi toivottavasti osataan kuvata mitä parhain blogi. Kiitso!

   Vastaa
 4. Suvi 31.5.2013

  No huhuh wau ja onneksi olkoon! Ihan älytön juttu, vähänkö oottelen jo postauksia :))

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   ”HUH HUH” taitaa todellakin olla osuvin lausevalinta tähän- Kiitos kovasti. Hullun ihana juttu.

   Vastaa
 5. Elina 31.5.2013

  Oi miten siistiä! Mä niin ihmettelin, että miten et tullut valituksi festari style hostiksi, mutta näköjään sillekin oli syynsä. Tää kuulostaa niiiiiiin paljon siistimmältä! :) Onnea teille!

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Hih no siihen juttuun ne haki varmaan erilaista tyyppiä ja nyt olen todellakin iloinen, etten tullut valituksi, sillä onhan tämä vielä sadasti parempi keissi. I-hanaa! Kiitos.

   Vastaa
 6. Q 31.5.2013

  eei kuinka siistiä!!! onnea! :)

  Vastaa
 7. Aada 1.6.2013

  Vähänkö siistiä! Onnea teille molemmille ja huisia reissua! :)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Kiitos kiitos. Matka starttaa heinäkuun lopussa ja sitä jo niin kovasti odottelen.

   Vastaa
 8. Anonymous 1.6.2013

  vautsi, onnea! upeaa matkaa ja muistakaa ottaa paaaaljon valokuvia! ;)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Toivottavasti meidän kameraa ei pummita tällä kertaa, kjähh.

   Vastaa
 9. katja 1.6.2013

  Hei ihan mahtava juttu! Oikein antoisaa matkaa, jään odottelemaan reissupostauksia :–)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Tästä tuli kyllä niin hyvä mieli. Toivottavasti blogistakin tulee.

   Vastaa
 10. AINO 1.6.2013

  Onnea, mahtavaa! En malta odottaa mitä upeuksia saatte postailtua!

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   uijuijui! PAINEITA. Toivottavasti osoittaudutaan valinnan arvoisiksi.

   Vastaa
 11. Alisa 1.6.2013

  oi vitsi miten siistiä, kuulostaa just teidänlaiselt jutult!!!!onnee!en malta odottaa tulevia tarinoita ja kuvia!;)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Minäkään en malta odottaa. Vielä vajaa pari kuukautta, niin päästään reissuun.

   Vastaa
 12. Janina 2.6.2013

  WAUUUU mahtava juttu, nauttikaa reissuista ja postailkaa hyvin, täällä ootellaan jo innokkaana!:):)

  Vastaa
  • Henriikka 2.6.2013

   Mä toivon, että osataan tehdä sellaista blogia, joka kiinnostaa ja josta irtoaa kaiken lisäksi hyvä mieli. Ihanaa.

   Vastaa
 13. Anonymous 2.6.2013

  Jes! Aivan huippua. Materialistikristitty saa taas riemuita hulluna, Isä pitää teistä totisesti huolen. Onnea, railakasta reissua. Matkafiiliksiä odotellessa, E

  Vastaa
  • Henriikka 3.6.2013

   OHOI maailma, täältä tullaan. Tältä reissulta jää materia kotiin, joskin jotakin saattaa sitten kulkeutua takaisin päin rinkassa. Kiitos armottomasta tuesta.

   Vastaa
 14. aura 4.6.2013

  voi ei, reilikuume nousi taivaisiin just nyt!! Aivan pakko päästä juuri tuollaiselle reissulle, en malta odottaa reissupostauksia! Ehkä Brysselissä ensi kevään viettämisen jälkeen olis hyvä mahdollisuus ottaa suunnaks joku muu kuin Suomi, ja toteuttaa oma reili sitten. Mutta ihanaa, hyvää matkaa teille!

  Vastaa
  • Henriikka 9.6.2013

   ””’hihih! Toivon, että pääset reissaamaan ja toivon myös, että tykkäät tulevista jutuistamme. Brysseli on ainakin hyvä paikka aloittaa. Ihanaa Brysseliä vähintään ja mahdollisesti myös pidempää reissua. Kirjoita ihmeessä näin ihania kommentteja sitten matkablogiinkin.

   Vastaa
 15. ROOSA 13.6.2013

  Tää on nii teille tarkoitettu. Onnea hirmuisesti, sen oot ansainnu!

  Vastaa
  • Henriikka 13.6.2013

   Voi että !! Kiitos. Musta tuntuu, että tästä tulee ihan maailman paras reissu.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.