Hiuksiin väriä?

8801d82e9e5751ee62e94eaf63122e43

En ole värjännyt hiuksia nyt kolmeen ja puoleen vuoteen. Olen halunnut oman värini takaisin, niin kuin lähes kaikki ovat lähivuosina tahtoneet.

Oma vaalea/maantienvärinen hius on mielestäni ihan kivannäköinen, mutta tuppaa harmaantumaan talvisaikaan aika lailla. Päällimmäiset hiukset ovat mukavan vaaleat, mutta aurinko ei ehdi kesän aikana kirkastaa alimmaisia kerroksia ja niskahiuksia. Pidän vaaleasta yleisilmeestä kuontalossani, joten hiusten väri kaipaisi ehkä kirkastusta.

Kysymys kuuluu: pitäisiköhän taas useamman vuoden värjäysnössöilyn jälkeen käydä laittamassa vähän väriä? Vaaleita raitoja varmaan. Jotain, mitä juuri kukaan ei huomaa, mutta mikä kuitenkin freesaisi hieman. Toisi eloa ja ilmettä.

7b32c16ef2f2c158658292b43828cce855b523562ce693349bfb45a9101dd88ftumblr_mzb31adIhQ1qdypqro1_1280tumblr_nnr405CoUo1s2tva9o1_1280tumblr_n0p2xpWL7W1qkpc62o1_1280

Toinen kysymys kuuluu: kuka Helsingin kampaajista osaa käsitellä vaaleita hiuksia? En todellakaan halua luonnollisen värini sekaan esimerkiksi mitään vihreään, keltaiseen tai violettiin taittavaa. Tai jotain täystärvelyä.

Hiusten värjäys voisi tuoda toivottua rakennetta superliukkaisiin hiuksiini. Värjäämättömät hiukseni eivät ota mielellään vastaan enää esimerkiksi kiharoita, ja kampauksetkin meinaavat lösähtää hetkessä.

Kevyelle raidoitukselle kyllä vai ei? Ehtisin vielä kipaista kampaajalle ensi viikolla ennen perjantain juhlia.

– Henriikka

Kuvat: Hello and Goodbye & Viciously

20 kommenttia

 1. Kiskis 23.5.2015

  http://www.lily.fi/blogit/id-rather-hair-you-now

  Vastaa
 2. Essi 24.5.2015

  Hälle uskoisin hiukseni käsiteltäväksi:
  http://www.lily.fi/blogit/id-rather-hair-you-now

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Pitääkin joskus testata. Vielä ainakin tällä kertaa mentiin luottokampaajan hoivissa.

   Kiitos paljon vinkistä.

   Vastaa
 3. saaraas 24.5.2015

  Ei missään nimessä väriä päähän!!! Hyvä ja onnea, että olet päässyt ns. omillesi. Kemikaalit ja kaikki hyi olkoon! Suomalainen hius on kaunis. Nyt on kesä aluillaan ja vaaleus tarttuu kyllä:) Pidä vaikka puoliponnaria, niin alemmat vaalenee. Luonnollinen ja kaunis!

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Hehe, sieltä tuli aika kovaa tekstiä. Koin hieman pettäneeni sinut, kun astelin kampaajalle ja pyysin vaaleita raitoja. Mutta vain ihan hennosti ja luonnollisesti. Ja hyvähän siitä tuli, ainakin minun mielestäni.

   Kesän aurinko on kyllä siitä aivan ihana, että hiukset vaalenee ihan luonnostaan. Tosin tänä kesänä aurinko on pysytellyt visusti pilvien takana eikä hiuksetkaan ole kovinkaan paljon vaaleammat kuin keväälläkään.

   Vastaa
 4. oonaea 24.5.2015

  olin tulossa linkkaamaan samaa kuin edelliset, en siis turhaan laita uutta linkkiä :-D

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Hehe, mahtaa olla kyllä kokeilemisen arvoinen kampaaja. Kiitos.

   Vastaa
 5. HANNA 24.5.2015

  Eiiii, älä värjää! Sulla on ihana luonnollinen tukka.

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Hups, mutta ihan vähän raitoja vain. Monikaan ei edes huomannut muutosta, mikä tarkoittaa selvästi, että tulos oli luonnollinen. Ja minulla oli kevyempi mieli, kun itse huomasin vähän taas uutta eloa hiuksissani.

   Vastaa
 6. Markka 24.5.2015

  Mä olen raidoittanut vaaleita hiuksiani Espacen Suskilla (http://www.hairespace.com) enkä ole koskaan ollut kenenkään kampaajan tekemään lopputulokseen tyytyväisempi. Kyseinen kampaaja on tosi taitava ja kaiken lisäks nopea! Myös hinta on edullinen. Suosittelen lämmöllä :)

  Sun hiuksiin sopis kyllä tosi kivasti vaaleat raidat. Ne tuo hiuksiin mukavasti rakennetta, joten niitä on helpompi laittaa. Hiukset ei myöskään rasvoitu niin helposti.

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Kiitos suosituksesta. Ehkäpä uskallan ensi kerralla kokeilla myös jotain muutakin kampaajaa kuin tuttua ja turvallista, vaikka luottokampaajassani ei ole mitään moitittavaa (päinvastoin!).

   Ja jep, mä olen ihan samoilla linjoilla ja siksi päädyinkin hentoihin raitoihin. Piristää yllättävän paljon.

   Vastaa
 7. Marjut 24.5.2015

  Helsingin kampaajista en tiedä mitään, mutta itsekin olen alannut miettiä raitoja 8 vuoden värjäämättömyyden jälkeen. Oletko ajatellut ekokampaamoa? Väri olisi lähellä omaa väriäsi eikä rasittaisi hiuksia kuten normaalit hiusvärit.
  Onnea metsästykseen! :)

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Ekokampaamokin on käynyt mielessä, mutta vielä en ole rohjennut kokeilla. Mutta enköhän mä ennen pitkää löydä itseni myös sellaisesta.

   Kiitos Marjut.

   Vastaa
 8. Helmi 24.5.2015

  Joo laita vain vaaleita raitoja. Piristää :-) Kampaajaa en osaa suositella kun en sielläpäin asustele.

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Kiitos kiitos kommentista Helmi.

   Se on ihmeellistä, miten paljon vaaleammat raidat piristää harmahtavien talvihiusten jälkeen.

   Vastaa
 9. Hilla 25.5.2015

  Suosittelen Rokkitukka / Kalevankatu 14. Paula suunnittelee kaikessa rauhassa juuri sellaiset hiukset kuin toivot sun kanssasi ennenkuin ryhdytte värjäysprosessiin. Itse olen käynyt siellä vuodesta 2011 asti enkä vaihtais kyllä minnekkään. :) Kannattaa piipahtaa paikan päällä jo ennen ajanvarausta niin huomaat että olet osaavissa käsissä!

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Kuulostaa erinomaiselta palvelulta. Pitääkin laittaa korvan taakse. Hitsi vie, miten paljon hyviä vinkkejä oonkaan saanut.

   Kiitos paljon, Hilla.

   Vastaa
 10. Laura - Tee Hetki 27.5.2015

  Itsekin kävin taannoin testaamassa Folk Helsingin, ei ollut Meeri vaan kollegansa Anja, olin oikein tyytyväinen :) Seuraavalla kerralla bookkasin QHairiin Albertinkadulle, kun spontaanisti sain päähäni, että kampaajalle on päästävä heti ensi viikolla! Silloin aikoja ei ollut Folk Helsinkiin niin päädyin testaamaan tuon QHairin. Suosittelun arvoinen ehdottomasti sekin! Ja mikä mun mielestä parasta, että kun itse osaa sanoa vaan vähän suuntaa, kampaaja ehdottaa ja tulkitsee sun ajatuksesi niin, että lopputulos on juuri sitä mitä halusit, muttet välttämättä osannut kirjaimellisesti pyytää. Mulla oli haussa myös samanhenkistä, luonnollista vaaleaa. Ja kotona mies toteaa, että ”siis kävitsä kampaajalla?”, mutta itse huomaa, että olemus on ihanasti freesaantunut :)

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Toi on kyllä ihan totta, mitä viimeiseksi sanoit. Monesti kampaajakäynnin jälkeen moni ei edes huomaa muutosta, mutta itsellä on ihan selkeästi parempi fiilis.

   Folk Helsinki ja QHair kuulostavat molemmat harkinnan arvoisilta paikoilta. Pitää palata tänne sivulle heti, kun seuraavan kerran iskee kampaajan tarve.

   Kiitos sinulle Laura.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.