Rakkautta Turkuun ja 15 minuutin kookos-karri-nuudelikeitto

_mg_0494-kopio

Vietimme viime viikonlopun Turussa. Turussa aina pohtii, voisiko sinne joskus muuttaa. Kovin vahvaa visiota en ole vielä saanut, enkä keksinyt liiemmin argumenttejakaan. Silti vierailujen aikana ja jälkeen tulee olo, että saatan vielä joskus asua siellä.

Keksin kyllä paikkoja ulkomailta, mistä voisin kuvitella löytäväni itseni. Mutta harvoin mietin vakavasti Helsingin ja Lapin tunturien ja erämaiden lisäksi mitään Suomen paikkaa kotikaupungikseni.

Ehkä se kertoo, että Turussa on hyvä olla.

Perjantai-iltana Alina teki meille niin hyvää aasialaisvaikutteista keittoa, että on pakko jakaa resepti teillekin. Terveisiä Turusta!

_mg_0501-kopio

15 minuutin kookos-karri-nuudelikeitto

Ainekset

2 rkl öljyä
3 valkosipulin kynttä (hienonnettu)
1 rkl tuoretta inkivääriä (raastettu)
3 rkl thai punaista currytahnaa (tai vastaava)
n. 200 g luuton kananrintaa tai reidet (viipaloitu)
n. 1 litra kanalientä
n. 2,5dl vettä
2 rkl kalakastiketta
1 ja 3/4 dl kookosmaitoa
vajaa 200 g kuivattua riisinuudelia
1 limen puristettu mehu
Koristeeksi: viipaloitu punasipuli, punaista chiliä, korianteri, kevätsipulia

Lisää suureen pataan/pannulle keskilämmölle öljy, valkosipuli, inkivääri ja punainen currytahna. Paista 5 minuutin ajan, kunnes ruoasta tulee tuoksuvaa.

Lisää kana ja keitä pari minuuttia kunnes broileri muuttuu läpinäkymättömäksi.

Lisää kanaliemi, vesi, kalakastike ja kookosmaito. Kiehauta. Tarkista tässä vaiheessa maku: lisää suolaa ja muita mausteita tai vastaavasti vettä tarvittaessa.

Kaada kiehuva keitto kuivattujen nuudelien päälle tarjoiluastioihin, purista päälle limen mehu ja lisukkeet. Tarjoile. Nuudelit ovat muutaman minuutin päästä valmiita syötäviksi.

Vaihtoehtoisesti voit lisätä nuudelit kiehuvaan keittoon ja siitä valmiin keiton tarjoilukulhoihin.

(alkuperäinen resepti)

_mg_0507-kopio _mg_0509-kopio

Viikko totta tosiaan on ollut aikamoinen. Kaikenlaista painetta pää täynnä. On hyvä palata edelliseen viikonloppuun, lampaantaljoille köllimään.

Tarvisin loppuviikoksi lainaan Jari Sarasvuon, joka uupumisen hetkellä laskisi käden olkapäälle ja sanoisi:
”Oon sun puolella.”

-Henriikka

6 kommenttia

  1. Susanna 26.11.2016

    Kokeiltiin ja oli ihanaa! Aineksia sattui just sopivasti olemaan jääkaapissa. Tosi helppo ja maukas resepti, toimisi hyvin ilman nuudeliakin ja kanankin voi halutessaan korvata varmaan tofulla tms. Me käytettiin ihan perus valmiita kanasuikaleita :) Pitää laittaa talteen ja tehdä pian uudelleen, kiitos kun jaoit tän! :)

    Vastaa
    • Henriikka 28.11.2016

      Miten kivaa saada just tällainen kommentti. Niin konkreettinen osoitus siitä, että on voinut tuottaa jollekkin jotain hyödyllistä sisältöä.

      Ja todellakin aion testata itsekin tofua tilalle. Tästä saa monia versioita sumplittua.

      Vastaa
  2. Helena 30.11.2016

    Kiitos ylipaljon, tää oli aivan taivaallinen makuelämys! Laitan hyvän kiertämään!

    Vastaa
    • Henriikka 4.12.2016

      Laita ihmeessä ja tuu sitten kertomaan, mitä muut tykkäsi. Tämä on aivan nerokas resepti. <3

      Vastaa
  3. […] ilahtunut olenkaan ollut, kun niin moni on kertonut tehneensä 15 minuutin kookos-karri-nuudelikeittoa ja vielä pitäneensäkin siitä. Muistuttelen, että keiton voi hyvin tehdä kanan sijasta vaikka […]

    Vastaa
  4. […] Miltä vaikutti? Ai vitsi, tämä on niin hyvää. Haluan tehdä tätä pikaisesti uudelleen. Muita samanlaisia kiksejä jakamissani resepteissä ovat aiheuttaneet esimerkiksi valkosipulinen kikherne-kaalisalaatti ja 15 minuutin koookos-curry-nuudelikeitto. […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.