Vuoden kosmetiikkakokeilun tulokset

Yhteistyössä Natural Goods Company & Asennemedia_mg_3931-kopio

Olen käyttänyt pian vuoden Mossa-luonnonkosmetiikkasarjaa ihonhoidossani ja on aika kiteyttää omat käyttökokemukseni.

Ensimmäinen huomioitava seikka on ollut, että uusiin tuotteisiin tutustuminen, totuttelu ja niiden käyttöönotto vie aikaa. Jo tammikuun ensimmäisen ja huhtikuun toisen kirjoituksen välillä oli ehtinyt tapahtua muutoksia suosikkituotteissani ja tuotteiden käytössä. On hyvä, ettei kosmetiikan kohdalla blogeissa kirjoiteta vain käyttöönottokokemuksista ja ensifiiliksistä, vaikka nekin tietysti kertovat jo paljon.

Ettei menisi liian tasaiseksi, niin onnistuin vaihtamaan lemppareitani vielä tähän kolmanteenkin kirjoitukseen: kasvoöljyn palauttaminen on ollut niin oikea valinta. Iho kiittää ja kumartaa syvästi.

_mg_3893-kopio

Päivävoiteisiin olen koukuttunut aika lailla. En ole käyttänyt mitään muita kosteusvoiteita koko vuonna satunnaisia kertoja lukuun ottamatta, eikä ihoni ole voinut koskaan yhtä hyvin kuin kesällä ja nyt syksyllä.

Ylemmän kuvan vasemman puoleinen sopii noista kahdesta itselleni vielä paremmin, vaikka molempia purkkeja olen tyhjentänyt huolella. Tyrniä ja vadelmaa sisältävä, tehokkaasti virkistävä ja kosteuttava päivävoide kosteuttaa, muttei rasvoita. Lisäksi haluan päivävoiteen olevan aina riittävän kevyt, sillä yöksi voin läträtä sitten öljyä ja paksumpia voiteita.

Ensimmäisen kuvan vasemman laidan tuote on seuraava testituotteeni: ihon kimmoisuutta parantava naamio. Se onkin ainoa, jota en ole vielä ennättänyt kokeilla.

_mg_3899-kopio_mg_3854-kopio

Niin kuin kerroin, niin palautin kasvoöljyn aktiiviseen käyttöön heti huhtikuun kirjoitukseni jälkeen. Kuvailin silloin kirjoituksessani ihoni tilaa ja etenkin sen pinnan kiristelyä. Joku lukija löysi avaimen ihonhoitooni:

Entisenä kosmetiikka-alan ihmisenä kiinnitin huomiota erityisesti kuvaukseesi ihostasi. Kuvauksen perusteella ihosi on kosteusköyhä, eli vaatisi enemmän syväkosteutusta. Siihen viittaa nimenomaan se, että iho kiristelee ja kuivaa pinnasta – ja myöhemmin päivällä onkin kiiltelevä. Se ei tarkoita että ihosi olisi rasvoittuva, vaan kertoo tarinaansa siitä, kuinka ihosi yrittää saada itsensä kosteutettua ylituottamalla ihon omaa kosteutta.

Kiinnitä siis erityishuomiota siihen, että puhdistuksen jälkeen käyttämäsi kasvovoide on mahdollisimman kosteuttava, mutta myös helposti imeytyvä. Ja vaikka öljyt eivät omilta tunnukaan, suosittelen kokeilemaan (jos et ole jo niin tehnyt :)) sekoittamaan kasvovoiteeseen tipan tai kaksi öljyä, jolloin kasvovoidetta saadaan boostattua ja sen sisältämä vesikosteus vie myös öljykosteuden paremmin ja syvemmälle ihoon. Kannattaa siis BB voiteenkin alle laittaa ehdottomasti erikseen kosteusvoide ellet jo niin toimi.

Sitten kun ihon kosteustasapaino on taas kunnossa, tulet huomaamaan ettei iho alakaan kiillellä päivän mittaan :)”

Ja tiedättekö mitä? Näin se juuri oli. Kun otin karhunvatukka-yövoiteen rinnalle vitamiinikasvoöljyn säännölliseen käyttöön, niin pintakiristely katosi. Ihoni ei myöskään rasvoitu puoliksikaan niin nopeasti kuin vielä keväällä, eikä nenänikään enää kesi niin kuin silloin.

_mg_3841-kopio

Ihoon vaikuttavat monet asiat: vuodenajat, säätilat, stressi, uni, tuotteet… Itselläni suurinta päänvaivaa aiheuttaa aina jostain mysteeripaikoistani ruokaani leijailleet gluteenihippuset, joita kartan täydellä teholla, mutta jotka kuitenkin toisinaan löytävät suuhuni ja suolistooni. Ihokeliaakikkona saankin sitten nauttia pikkuruisista vesikelloista kyynärpäissä, polvissa ja kasvoissa.

Mutta sellainen ei ole tuotteilla korjattavissa ja on onneksi harvinaista. Ja sairastumisen alkuajan ihottuma on onneksi täyttä historiaa. Muuten tuntuu, että ihonhoidossa pyyhkii hyvin! Biotiini ja D-vitamiinikuuri päällä, kauhulla ja innolla marraskuuta ja lumipyryjä odotellessa.

Täytyykin avata verhota lumen toivossa. Hyvää huomenta kaikille!

-Henriikka

7 kommenttia

 1. Karoliina 2.11.2016

  Hyvää huomenta! :) Tämä sarja on itselleni vielä varsin uusi tuttavuus, mutta olen jo nyt lyhyen käytön jälkeen aivan ihastunut tuohon kasvoöljyyn ja muidenkin tuotteiden kokeilu kiinnostaa entistä enemmän tämän sinun postauksen luettuani. :) Kirjoitin omat ensifiilikset tuotteista: https://karoliinab.blogspot.fi

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   Heippa Karoliina. Kävin lukemassa sun ensifiilikset! Tosi kiva, että oot tykännyt. Mäkin oon aivan ihastunut näihin.

   Vastaa
 2. Aisha 2.11.2016

  Mä oon aivan rakastunut Mossan tuotteisiin! Naamiota en olekaan vielä kokeillut, se seuraavaksi käyttöön. :)

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   Sama täällä! Ja todellakin, naamio käyttöön niin kuin olisi jo :-)

   Vastaa
 3. Täällä mittarissa kymmenkunta vuotta enemmän kuin sinulla mutta olen myös ihastunut Mossaan! Hyvä hinta-laatusuhde ja jänniä ratkaisuja, kuten esim. puhdistusgeeli, jossa on hedelmähappoja. Oletko kokeillut sitä?

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   Mossa <3!

   Mä en olekaan kokeillut tuota hedelmähappopuhdistusgeeliä (huh, miten pitkä sana). Pitääkin etsiä se käsiini, niin pääsen testaamaan.

   Vastaa
 4. […] lisäksi paistetta päivään toi keskipäivällä tullut lähetys. Olen kirjoittanut paljon Mossa-luonnonkosmetiikasta ja tuotteista tulee yllättävän paljon kyselyitä myös […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.