Metsä sneak peek ! !!

DSC_0913 (kopio) DSC_0941 (kopio)DSC_0931 (kopio)DSC_0970 (kopio)DSC_0962 (kopio)DSC_0990 (kopio)DSC_1004 (kopio)DSC_0969 (kopio)DSC_0983 (kopio)DSC_1001 (kopio)

Kävin juuri läpi viikonlopun eräilykuvia. Ihan huippu reissu. Suuri valaistumisen hetki oli äsken, kun tajusin iltakaakaota kurkkuun kaataessani, etten ole pitkään aikaan saavuttanut reissuillani niin priimaa hinta-laatusuhdetta. Majoituskin oli aivan ilmainen vihreässä muikkusteltassa. Tätä lisää.

Toisen valaistumisen koin eilen, kun tajusin että tarvitsen oman puukon. Että voin tulevilla reissuilla vuolla makkaratikkuja ja kaarnalaivoja, eikä tarvitse pyytää vanhemmilta lainaan. Nahkatuppisessa puukossa on metsäntuntua. Pois kaikki rumat puukkomielikuvat ja tekniikka haltuun. Ensi kesänä askartelen kylän kauneimmat kaarnalaivat.

Nämä kymmenen kuvaa olivat vain esimakua. Huomenna läväytän plakkariin miltei 100 metsäkuvaa ja vähän kertomusta siitä, missä vaeltelimme. Ja siitä, miksi metsästä vaikuttuneina vähän eksyimmekin. Ehkä näette kuvan hupsusta teltastamme, ehkä ette.

Kauniita unia, nyt unten maille.

– Henriikka

11 kommenttia

 1. Mariem 15.9.2014

  Puukkopitäjän kasvattina mainostan firmaa, joka on vuollut valoa leirinuotioihini ja leikannut risuja vaelluspoluiltani pienen partiolaisen historiassa http://www.iisakkijarvenpaa.fi/

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Ahaa, Iisakki Järvenpää kuulostaa kyllä luotettavalta. Pitänee miettiä…

   Kiitos vinkistä!

   Vastaa
   • Henriikka 4.10.2014

    Nyt kuulostin kyllä ihan todella sarkastiselta tahattomasti. Kuulostaa oikeasti kiinnostavalta.

    Vastaa
 2. ada 16.9.2014

  Aah eräily on ihanaa, oon kade kun pääsit syyskuiseen metsään moneks päiväksi ❤ kerro teijän metsäsafkoista ja joo haluan nähdä kuvan hupsusta muikkusteltasta!

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Luithan jo massiivisen vaellusjutun? Siellä lisää meidän retkestä :-)

   Vastaa
 3. perhonen 16.9.2014

  Puukko on metsässä liikkujalle kyllä ehdoton apu. Isäni tekee ja myy puukkoja ja olen häneltä saanut mitä parhaimman ja hienoimman puukon – tuppi ja kahva alusta asti itse tehtyä käsityötä. Niin ja tietenkin sain itse suunnitella puukkoni värit, materiaalit ja kuviot sekä valita sopivan terän. Yllätykseksi isä oli vielä kaivertanut tupen metallikoristeeseen nimeni. Jos joku haluaa oikeasti uniikin ja oman näköisen puukon, niin kannattaa ehdottomati ryhtyä oman puukkonsa designeriksi ja tilata puukko isäni kaltaiselta käsityöläis-puukontekijältä (tai vaikka suoraan isältäni ;). Paras ja mielestäni kaunein kahvan materiaali on tuohi.

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Vautsi. Kuulostaa aivan ihanalta. Huippua, että niinkin perinteinen asia kuin puukkokin voi olla esteettinen. Pitääpä vinkata vaikka joululahjatoiveeksi sellainen.

   Kiitos hyvästä vinkistä!

   Vastaa
 4. sannero 16.9.2014

  Oooh mikä ihana tunnelma välitryy jo näistä kurkkauskuvista!

  Itse olen edelleen kauhea puukkopelkuri vaikka vuosia olen sitä mukana joka retkellä kantanut, kiitos partion. Ja vuosi toisensa perään opetan pieniä sudenpentuja veistelemään. Ehkä olisi aika hyväksyä että onhan se puukko tosiaan harvinaisen kelpo kaveri kun hyvin kohtelee.

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Onhan se. Oikein kelpo, kun vaan osaa käyttää.

   Kiitos kivasta kommentista.

   Vastaa
 5. Mari Kuosmanen 16.9.2014

  Kade tosta mehtäreisusta!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.