Ruskamummo

Minusta tulee isona sellainen ruskamummo. Sellainen, jonka löytää soutuveneestä vispaamassa airoja vimmatusti ja puolukkapusikosta suu täynnä punaisia marjoja. Sellainen joka tietää mitä tahtoo ja jonka kanssa ei sovi rettelöidä.

Siskoni sanoi tänään, että hiustyylistäni on helppo ennustaa, miltä tulen näyttämään mummona. Minulla tulee kuulemma olemaan sellainen löysä mysteerinuttura, josta on mahdoton sanoa, kuinka se on kiepautettu paikoilleen.

Minusta tulee isona sellainen ruskamummo. Sellainen, joka suuntaa joka syksy ruskaryhmänsä kanssa ruskaretkelle. Lounaaksi syödään kalasoppaa ja mustikkamehua, jälkiruoaksi kahvia ja pannukakkua. Metsässä pysytään pitkään, satoi tai paistoi, ja päivän päätteksi saunotaan vähintään yhtä pitkään.

Jos tarkemmin ajatellaan, niin saatan olla aika lähellä sellaista mummoa jo nyt. Mutta parempi odottaa kärsivällisesti mummouskottavuutta, sillä eihän ehdaksi ruskamummoksi noin vain kasveta. Yhdessä yössä.

Ruska-ajatukset kumpuavat siitä, että saavuin tänään aamulla Ylläkselle. Olin valveilla jo ennen viittä, ja lentokone lennätti minut ja pikkusiskon Kittilään. Siitä körötimme bussilla perille tunturin juurelle. Pysymme täällä torstaipäivään saakka.

Ihana olla muutaman kuukauden tauon jälkeen taas täällä. Kipitimme seitsemän kilometrin sateisen, mutta iloisen päiväkävelyn, jonka jälkeen kohmeisina kaadoimme hotellin saunan kiukaalle monta sankollista vettä. Jo lämpeni.

Ja näimme valkoisia poroja! Siinäpä ne tärkeimmät.

Toivototan kaikille oikein, oikein hyvää tulevaa viikkoa. Pysykää lämpiminä.

Terveisin,
Henriikka, tuleva ruskamummonne

8 kommenttia

 1. Milja 10.9.2017

  Sun on ehdottomasti käytävä syömässä Ylläsjärven rannalla sijaitsevalla Aurora Estatella. Ihan alueen ykkösruokaa!

  Vastaa
  • Henriikka 11.9.2017

   Kuulostaa houkuttelevalta. Jätetään kolonen sillekin!

   Vastaa
 2. Tilda 10.9.2017

  Hei!
  Haluaisin ilmoittaa suuren halukkuuteni osallistua ruskaretkelle ruskaryhmän kanssa, esim. vuonna 2062.
  Ei muuta, ruskaisia aikoja!

  Vastaa
  • Henriikka 11.9.2017

   Toivotaan, että ruskaryhmät ei oo sukupuuttoon kuolevaa lajiketta, koska oon myös itse varmasti erittäin innokas osallistuja tulevaisuudessa.

   Vastaa
 3. Kuulostaa niin mukavalta, että minäkin haluan olla ruskamummo vanhetessani! Tosin kevät on enemmän oma juttuni, joten ehkä julistaudun kevätmummoksi :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.9.2017

   Kevätmummo kuulostaa aivan ihanalta. Niitäkin varmasti tarvitaan. Ja ken tietää, ehkäpä muutaman kymmenen vuoden päästä ne valtaa Lapin eivätkä ruskamummelit.

   Vastaa
 4. Tiina A. 12.9.2017

  Mikä tuo sun takki on ? Hieno.

  Vastaa
  • Henriikka 15.9.2017

   Se on Haglöfsin Kabi-kuoritakki. Oon niin ihastunut siihen!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.