2 x BERLIINI: Kahvinrakastajan lempikuppilat

Laadukkaan, hyvintehdyn ja paikallisen kahvin ystäville suosittelen Berliinissä erittäin lämpimästi kahta viimeisten päivien aikana kokeiltua paikkaa. Otapa onkeesi, niin ei tarvitse Berliini-lomalla kitata kitkerää.

IMG_1006 (kopio)

1. THE BARN COFFEESHOP

Auguststrasse 58 (Corner Koppenplatz)
10119 Berlin

(Huom! Paahtimo toisessa osoitteessa)

Berliiniläinen paahtimo avattiin syyskuussa 2012, saman vuoden kesäkuussa kahvikauppa/kahvila aloitti toimintansa. Jokaisella tarjotulla kahvilla on tarinansa ja jokainen kahvikupillinen valmistetaan ammattitaidolla ja kahvia vaalien. Tarjolla on aina kerrallaan muutamaa kahvia ja kupillisen mukana saa postikortilla infon juomastaan herkusta.

Eilen mentiin etiopilaisella, kevätkukkaisella ja makealla. Nam.

IMG_1005 (kopio) IMG_1001 (kopio)IMG_1012 (kopio) IMG_1113 (kopio)

2. BONANZA COFFEE HEROES

Oderberger Strasse 35
10435 Berlin

Ei mennä yhtään kehnompien kupillisten kanssa tässäkään paikassa. Plussaa siitä, että nämä listaamani kaksi paikkaa eivät sijaitse aivan naapureissa, joten näiden väliltä ei tarvitse valita. Toiseen voi suunnitella aamukahvit, toiseen lounaskahvit tai iltapäivän lepohetken. Paikka on visuaalisesti kiinnostava, pitkälti puuta ja betonia, ja paahtimo toimii sinnikkäästi paikallisena toimijana.

IMG_1107 (kopio) IMG_1123 (kopio)IMG_1110 (kopio) IMG_1119 (kopio)IMG_1128 (kopio) IMG_1132 (kopio)

Ja kohta on loma loppu. O-ou, miten voikin mennä aika nopeasti. Mutta hyvän elämän tunnistaa siitä, että lomalta paluu tuntuu ihan hyvältä. Ei pelota, ei ahdista. Sitä paitsi vielä kaksi päivää jäljellä, lento lähtee sunnuntaina vasta klo 19:20. Ehtii vielä vallata vaikka koko kaupungin.

Arki maistuu, etenkin tällaisten kahvien saattelemana.
Löytyy niitä huipputekijöitä onneksi myös Suomesta.

– Henriikka

HUOM! BLOGI SIIRTYY 1.12. LÄHTIEN OSOITTEESEEN WWW.AAMUKAHVILLA.FI

1 kommentti

  1. […] Kahdesta jälkimmäisestä kirjoitin jo vuonna 2014 ylistävästi. […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.