Nettikauppa joka myy vain ikuisia tuotteita

kuva2Verkkosivusto, joka myy ainoastaan elinikäiseksi tarkoitettuja tavaroita.
Kyllä, sellainen on todella perustettu.

Buy Me Once -verkkosivu esittelee ainoastaan tuotteita, jotka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Kaikissa myytävissä tuotteissa on elämänmittainen takuu. Niin kuin varmasti moni teistäkin, luin sivustosta Helsingin Sanomien Nyt-liitteen nettisivuilta. Ei ole totta, että urhea nainen, Tara Button, jätti työnsä mainosalalla ja on pistänyt sivuston pystyyn yksin. Nyt hän taistelee sen kautta tuulimyllyjä vastaan, joina tässä tapauksessa voidaan pitää maailman alati kasvavia jätekasoja.

Kyse ei ole nettikaupasta, vaan verkostosta, joka tuo esille elinikäisiä tuotteita. Klikkaamalla tuotetta pääsee alkuperäisen valmistajan nettikauppaan ja ostoksille. Valikoimaa yhdistää arvot, ei tyyli. Myytävänä on huonekaluja, keittiötarvikkeita, vaatteita, kenkiä ja esimerkiksi työkaluja.

kuva5 kuva4

Mutta arvatkaapa mitä tällaiset toimijat tarvitsevat menestyäkseen? Asiakkaita. Onneksi kysyntä on ollut hurjaa, mutta kysynnän on jatkuttava toiminnan ylläpitämiseksi. Kehitysmaiden lapset eivät pelastu yksin Facebookin peukkujen avulla eivätkä tällaiset superfirmat menesty ilman, että niitä oikeasti käyttää. Haastanpa siis teidätkin, yhtä lailla niin kuin itsenikin, oikeasti pohtimaan mistä kukin hyödykkeensä ostaa. Osa tämänkin lafkan tuotteista toimitetaan Suomeen saakka.

On olemassa tietysti myös tavaroita, jotka on tehty niin kyseenalaisia keinoja, aineita tai materiaaleja käyttäen, että ne kestävät ikuisesti. Tuskin mäkkärin hampurilaisetkaan niiden ainesosaluettelolla menisivät juuri miksikään, vaikka niitä pitäisi jääkaapissa vuositolkulla. Tässä verkkosivustossa arvot ovat kuitenkin kunnossa ja idea timanttinen. Jätettä halutaan oikeasti vähentää ja massavalmistajien periaatteita ravistella.

kuva3

Nettiverkosto perustettiin vasta, vuonna 2016. Eräs kysymys tuli heti mieleeni, kun luin ja kuuntelin Tara Buttonin haastatteluita: miksei tätäkin keksitty jo paljon aiemmin?

Elinikäiset sukkahousut, missä viivytte?

-Henriikka

6 kommenttia

 1. Essi 10.2.2016

  Mä mietin ihan just samaa, kun kuulin tästä. Miten VOI olla mahdollista, ettei tällaista ollut vielä olemassa? Kertoo aika paljon meidän yhteiskunnasta… Samaan aikaan uskoamattoman nerokas ja kantaaottava liikeidea, aloin miettimään kuinka vastaavaa putiikkia voisi alkaa perustaa ihan suomalaisille kuluttajille, nyt suurinosa näistä tuotteista postitetaan kuitenkin vain britteihin tai jenkkilään. Ja kyllä, kestävät sukkahousut olis aika kova!! Ja hitto vie haluaisin myös puhelimen ja läppärin, jotka kestäisi käytössä vähän kauemmin kuin pari vuotta…

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Haha, huippu kommentti. Kiitos kovasti.

   Vastaava kauppa suomalaisille kuluttajille olis kyllä ihan yliveto. Pidetään sormet ristissä, että joku nappaa idean ja alkaa toteuttaa sitä.

   Vastaa
 2. HANNA 12.2.2016

  Loistava idea! Toivottavasti kuluttajat löytävät. Harmiksi massa varmaan tykkää siitä kun saa välillä ostaa uutta edellisen tilalle :/

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Niin, se on kyllä aivan totta… Itsekin syyllistyn siihen aivan liian usein, vaikka parempaan suuntaan ollaan varmasti menossa. Mutta toivotaan, että se edellinen menee ainakin kierrätykseen, hihi.

   Vastaa
 3. Ebba 15.2.2016

  Wolford – elinikäiset sukkikset!

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Niinkö! Jos niin on, niin JES. (Tuliko tarpeeksi monta kertaa sana niin? :-D)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.