Pihakirppiskauden avaus!

IMG_0161 kopio

Sunnuntaina aukesi aurinkoisesti kevään pihakirppiskarkelot. Metrolla Siilitielle ja suunta vanhan Herttoniemen pihakirpputorille. Viime syksynä Helsinkiin muuttanut siskokin menetti kyläjuhlaneitsyytensä, kun talsimme porukalla pölyisiä katuja. Kirpputoripöytiä oli sadoittain ja sokkeloiseen kaupunginosaan sai kulumaan monta tuntia. Välillä hodaria, välillä kahvia ja välillä simaa. Ilmakin oli morsian. Erityisablodeja kaikille, jotka kunnon talkoohengellä olivat nostaneet kahviloita pystyyn, ja leveitä hammashymyjä katusoittobändeille, joiden tahtiin kojujen välissä oli hyvä tanssia.

Tiukka keskisormen etusormen heristys niille, jotka pyrkivät toiminnallaan bisnekseen. Tällaiset kyläjuhlat tulisi syntyä omasta ilosta tehdä muille hyvää. Kolmen euron grillimakkarat ovat ankeaa katseltavaa. Ptyi!

IMG_0163 kopioIMG_0164 kopioIMG_0180 kopioIMG_0167 kopioIMG_0206 kopioIMG_0218 kopioIMG_0136 kopio

Kirpputoriostokseni eivät tällä kertaa olleet kovin kummoiset. Yksi kauluspaita, muutama korni ikonitaulu ja värikäs hiusdonitsi. Parasta ei sunnuntaina ollutkaan shoppailu, vaan kevät kevät kevät. Oli kesämekkokeli ja ihmisiä oli sadoittain liikkeellä. Allergikoille miljöö oli aikamoinen, siitepölyallergiasta kärsineet ystäväni ovat edelleen kirpputorikiekasta aivan tukossa. Muuten kaikki natsasi ja suunta on sama ensi vuonna.

Lempimyyjän tapasin ihan ensimmäisellä myyntipöydällä, johon kävelin. Viimeisiä elinvuosiaan nauttiva mummo myi laatikoittain silkkipaitoja. Mielettömän hyvässä kunnossa, täydellistä silkkiä. Puhe ei meinannut enää kulkea ja askelkin oli raskas, mutta ajatukset kulkivat vinhaa ja muisti pelasi erityisen virkeästi, kun oli puhe vaatteista.

IMG_0227 kopio IMG_0260 kopio IMG_0271 kopio IMG_0286 kopio

Muita samanlaisia supertapahtumia odotellessa. Rauhaa ja rakkautta tähänkin viikkoon.

– Henriikka

4 kommenttia

 1. Ida 28.4.2014

  Eikä! Ostin itekin ainoat ostokseni, kaksi silkkipaitaa, sympaattiselta mummolta Siilitien päässä. Taisi olla sama mummeli :–) Toisen kerran harkitsin ostamista juurikin tuolta, mistä 5. kuva on, mutta olin jo liian allergiapöllyissä ajatellakseni järkevästi ja jätin ostokset tekemättä. Lohduttavaa kuulla etten ollu ainoa siitepölyn uhri :-D

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2014

   Se mummeli oli ihan mainio. Siitepöly on melkoinen riesa. Olen onnekas, kun olen itse välttynyt allergioilta!

   Kiva, että kommentoit.

   Vastaa
 2. Jemina 28.4.2014

  mä löysin ihan mahtavia juttuja meidän parvekkeelle! ostin jopa sellasen kylppärihyllykön mun yrttiviljelmille ja lopulta se oli mun ostoskärrynä. ja viimeisestä pöydästä löysin vielä samanlaisen vaaleanpunaisen hyllykön kahdellakymmenellä sentillä.

  joten lopulta olin metrossa kahden kylppärihyllykön kanssa.

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2014

   Ihanaa. Teidän parveke näyttää nyt varmaan oikein hyvältä. Mahtoivat kanssamatkustajat ihmetellä, kun sä kuljet metrossa kylppärihyllyköt kainalossa hihih.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.