Pienelle tytölle onnea!

_MG_0003 kopio

Olen ollut tänään synttärityttönä. Sain herätessäni aamutakin päälle ja kruunun päähän. Lahjapaketeista paljastui villatakki ja elokuvalippuja, mutta kortti oli kirkkain kruunu kaikelle: ”Pienelle tytölle onnea!” Kuka ostaa ristiäiskortin tytölle, joka on päässyt jo neljännesvuosisataan?

Täytän 25 vuotta. Se tuntuu aika vähältä. Toivottavasti elän vielä ainakin kolme neljännestä. Etsin eilen blogista vanhempia syntymäpäiväjuttujani ja tuntuu, että tulen vuosi vuodelta tyhmemmäksi. Esimerkiksi viimevuotiset ajatukseni ovat paljon tätä vuotta viisaampia.

Toisaalta, olen enemmän intoa täynnä kuin koskaan aiemmin. Olen utelias ja katson silmät suurina maailmaa. Otsani ja suupieleni ovat jo nyt rypyillä ihmettelevien silmieni ja nauravan suuni vuoksi. Haluan oppia kaiken kaikesta, nähdä paljon ja enemmän. Lukea kirjoja, kohdata ihmisiä ja seikkailla. Sanoa oikeita sanoja oikeaan aikaan ja joskus aivan vääriä lauseita väärään väliin. Tuntuu, että olen palannut 15-vuotiaan Henriikan naiiveihin ajatuksiin ja sinisiin silmiin.

_MG_0006 kopio

Tämän syntymäpäivän huippuja olivat ihanan, venytetyn aamiaisen lisäksi iltapäivän kakkukahvit, after work -glögi yllätysseurassa, sydämen jokaiseen takanurkkaankin päässyt leffa Inside Out ja itselle ostettu lahja. Pyysin sen tietenkin pakettiin. ”Tuleeko jouluksi?” ”Juu, juu tulee toki.

Minulta kysyttiin tänään yllättäen mikä on tärkein tavoitteeni 25-vuotiaana. Vastasin, että aion tehdä talvivaelluksen. Se saattaa olla ihan pieni vaellus vain, mutta sen on kestettävä yön yli.

Voisin haaveilla myös vuoristoratamaisen tunne-elämäni tasaantumisesta, yli-innokkaiden hetkieni toppuuttelusta tai palopuheitteni määrän puolittamisesta. Niitä on vain niin vaikea mitata millään. Ainakin vaellus on riittävän konkreettinen tavoite toteutettavaksi.

Iloa ja riemua!

-Henriikka

6 kommenttia

 1. Onnea synttäritytölle!!

  Me ehditäänkin näköjään olla viisi päivää samoilla luvuilla ;)

  Vastaa
  • Henriikka 12.12.2015

   Uiii, ne yhteiset viisi päivää taitavat jo olla ohi. Ensi vuonna taas!

   Kiitos kovasti Noora.

   Vastaa
 2. Talvivaellus kuulostaa huipulta, olisipa lumiset hanget ja mahdollisuus katsella tähtiä, repussa termarissa lämmintä juomaa, jalassa itse neulotut villasukat ja poskilla pakkasen tuoma puna. (Hupsu kun olen, odotan jo nyt vaellusjuttua ja saatan haaveilla jo omastakin…)

  Omaan kaksvitoseen on vielä matkaa, mutta olen asettanut jo sille tavoitteen: haluan olla käynyt 25 eri valtiossa kun täytän kaksikymmentäviisi.

  Mutta nielettömästi onnea ja paljon paljon hyviä ikävuosia ja reissuja! Anna mennä ja pysy yhtä mainiona kuin tähänkin asti. Oon tainnut sanoa ennenkin, mutta tästä blogista huokuu ilo ja hyvä mieli ja inspiraatio tehdä omastakin elämästä yhtä kivaa kuin sun elämä tuntuu olevan (enkä ole huomannut juttujesi tyhmentyneen enkä dementian iskeneen XD)

  Vastaa
  • Henriikka 12.12.2015

   Tsihi, noita kaikkia juttuja odotan minäkin. Talvivaellus here I come!

   Sun 25-tavoite kuulostaa hei aivan huikealta. Oman 25 oon jo tainnut rikkoa jossain vaiheessa, mutta 30 saattaisi olla mun tavoite seuraavan kerran.

   Henriikka kiittää ja kumartaa :-)

   Vastaa
 3. Mil 3.12.2015

  Oi mulla myös oli eilen syntymäpäivä, tosin täytin vähemmän. Onnea myöhässä!

  Vastaa
  • Henriikka 12.12.2015

   Samissynttärit iik! Paljon onnea sinullekin näin jälkikäteen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.