Pihakirppis- ja kyläjuhlakalenteri / Kevät 2014

Lupasin viime vuoden tapaan kasata Helsingin kevään pihakirpputorit ja kyläjuhlat saman artikkelin alle. Olkaa hyvä! Suosittelen kaupunkilaisia aktivoitumaan ja tutustumaan lähialueisiin tarkemmin. Muualla asuville suosittelen reissua pääkaupunkiseudulle näiden tapahtumien mukaan suunniteltuna.

f7036024ea8daea718d871429dc4bc8a

 su 27.4.
Vanhan Herttoniemen pihakirppis

Vanha Herttoniemi muuttuu sunnuntaina 27.4.2014 jo viidettä kertaa suureksi pihakirpputoriksi. Myyntipöytiä nousee ainakin 109 talon pihalle!

Kirppisalueen tulostettava kartta löytyy täältä.
Lisätietoa tapahtumasta täältä.

su 4.5.
Mosa Herää -Tapanilan kyläjuhla

Tapanila herää keväällä talviunestaan Mosa herää -tapahtumassa. Ohjelmaa on monenmoista, musiikkia, leikkejä, makkaraa, puheita ja tuttuja ja tuntemattomia kyläläisiä. Pihoilla järjestetään kirpputoreja.

la 17.5.
Arabianrannan Katufestivaalit

Katufestivaali on kaupunkitapahtuma Hämeentien varrella Arabiassa, joka tarjoaa laajalla kirjolla taidetta, designia, musiikki- ja tanssiesityksiä, performansseja, kirppari- ja kierrätysmeininkiä, työpajoja yms. Kaikille avoin katutaide- ja kierrätystapahtuma on houkutellut jo kuusi vuotta tuhansia taiteesta, kirppiksistä ja kierrätyksestä kiinnostuneita kävijöitä.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Puu-Vallilan pihakirppis (huom! jatkuu su 18.5.)

Puu-Vallila on sympaattinen puutaloalue keskellä kaupungin sykettä. Alue on näkemisen arvoinen muutenkin, mutta tapahtumapäivänä pihat täyttyvät kaiken lisäksi vaaterekeistä, huonekaluista, astioita ynnä muusta.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Huom! 17.5. järjestetään myös Ravintolapäivä, maailman paras ruokafestivaali. Hyödynnä ympäri ämpäri kaupunkia nousevat ravintolat ja kahvilat. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

la 24.5.
Kumpulan Kyläjuhlat

Helsingin vanhin kaupunginosafestari järjestetään jälleen toukokuussa, vehreän Kumpulan kaduilla, kentillä, tantereilla ja takapihoilla. Kylä kutsuu kylään jo kymmenennen kerran.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Siivouspäivä

Järjestyksessä viidettä siivouspäivää pidetään myös samaisena lauantaina. Siivouspäivä muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Olihan siinä jo vaikka mitä. Itse pyrin pääsemään kaikkialle, kyläjuhlat ja pihakirpputorit ovat kevään parasta antia. Väki on hyväntuulista ja tunnelma kepeä.

Listaa päivitetään sitä mukaa, kun saan tietooni muita kaupunginosajuhlia. Käpylän kyläjuhlien huhutaan olevan myös tulevana kesänä, vaan en löytänyt informaatiota. Joka tapauksessa kyläjuhlilla tavataan!

– Henriikka

Kuva: Sightseeing Helsinki

7 kommenttia

 1. Jemina 25.4.2014

  Helsinki-kerho kiittää!

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2014

   Olkaapas hyvät. Toivottavasti tästä on hyötyä :-)

   Vastaa
 2. Milla Jasmin 26.4.2014

  Itse olen Vallilan pihakirppiksellä ollut pikkutytöstä asti myymässä, näin tänäkin vuonna. Myynnissä olisi pari säkillistä omia vaatteita, paljon miehen vaatteita, lukematon määrä koruja ja laukkuja sekä parikymmentä paria korkokenkiä. :)

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2014

   Huikeeta! Tällaiset pihakirppikset on ihan huippuja tapahtumia. Laitetaan vaatteet ja tavarat kiertämään, niin niistä on iloa muillekin.

   Vastaa
 3. […] samanlaisia supertapahtumia odotellessa. Rauhaa ja rakkautta tähänkin […]

  Vastaa
 4. Hanna 28.4.2014

  Jes! Hyvä infopläjäys.

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2014

   Jess! Itse yritän päästä mahdollisimman moneen mukaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.