Mitä syksyisin tehdään?

3 kopio

Olen istunut nyt viikon päivät lähinnä kotona. Flunssa ajoi koko viime työviikon ajan toimistolta kotiin toipumaan ja juomaan litrakaupalla teetä. Kurkkukivusta tuli nuha, nuhasta yskä. Nyt on yskästä enää rippeet jäljellä, ja painin lähinnä henkisen flunssan kanssa arjen pyörähdettyä käyntiin: mitä ihmettä iltaisin kuuluu tehdä?

Osaan kyllä katsoa elokuvia (katsoin toissapäivänä ensi kertaa Brokeback Mountainin), käydä elokuvissa (viimeisinä Kerro minulle jotain hyvää ja Lemmikkien salainen elämä) ja katsoa Netflixistä sarjoja (menossa Downton Abbeyn viimeinen tuotantokausi), mutta kaikkea muuta onkin vaikeampi keksiä. Tämän lisäksi osaan siivota ja järjestellä kotiani. Eilen merkitsin kalenteriini kaiken maailman kissan- ja koiranristiäisiä, että illat eivät olisi niin hämmentävän vapaita.

Kertokaa te, mitä ihmettä syksyin tehdään?

1 kopio

En ole saanut vielä loman jälkeen itseäni kunnolla urheilemaan. Fyysinen unelmakunto jäi heinäkuuhun 2015, mutta sitäkin tärkeämpää olisi päästä liikkumaan oman hyvinvoinnin kannalta. Ennätin viime maanantaina aamulenkille uuden elämän tuntu mielessäni, kunnes kaktus vei jo iltapäivällä kurkkuni.

Ruskaretkille on liian aikaisista, loppukesän fiilistelylle jo liian kylmää. Vieläkö tarkenee suppailla? Entä onko jotain luonto- tai kaupunkikohteita, jotka ovat juuri nyt alkusyksystä hehkeimmillään?

Haluaisin tutustua Helsingin uusiin paikkoihin. Onko Shelterin lisäksi avattu uusia ravintoloita? Kahviloita? Voisin ehkä hankkia museokortin vain syyskautta varten: olisi varmasti niin monia näyttelyitä läpikäytävänä. Ainiin, ja onhan minulla useampi kirjakin odottamassa lukijaansa.

2 kopio

Jotenkin se punaviini- ja kynttilätouhu tuntuu marraskuun puhteelta. Nyt syyskuun alkaessa pitäisi vielä olla energiaa. Kävelin tänään Helsingin Juhlaviikkojen teltan ohi ja kaduin syvästi, etten ole budjetoinut tänä vuonna lippuihin. Näytti niin tunnelmalliselta, kuulostaa varmasti vielä paremmalta.

Voi olla, että syysvire lähtee uuden villapaidan hankinnasta. Tai sitten lähden sieneen, ensi kerran elämässäni. Työkaverini kysyi tänään olenko sienestäjä. Mutisin vastaukseksi itsellenikin yllätyksenä jotain myöntävän ja kieltävän välistä, sillä vaikka en koskaan ole käynyt sienimetsällä, sisimmässäni tunnen itseni sienestäjäksi.

Mitä te teette syksyisin? Haluaisin ihan oikeasti tietää.

-Henriikka

Ps. Vielä keskiviikkona voi osallistua SodaStreamin arvontaan.

17 kommenttia

  1. Helmi 30.8.2016

    Mä vaan fiilistelen pimeitä syysiltoja. Poltan kynttilöitä ja mulla on huone täynnä välikausi(joulu)valoja. Ja paheeni on vauva.fi selailu. Näistäpä on mun syysillat tehty!

    Vastaa
  2. Veera 30.8.2016

    Feel you !!!

    Vastaa
  3. Tuija Rajala 30.8.2016

    Syksy tuo tullessaan erilaisia harrastuksia. Mulla on vesijumppa. Kotona harrastan käsitöitä, kortteilua, blogin kirjoittelua.

    Vastaa
  4. Syksy mikä täydellinen syy alkaa taas neuloa! Villasukkia, lapasia, myssyjä, syksyisin niitä tarvitaan, pistä puikot heilumaan ;)

    Ja hyvien kirjojen luku, sauna, metsäretket (ehkei vielä ole ruskaa, mutta puolukkaa ja sieniä on ?), lautapeli-illat, sadonkorjuukutsut, pyjamabileet, niistä rakentuu oiva syksy ?

    Vastaa
  5. Saimi 30.8.2016

    Vielä tarkenee suppailla! Kävin vajaa viikko sitten Regatassa kallistelemassa suppilaudan kanssa huimassa aallokossa ja sen jälkeen hytisemässä korvapuustin ääressä.

    Mitä mä teen syksyllä: lenkkeilen kävellen ja juosten, nautiskelen kuura-aamuista, nukun päikkäreitä. Ja luen. Luenluenluenluenluen. Mikään ei ole niin hyvä juttu kuin käpertyä sohvan nurkkaan sateisena syysiltana, sytyttää pari kynttilää, keittää herkkuteetä tai -kahvia ja upota hyvän kirjan maailmaan.

    Vastaa
  6. Anniina 30.8.2016

    Komppaan edellistä kommentoijaa eli käperryn sohvan nurkkaan hyvien kirjojen kanssa! Tällä hetkellä Henning Mankell ja Carlos Ruiz Zafon kesken :) Ja Kerro minulle jotain hyvää pitää myös lukea! Kunhan ne kirjat vaan joskus vapautuisi kirjastosta :D

    Lisäksi itse aktivoidun taas liikunnan saralla, lenkkeilyä ja kahvakuulaa ainakin tiedossa!

    Vastaa
  7. L 31.8.2016

    Opiskelen, käyn seurakunnassa ja solussa, musisoin, neulon… :)

    Vastaa
  8. Sirpale 31.8.2016

    Olen syksyisin energisimmillään. Aloitan usein uuden harrastuksen (ensi kuussa crossfit), saan kouluhommia tahkottua, sisustan, lenkkeilen paljon, nautin syyssäästä, askartelen :) Olisipa aina syksy! Varsinkin nämä kuulaat ja kauniit päivät ovat parhautta :)

    Vastaa
  9. Annu 31.8.2016

    En todellakaan ole keksinyt! Syksyn tullen miehen työ vaihtuu iltavuoroiksi, joten pitkät illat yksin vailla ”mitään” tekemistä kauhistuttavat. Liikun kyllä ja yritän koukuttaa itseni edes johonkin tv-sarjaan. Tuntuu, että kaikkiin tekemisiin tarvitsisi jonkun seuraksi (siivoamista ei esimerkiksi voi mitenkään tehdä yksin;)

    Vastaa
  10. Marie H 31.8.2016

    Mä hankin itselleni juuri Keri Smithin Tuhoa tämä-kirjan ja kävin lainaamassa kirjastosta pari kirjaa. Mitäs muuta.. Hmm. Kävelylenkkejä, kahvihetkiä, kynttilöitä, villasukkia, tv-sarjojen maratooneja, korttiaskartelua, kirjeiden kirjoittamista, kirpputorikierroksia, värityskirjan värittämistä, leipomista ja uusien ruokareseptien testailua.. :)

    Vastaa
  11. Elluskainen 31.8.2016

    Kaikenlaisia syksyisiä leivonnaisia on mielessä, erityisesti sienipiirakkaa tekisi mieli. Eka pitää hakea ne sienet. Sitten on kauhea harrastuskuume, permantoakrobatian kurssille jo ilmoittauduinkin :D Syksymoodiin virittäytyäkseni ostin uuden pipon, nyt odottelen pipokelejä ja menen sitten vaikka poimimaan niitä sieniä. Kavereiden kanssa tunnelmoidaan pimeneviä iltoja teen ja korttipelien kera!

    Vastaa
  12. Saaraa 31.8.2016

    Järvessä uimisen jälkeen parasta on uimahallissa uinti. Mikään ei virkistä ja anna voimia niin kuin muutaman kilometrin uintilenkki ja sauna. Tie vie hallille aina kun on etäpäivä ja mahdollisuus.

    Vastaa
  13. HEINI 31.8.2016

    Kannattaa hankkia lapsia. Nämä tekemisenpuutehaasteet hukkuvat saman tien. T: Kateellinen ruuhkavuosissa rämpijä

    Vastaa
  14. Arro 31.8.2016

    Nyt oon lähinnä oottanu niitä kauniitä syyspäiviä, joita aina fiilistellään. Tännään sitte ois ollu lämmintä ja aurinkoista ja ehkä vieläpä kesäistä mutta tietysti koko päivä mennee koulussa ja ilta todennäköisesti läksyissä ja suunnitteluprojekteissa… Lukemiseen osaan onneksi aina löytää aikaa. Jos sitä aikaa olisi enemmän niin lähtisin lenkille, kiertelisin kaverin kanssa kirppiksiä, tekisin jotain muutakin kuin nopeaa arkiruokaa tai pelaisin tietokoneella tai xboxilla.

    Vastaa
  15. Noora 31.8.2016

    Haaveilen omasta lukupiiristä. Kaipaan niin (kirjallisuuden)opiskeluajoilta sitä, kun keräännytään vaihtamaan ajatuksia romaaneista ja tullaan puhuneeksi niin paljosta muustakin samalla. Teen ääressä tietysti.

    Harmillisesti en oikein tunne lukupiiri-henkisiä ihmisiä Tampereella. Jos joku sukulaissielu lukee tämän ja haluaisi perustaa lukupiirin, Henriikka voisi varmaan antaa sähköpostiosoitteeni.

    Kaunista syksyä!

    Vastaa
  16. Jenna 1.9.2016

    Lintsaan koulusta jo kolmatta päivää. Ei tunnu hyvältä. Varsinkaan kun ne on tänäänkin tehnyt tosi mukavia juttuja. Huomenna en pääse taaskaan. Ensi viikolla skarppaan ja olen joka ikisellä tunnilla mykana.

    Vastaa
  17. […] oli syys-marraskuulle tehtävälista, joka koottiin teidän ehdotustenne pohjalta. Rastitin listaan, mitä sain […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.