Kuinka ananakset voivat olla muodissa?

_MG_0481 kopio

On omituista, kuinka joistain asioista tulee muotia. Ymmärrän vielä esimerkiksi hius- ja vaatetrendit, mutta niiden rinnalla on aina pinnalla myös joitain vaikeammin hahmotettavia asioita.

Muutamia vuosia sitten kovassa huudossa olivat pöllöt: pöllötatuoinnit, pöllöreput, pöllö-kaikki. Sitä ennen kaikki ihailivat pääskysiä. Lähivuosien trendejä ovat olleet myös esimerkiksi viikset, roskaruoka, kissat ja avaruus kaikkinensa. Ja lie mitä kaikkia unohdinkaan mainita!

Nyt tuntuu, että lähikuukausina Pinterestin ja ympäristön ovat vallanneet ananakset. Kuinka yhdestä hedelmästä voi tulla visuaalinen hitti? Koska on munakoison, porkkanan tai hunajamelonin vuoro?

_MG_0459 kopio _MG_0474 kopio

Ananas on hyvä trendi. Niin paljon kuin viikset minua ilahduttavatkin, en pääse niistä konkreettisesti osingoille: ne eivät kasva itselleni eivätkä liioin puolisollenikaan. Myöskin pöllöt ja avaruus jäävät arjesta melko etäälle omasta tahtotilasta huolimatta.

Mutta ananas! Olen syönyt viikon sisään jo kolme. Yhden otin evääksi töihin, yhden söin välipalaksi ja yhden pilkoin sunnuntain brunssipöytään, joka koreilee kuvissa.

Anaksen lisäksi koivupöytämme päälle katettiin tattaripuuroa, mustikoita, puolukkasmoothieta ja salaattia. Vähempikin olisi toki riittänyt, mutta päätimme laittaa herkkupaloiksi vielä juustoleipää gojimarjoilla. Loppupäivän kierimme pölypallojen kanssa kotimme nurkissa.

_MG_0478 kopio _MG_0494 kopio

Olen kesäkuun valkoisen sokerin lakossa. Se saattaa osakseen selittää yllättävää tarvettani kolmeen kokonaiseen ananakseen.

Pikkuhiljaa, pilkkuhiljaa… Ensi viikolla vain kaksi ananasta, sitä seuraavalla yksi. Ja kun kesäkuu loppuu, niin joku uusi absurdi asia on varmaan noussut jo muotiin.

Cheers!

-Henriikka

10 kommenttia

 1. Anniina 7.6.2016

  Hmm, eiks ananakset oo ollu jo kauan? Nyt luulen, että on kaktukset :D Tosin itse diggailen pääskysistä, tai no kaikista linnuista edelleen, joten olen kai vähän out.

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Mielestäni piirretty ananas on ollut jo jokusen vuoden in, mutta nyt vasta tuore ananas/oikea ananas on tosi in :-D Hah! Ota näistä nyt selvää.

   Vastaa
 2. Sud 8.6.2016

  Ja avokado! Unohdit sen ärsyttävimmän ja isoimman villityksen.. Herran jestas avokadoa pitikin olla joka paikassa… Hyvä ettei hammastahnana!

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   TOTTA! Sitähän puskettiin ovista ja ikkunoista. Varmaan hammastahnaakin löytyi.

   Vastaa
 3. Reetta 8.6.2016

  Mulla taisi olla pahin ananasvillitys päällä pari vuotta sitten juurikin tuossa visuaalisessa mielessä, mutta nyt sitä näkyy taas tositosipaljon kaikkialla. Tykkään! <3
  Mutta vaan visuaalisessa mielessä, koska ole tuoreelle ananakselle allerginen.

  Hulluin ananashankintani taitaa olla ananaksen malliset aurinkolasit ja niiden pitäminen sattuu niin paljon, että ei vaan pysty käyttämään! :D

  Tsemppiä valkoisen sokerin lakkoon!

  Ja oli ihana nähdä tänään! <3 Päädyitkö muuten juuri siihen valkoiseen mekkoon? :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   ”Ananaksen uusi tuleminen” – Ja voi ei, olen niin pahoillani! Ananas on niin hyvää. Syön sitä aina, vaikka se saakin suupieleni aukeamaan.

   Oli tosiaan ihana nähdä, vaikkei niin kovin montaa sanaa ehditykään vaihtaa. Varmasti tulevaisuudessa. Ja juu, päädyin juurikin siihen ;)

   Vastaa
 4. Veera | Oranssia 10.6.2016

  Oi, miten näyttää herkulliselta! Mä myös hurahdin tässä kevään aikana ananakseen – jotenkin aikaisemmin ei ole vain tullut ostettua tuoretta ananasta, mutta kun kerran ostin, niin se oli menoa sitten. Voi nam! Niin makeaa ja hyvää, etenkin jääkaappikylmänä! :)

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Samassa veneessä ollaan. Yhtäkkiä ruokakaapit vain pursuavat oikeita ananaksia. No ei sentään, mutta parhaillaan minulla oli kolme kotona odottamassa.

   Olemme eri leiriä! Olen huonelämpimän ananaksen ystävä.

   Vastaa
 5. Iida 10.6.2016

  Oi, ananas! <3 Visuaalisessa mielessä en ole ananasta (vielä!) löytänyt, mutta lautasella – joo kyllä! On harva paikka, johon tuore ananas ei sovi. Grillattuna, salaatissa, curryssä, sellaisenaan… nams!

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Grillattu ananas mmmmmmmm. Ei saisi lukea tällaisia ruokajuttuja kesken päivän, kun menee fokus ihan omille teilleen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.