Poolan kevät

kissamekko-2

Oli sitä odotettukin, nimittäin Poola Katarynan kevät-kesä 2015 -mallistoa. Jo useamman vuoden olen seuraillut tuon idearikkaan naisen tekemisiä ja miettinyt, kuinka kerta toisensa jälkeen tuutista voi tulla ulos jotain niin tunnistettavaa ja kuitenkin uutta.

Poolan puiset lintukorvikset ovat jo melkein läpikulutetut täällä blogin puolella. Sen lisäksi raahustan usein lintukimonossa ja lintumekossakin. Voin kertoa, että tosi monella ystävälläni tulee Poolan vaatteista ja asusteista juuri minä mieleen. Otan sen kohteliaisuutena. Yhdistyn mielikuvissa mieluusti juuri tämän merkin tuotteisiin: vähän outoa, tyylikästä ja kuitenkin suloista. Vähän jotain liikaa, muttei kuitenkaan mitään. Paitsi ehkä vähän.

kimono kopio kissamekko kissapaita kopio kkkapaita kopio kukkahuitula leggings

Pari vuotta sitten mukaan tullut örkkikuosi ei osunut ja uponnut kertaheitolla, mutta kuukausi kuukaudelta alan lähestyä niitäkin örrimörrejä. Sylvi-monsterikorviksia jopa mallailin hieman salaa toissa viikolla. Tämän kevään malliston räikyvän keltaiset örkkihousut läväyttivät silmäni selälleen ja toistelin itselleni ”no, no, no”. Ja kuinka kävikään? Olen alkanut tykästyä niihin.

Niin kuin kaikissa edellisissäkin mallistoissa, ei tässäkään kaikki vaatekappaleet olleet itselleni tehtyjä. Musta, tulppaanikuvioinen tunika olisi päälläni kuin roskasäkki. Luulen myös vaalean tulppaani t-paidan vievän kasvoiltani värin. Mutta sitten on näitä, jotka huomaan heti: kissakuvioinen, vaalea mekko ja violetti kissapaita.

Kokeilin kisumekkoa jo kaupassakin. Se ei imarrellut juurikaan, mutta se oli silti mahtava. Hykertelyn huipentuma. Näin viime viikolla Hannea, ja hän oli ostanut violetin kissapaidan. Jos uskallan ostaa samanlaisen, niin varmaan ostan. Ja uskallanhan minä.

solmuhame-harmaa kopiokleop-mekko kopio solmumekko-harmaa

Tällaiset monsterit ja linnut ovat lähes kaikissa konteksteissa niin yltiösöpöjä, etten pysty lähtemään niiden maailmaan mukaan. Jostain syystä Poola Katarynan kanssa teen poikkeuksen. Laadukkaat kankaat, iättömät leikkaukset. Ne tekevät söpöydestäkin tyylikästä.

– Henriikka

Kuvat: Poola Kataryna

2 kommenttia

 1. Kisupaita on ihana vaate, tahtoisin vetää sen päälle aina heti suoraan pesusta. Näyttää hyvältä kaiken kanssa ja taipuu niin arkeen kuin juhlaan. Ja kun omalla kohdalla pitää ajatella imetysteknisiä seikkoja, sekin onnistuu lyhyen helman kanssa, kun alla on imetystoppi. Mutta meidän värisilmä sanoo eriä, mun mielestä se on denimin sininen, ei violetti – uusi vaatevärigate tuloillaan? :D

  Vastaa
  • Henriikka 17.7.2015

   Kisupaita on kyllä suloinen ja selvästi myös monikäyttöinen, haha.

   Mä hyväksyn myös sun deniminsinisen värisilmän. Uusi vaatevärigenre indeed!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.