Kolme vinkkiä proteiinipitoiseen välipalaan

Yhteistyössä Valio ja Asennemediavalio-profeel-proteiinijauhe

En voi käsittää, kuinka pimeää täällä on! Heräsin viideltä jetlagin vahvistamana ja kotimme oli pilkkopimeä. Nyt kello lähestyy kahdeksaa ja tekovalo en edelleen ainoa valonlähde. Ei auta kuin mennä tulta päin, arkea päin!

Kirjoitin kuukausi sitten syksyn startanneesta liikuntakaudesta ja tulevista tavoitteista liikkumiseen liittyen. Kulunut kuukausi on mennyt tosi hyvin. Jaksoin pysyä aktiivisena jopa reissussa, vaikka ruokavalio saattoikin toisinaan heitellä laittoman puolelle (söin viidesti nachoja, ei kaduta). Nyt pimeän saavuttua vähän jännittää, miten saan itseni motivoitua lenkille, salille ja urheilun pariin. Myös ruokavalion on vaara lähteä muokkautumaan glögin, punaviinin ja juustotarjottimien suuntaan. Enkä sano ettei niitäkin tarvittaisi!

Kerroin samassa kirjoituksessa ottaaneni testiin Valion uudet kotimaiset ja laktoosittomat PROfeel-proteiinijauheet. Nyt heitän kehiin kolme helppoa esimerkkiä, kuinka olen tuotteita käyttänyt.

valio-profeel-proteiinijauhevalio-profeel-proteiinijauhe

Suklaiset proteiinibanaaniletut

3 kananmunaa
1 banaani
1 dl PROfeel-heraproteiinijauhe (suklainen)
0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään esimerkiksi blenderissä. Paista paistinpannulla pieniä, sieviä lettuja. Älä paista liian suurella lämmöllä, jotta letut eivät pala pannuun kiinni. Syö esimerkiksi banaaniviipaleiden ja hunajan kanssa.

Näillä aloitin eilisen päivän ja voi jummi, miten hyviä.

valio-profeel-proteiinijauhevalio-profeel-proteiinijauhe

Proteiinituorepuuro

5dl piimää
1/2 dl chiasiemeniä
3 dl puurohiutaleita tai puurohiutalesekoitusta
2 dl Valio PROfel-proteiinivälipalajauhetta (mansikkainen)
(1/4 tl vaniljajauhetta)

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 2 h tai yön yli. Nauti aamu- tai välipalana.

Täytyy myöntää, että ennen tätä Valion ohjetta, en ollut koskaan ennen tehnyt tuorepuuroa. Nyt puuro on ollut nappi välipala ennen tai jälkeen treenien, kun ei ole ollut aikaa tai halua alkaa kokkailla. Välipala on odottanut valmiina jääkaapissa ja päälle olen heittänyt marjoja ja siemeniä. Vaaleansinisissä pusseissa myytävät proteiinivälipalajauheet ovatkin tarkoitettu käytettäväksi erityisesti ennen tai jälkeen urheilusuorituksen.

valio-profeel-proteiinijauhevalio-profeel-proteiinijauhe

Puolukkaproteiinismoothie

2 dl tuoreita tai pakastepuolukoita
1 banaani
1 dl Valio PROfeel-heraproteiinilisä (maustamaton)
2 dl mantelimaitoa tai muuta nestettä

Sekoita aineksia blenderissä niin kauan, että smoothie on kuohkeaa ja tasaista. Kaada lasiin, nauti!

Ei ole epäilystäkään, mikä PROfeel-tuotteista jää omaan vakiokäyttööni parin kuukauden testijakson jälkeen: Maustamaton heraproteiinilisä. Tiedän toisten kaipaavan makeutusta ja makuja, mutta itselleni maustamaton toimii kaikista parhaiten. Olen tehnyt kaikki nämä kirjoituksen ohjeet myös maustamattomalla jauheella onnistuneesti.

valio-profeel-proteiinijauhe

      Ja älkää ymmärtäkö väärin: proteiinia ei todellakaan tarvitse lisäillä sinne sun tänne ja kaikkeen mahdolliseen. Mutta erityisesti runsaasti liikkuvat, aktiiviset ihmiset elävät usein sellaisella vauhdilla, että proteiinitasot jäävät ravinnon kautta saavuttamatta. Syön itse nykyisin enää harvoin lihaa, enkä aina muista huolehtia, mistä proteiinini saan.

Lopulta kaikessa on kuitenkin kyse siitä, että kuuntelee kroppaa ja oppii ymmärtämään, mitä se kaipaa. Omani kaipaa tällä hetkellä lisää unta, runsasta ja ravinteikasta aamiaista ja kahvia. Vaikka voi olla, että viimeistä tarvitsee vain mieleni, ei niinkään kroppani. Hah.

Energistä päivää!

-Henriikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.