Mikä minulle on elämässä tärkeää?

henska

Luin eilen päiväkirjaani kesältä. Kirjoitin harvakseltaan ja epäsäännöllisesti, mutta hyvin syvästi omista tunnoistani koko kesän ajan. Kun kirjoitan, en juuri ajattele mitään muuta. Uppoudun kirjoittamiseen ja oivallan sen kautta uusia ajatuksia maailmastani ja itsestäni. Ymmärrän usein mitä mieltä olen.

Olin kesäkuun alussa yksin lomalla Tampereella. Muistan kyllä, että kirjoitin silloin lähes taukoamatta. Päiväkirjaani ilmestyi useita kymmeniä kirjoitettuja sivuja. Muistan myös, että laitoin löydetyn neliapilan prässiin vihkon sivujen väliin.

En kuitenkaan muistanut, että kirjoitin listan minulle tärkeistä asioista. Eilen löysin kohdan ja luin sen Jannelle. Hän kuunteli tarkkaavaisesti, oli hetken hiljaa ja totesi, että hänestä olisi kiva, jos jakaisin ajatukset blogissani. Että olisi hienoa, että lukijat voisivat hahmottaa, millaiselta pohjalta kirjoittaja ponnistaa ja voisivat toisaalta ymmärtää kirjoituksia paremmin sen kautta.

henska2

Vaikka ajatus lauseiden jakamisesta tuntuu jännittävältä, niin tässä ne nyt tulisivat:

”Mulle on tärkeää vapaus. Rohkeus. Turva. Toivo. Nauru. Huumori ja sen eri tasot. Usko hyvyyteen. Yrittäminen. Lahjakkuuden löytäminen. Heikomman puolustaminen, oikeudenmukaisuus. Anteeksianto. Että saa toisen mahdollisuuden. Luonto. Armollisuus itseä ja muita kohtaan. Lempeys, lujuus, sinnikkyys. Into, inspiroituminen ja aito pakahtuminen. Tunteet, intuitio. Vaistot, joita ei muka ole. Elämän ihmeellisyys. Usko siihen, että asiat – ja rakkaus – voivat kestää ikuisesti.”

Rakkaudella,
Henriikka

Ps. Filmikamerakuvat ovat 19-vuotiaasta Henriikasta, joka asui Jyväskylässä toivoen, että löytäisi selkeämmän suunnan elämälleen, mutta jonka arvot olivat silloinkin samat.

6 kommenttia

 1. Milja 13.10.2016

  Mun mielestä nuo arvot tulee ilmi sun tekstien läpi. :) Ihana kun jaoit ne silti!

  Vastaa
  • Henriikka 17.11.2016

   Voi hitsi, tällaiset kommentit saa mut itkemään. Kiitos Milja.

   Vastaa
 2. Riikka 14.10.2016

  Ihana teksti ja taas en voi kuin pohtia miten te nuoret ihmiset olette niin ihanan fiksuja. Tai ainakin sinä olet :) Mulla on ihan samat arvot, mutta ne ovat kirkastuneet vasta tässä keski-iän kynnyksellä (jo melkein viisikymppiä täynnä). Ja vapaus, se on mulle se ehdoton ykkönen, vapaus olla mä ja antaa toisten olla heitä.

  Vastaa
  • Henriikka 17.11.2016

   Riikka! Ihanasti kirjoitettu. Kiitos ihan hirveän paljon. Mulla tuli tästä kommentista niin hyvä mieli.

   Vastaa
 3. Juliaihminen 14.10.2016

  On tärkeää ja järkevää kirjoittaa ylös välillä omat arvonsa. Kun ne on kirkastanut itselleen (aina uudestaan ja uudestaan), on helpompi tehdä nopeissakin tilanteissa oikeita päätöksiä.
  Hyvät arvot btw, ja ihania kuvia <3

  Vastaa
  • Henriikka 17.11.2016

   Kiitos sulle :’-)

   Ja toi on kyllä aivan totta. Välillä on hyvä kunnolla laittaa ylös, mitkä on niitä arvoja, joihin itse uskoo.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.