Kolmen aineksen juustokakku

_MG_1920 kopio

Kakkuhammasta kolottaa? Pitäisi saada helposti makea jälkiruoka? Kokeilepa japanilainen kolmen ainesosan juustokakku. Tarvitset todella vain kolmea ainesosaa.

_MG_1653 kopio
1. Tarvitset kakuntekoon: 3 kananmunaa, 120 g valkoista suklaata ja 120 g tuorejuustoa.

2. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen.

_MG_1655 kopio

3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan.

_MG_1665 kopio

4. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa tai varovasti kattilassa tai mikrossa.

5. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto. Veivaa seos tasaiseksi.

_MG_1672 kopio

6. Lisää seokseen kananmunankeltuaiset. Sekoita.

_MG_1682 kopio

7. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se ei tipu kulhosta, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

8. Lisää valkuaisvaahto taikinaan: Ensin 1/3 ja sekoita kunnolla. Sitten toinen osa ja sitten kolmas osa. On tärkeää, ettei sekoita kaikkea joukkoon kerralla. Sekoita tasaiseksi.

_MG_1847 kopio

9. Valitse uuninkestävä astia/astiat. Taikinaa ei ole paljon ja kakusta tulee näyttävämpi korkeassa astiassa. Voitele leivinpaperi, asettele se ja kaada taikina tasaisesti astiaan.

_MG_1883 kopio

10. Kaada kuumaa vettä pellille ja laita pelti uunin keskitasolle.

_MG_1871 kopio

11. Paista kakkua 15 minuuttia 170 asteessa, jonka jälkeen 15 minuuttia 160 asteessa. Sammuta tämän jälkeen uuni, mutta jätä kakku jäähtyvään uuniin vielä 15 minuutiksi.

_MG_1884 kopio

12. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä ja poista astiasta varovasti.

_MG_1910 kopio

Näin pienestä taikinasta saat pienen kakun. Isommalle porukalle kannattaa valmistaa vähintään tuplamäärä. Niin kuin perinteinenkin juustokakku, myös tämä paranee vähän vetäytyessään (esim. yön yli jääkaapissa).

Koristeeksi voi ripotella tomusokeria, tai lisätä rinnalle jätskiä, hilloa tai vaikka raikasta hedelmä- tai marjakastiketta.

Enjoy!
-Henriikka

Alkuperäinen resepti täältä.

7 kommenttia

  1. Sara 23.3.2016

    Onpa kiva ohje, menenee kokeiluun! Mutta onko kohdassa 8. virhe, vai mitä tarkoittaa lause: ”On tärkeää, ettei sekoita kaikkea joukkoon kunnolla. Sekoita tasaiseksi.” Ei siis sekoita kunnolla, mutta tasaisesti? :D Olisiko, että on tärkeää ettei sekoita kaikkea joukkoon kerralla?

    Vastaa
    • Henriikka 23.3.2016

      WOPS! Korjattu! ”On tärkeää, ettei sekoita kaikkea joukkoon KERRALLA.” Eli juuri niin kuin ajattelit.

      Vastaa
  2. Ei oo todellista, tää resepti vissiin viime kesän suuri hitti, mutta itse törmäsin siihen ensi kertaa viime maanantaina. Lupasin kavereille, että leivon kakun kun tulevat pääsiäiseksi käymään ja tuossa pari tuntia sitten kävin hakemassa kaupasta tarvikkeet tätä reseptiä varten. Ja nyt se kakku on täällä sun blogissa, pelottavaa ?

    P.s. pohdin kaupassa että tuleekohan tästä oikeasti hyvää, harmittelin kun löysin vain reseptejä, en varsinaisia makuarvioita. Mutta luotan suhun, ehkä tästä tulee hyvää ?

    Vastaa
    • Henriikka 24.3.2016

      Älä nosta odotuksia liian korkealla! Tokihan sille on syynsä, että juustokakussa on yleensä enemmän aineksia. Mutta mun mielestä tämä on oikeasti vallan hyvää. Siis tosi hyvää. Ja ennen kaikkea helposti ja nerokkaasti.

      Vastaa
  3. lb 24.3.2016

    Vau mitkä siniset kulhot! Varsinkin valkuaiskulhon kuviointi on suorastaan silmiähivelevää.

    Vastaa
    • Henriikka 15.5.2016

      No eikö ole! Ja edulliset olivat kuule, Stockmannilta ostin. Kiitos.

      Vastaa
  4. Siis tästä blogitekstistä on jo vuosi ja mä oon varmaan nyt viidennen kerran tehnyt tällä ohjeella. Vihdoin ja viimein näyttää samalta :’D Kummasti auttoi, kun ostin hyvin samantapaiset uunikipot. On se aiemminkin hyvää ollut, muttei kauhean kaunista.

    On muuten ihan perusjuttu, että googletan ”aamukahvilla japanilainen juustokakku”. Ei tarvi laittaa ohjetta talteen, kun muistaa, millä googletuksella sen löytää.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.