Aamuhetken tapasleivät

Yhteistyössä Bella-blogit ja K-Menu.

IMG_1200 (kopio)

Aamuhetken tapasleivät

Maalaisleipää ja jälkiuunileipää (tai oikeastaan mitä tahansa leipää)
oliiviöljyä
sormisuolaa
rucolaa
viikunoita
sinihomejuustoa
hunajaa
saksanpähkinöitä
mätiä
tilliä
kirsikkatomaatteja
sipuli
ja K-Menu goudaa, meetvurstia ja maksamakkaraa

Laita kerrankin aamulla ranttaliksi. Kata kauniisti, ota oikein servetit käyttöön. Kasaa lautasille monenmoisia herkkuja, toinen toistaan parempia. Lorauta maalaisleivälle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa tai sipaise vähän hunajaa päälle. Levitä jälkiuuninappiin kunnolla voita. Taiteile kuin tapasravintolassa. Kokeile uusia makuyhdistelmiä, innostu ja ihastu. Ennen kaikkea nauti. Mitä pidempi aamuhetki, sitä enemmän lisukkeita. Mutta myös arkipäivistä saa nauttia: jääkaapin jämistä löytyy vaikka mitä! Ota toinen kuppi kahvia, mutustele. Kokoa uusi leipänen ja nappaa tiukka koppi aamusta ja samalla koko päivästä.

IMG_1224 (kopio)IMG_1235 (kopio)

Tämä resepti oli oma panokseni K-Menu-tuotesarjan tehostarttiin. Muissa Bella-blogeissa tullaan näkemään vielä päivän muut ateriat ja niihin sopivan kotireseptit. Kun minua pyydettiin mukaan jakamaan ruokajuttuja, sanoin tulevani sillä ehdolla, että saan omia aamupalan itselleni. Että saan taas kerran fiilistellä aamiaista koko Suomen kansalle.

K-Menu on juuri lanseerattu Ruokakeskon tuotesarja, K-ruokakauppojen uusi halpamerkki, josta löytyy joka kodin perustuotteita. Sarjaan ilmestyy koko ajan lisää tuotteita, tällä hetkellä kauppojen hyllyille on ilmestynyt esimerkiksi goudaa, jauhelihaa, maksamakkaraa ja kanaa. Voin kertoa, ettei yleensä kasvispitoiseksi totutun aamiaisen loihtiminen ollut helppoa K-menun tämänhetkisestä, suht tuhtilihaisesta tarjonnasta. Huhujen mukaan rinnalle on kuitenkin saapumassa reilusti muutakin kuin lihaa.

Monesta tuotteesta en vielä pysty sanomaan, mutta kolme kokeilemaani (gouda, meetvursti ja maksamakkara) maistui ainakin ihan tavallisen hyvältä. En ole nirso ruoan suhteen, mutta usein panostan lähiruokaan ja olen valmis laittamaan rahaa likoon. Aina en kuitenkaan taloudellisista syistä siihen kykene ja niihin hetkiin K-Menu voisi tarjota apua. Nähtäväksi jää, mitä tuotteita sarjaan saapuu ja voisiko niistä tulla ruokalisää arkeen.

Kokeilkaa hyvät ihmiset tapasleipäsiä. Älyttömän hyvää ja herkullista sunnuntai-iltaa.

                  – Henriikka

9 kommenttia

 1. Laura - Tee Hetki 12.5.2014

  Pitkät aamuhetket on parhaita, vaikkapa joskus arjenkin keskellä :)

  Vastaa
  • Henriikka 12.5.2014

   Just jotenkin arjen keskellä ne tuntuu vieläkin paremmalta. Viikonloppu on oletus, mutta jos arkeen saa joskus mahdutettua pitkän aamun, niin superluksus.

   Vastaa
 2. Alina 12.5.2014

  Sairas nälkä!

  Vastaa
 3. Maireanna 13.5.2014

  Namnam.. hyvä aamiainen.. mitähän noista valitsisin, sillä nyt on menossa Kaloreittenkaato päivät. Valkata pitää ja ynnätä kaloreita.

  Vastaa
  • Henriikka 14.5.2014

   ”Kaloreittenkaatopäivät”, mikä hauska ilmaus! Ehkä syöt sitten vain päällisiä ja jätän hiilihydraattileivät pois haha.

   Vastaa
 4. Minna 15.5.2014

  Mulle jäi vähän ikävä mieli tästä postauksesta. Miksi lähteä mukaan kampanjaan, jossa mainostetaan halpatuotettuja eläinperäisiä tuotteita? Jos kerran normaalisti syöt kasvispainotteisesti lähiruokaa, eivätkä tuotteetkaan olleet mitenkään kummoisia, miksi mainostaa niitä?

  Vastaa
  • Henriikka 20.5.2014

   Hei Minna. Kiitos kommentistasi. Hyvä, että sanoit. Saa ajattelemaan asiaa monelta kantilta. Olin itse K-menun lanseeraustilaisuudessa ja siellä oli tuotteita vielä paljon runsaammin. Tämä kampanja tuli niin nopeasti, että kauppojen hyllyille oli ehtinyt lähinnä lihatuotteita. Siksi tämä eläinperäisyys. Itse suosin lähiruokaa, mutta en pysty aina taloudellisista syistä ostamaan vain sellaista, joten on hyvä uteliaasti etsiä vaihtoehtoja ja tutkia mitä on tarjolla.

   Vastaa
 5. […] muut K-Menu tuotteilla valmistetut ateriat, löydät näistä blogeista löydät aamiaisen (Aamukahvilla), lounaan (LillaTirlittan) ja välipalan (Mami go go). Iltapala on vasta tulossa. Voit ryhtyä […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.