Kotiunelma toteen: Uudet kirjahyllyt!

Tattadadaadadaaa! Uudet kirjahyllyt. Niin ne ääneenlausutut, lyhyen tähtäimen unelmat vaan tuppaavat toisinaan toteutumaan. Ei mennytkään kuin kolmisen kuukautta, että sain siskolle myydyn kirjahyllyn tilalle uudet. Olin ollut nokkela ja miettinyt, että jos myyn vanhani pois, löydän varmasti motivaation hankkia nopeasti uudet. Vaan kuinka kävikään, kirjat seisoivat pinoissaan lattialla ympäri taloa useamman kuukauden.

Mutta nyt ne ovat vihdoin paikallaan. Visioni valkoisista, täysin pelkistetyistä ja metallisista varastohyllyistä tuli toteen. Entinen kirjahylly oli kaunis, mutta raskasrakenteinen ja tummaa puuta. Olohuonetta kirkastaaksemme halusimme jotain kevyempää, raikkaampaa. Puu on elementtinä käytössä oikeastaan kaikissa muissa huonekaluissa, ja siksi metalli oli enemmän kuin tervetullut. Ja mikä säkä! Kirjoitin huuto.netin hakuun ”valkoinen varastohylly”, ja joku myi kahta tarpeettomana 19 euron lähtöhintaan. Kukaan muu ei huutanut hyllyjä, ja niinpä saimme ne parilla hassulla kympillä. Silkkaa onnea.

kirjahylly kirjahylly2kirjahylly3

Ehdin tupata tavarat ja kirjat nopeasti hyllyilleen, eivätkä kaikki ole varmasti vielä löytäneet lopullista paikkaansa. Mielestäni kokonaisuus näyttää kuitenkin hyvältä. Niin kuin kuvistakin huomaa, valo lankeaa hyllykköön eri tavalla eri kellonaikoina. Se on avohyllyjen parhaita puolia. Vetolaatikkoihin tottuneena jouduin muutamille vähän vähemmän visuaalisille mapeille ja tavaroille löytämään uudet paikat huushollistamme, mutta se on pieni vika kaiken hyvän rinnalla.

kirjahylly5 kirjahylly6 kirjahylly7

Olen itse henkilö, joka rakastaa kiertää katsellaan tiloja ja asuntoja. Kiinnitän huomioita yksityiskohtiin ja pieniin, mielenkiintoisiin esineisiin. Ehkä tästä hyllystä tulee sellainen katseenkiinnittäjä niille vieraillemme, ketkä tapaavat tehdä samaa.

Ai että, on ollut niin hyvä päivä. Hirveästi hommaa ja kokoustamista, mutta vain kivaa sellaista. Ja arvatkaa minne olen nyt matkalla? Paimioon! Ensi kertaa elämässäni. Intercity puksuttaa kohti Turkua, mutta etevä veturinkuljettajan tytär osaa hypätä Salossa pois.

– Henriikka

12 kommenttia

 1. Helmi 9.4.2014

  Ai että, kun on kauniit ja sirot hyllyt. ☺

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Niin on. Vähän ovat hyllyjen reunat taittuneet, mutta se on pientä. Aivan ihanat hyllyt, jos minulta kysytään.

   Vastaa
 2. Willa Foxin Satu 9.4.2014

  No jopas on kauniit hyllyt. Terveisin vakkarilukijasi :)

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Well Hello Satu. Kiitos sinulle. Kuin myös oma blogisi on erittäin mainio tapaus.

   Vastaa
 3. Hanna 10.4.2014

  Hyvännäköiset! Meillä on ihan sama projekti täällä menossa, tumma ja massiivinen hyllykkö pois ja tilalle jotain kevyttä ja valkoista. Yhtä huutonetin ilmoitusta kyttäilen ja tolta mieheltäkin sain suostumuksen hankkiutua hyylystä eroon, joka ollaan yhdessä ostettu. Jee!

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Jotenkin sitä ajatteli haluavansa ympärilleen mahdollisimman paljon tummaa ja tunnelmallista. Ja sitten talvella huomaa, että oikeastaan valkoinen ja valo on se mitä oikeasti kaipaa.

   Vastaa
 4. Hosuli 11.4.2014

  Kivalta näyttää! Meilläkin kirjahyllyprojekti juuri valmistui. Edelliset, puunväriset hyllyt lähtivät seuraavalle omistajalle ja valkoiset tulivat tilalle. Kuvailen ne blogiin, kunhan saadaan kirjat värikoodattua. :D

  Vastaa
  • Henriikka 14.4.2014

   Värikoodattua, hihihih. Jään odottamaan kuvamateriaalia.

   Puu on ihana materiaali, mutta liika on liika. Puu helposti myös tukkii koko sisustuksen.

   Vastaa
 5. eerika 13.4.2014

  huuuuuuuuuh kuinka kivalta näyttää ! itsekin olen haaveillut jonkin näköisistä metallihyllyistä, ehkä jopa ihan metallinvärisenä kaiken muun romanttisen sisustushömpötyksen sekaan.

  jos olisin kirja, haluisin asua teidän kirjahyllyssä !

  Vastaa
  • Henriikka 14.4.2014

   No eikö näytäkin! Ja uskomaton säkälöytö. Metallinväristä pohdimme myös me, olisi sopinut ihan yhtälailla. Metallinvärinen vaaleine puuhyllyine olis myös maukas. Kiitos Eerika.

   Vastaa
 6. maria 31.5.2014

  Itsekin metsästän tällaista kokonaisuutta ja yhden potentiaalisen löysinkin, mutta se mietityttää miten paljon hylly hyllyy seinää vasten kirjat ja pikkutavarat painonaan. Onko teidän hyllykkö tukeva vai olitteko aluksi saman pulman äärellä?

  Vastaa
  • Henriikka 8.6.2014

   Kyllä tämä meidänkin pikkuisen heilui sillon, kun ei ollut vielä tavaroita paikoillaan, mutta aika hyvin se nyt on pysynyt. Meillä ei ole siis ollut mitään ongelmaa hyllyjen hyllymisestä :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.