Kipparikalle

Ensimmäiset kunnon talvikuvat tältä talvelta, ablodit sille. Asu ei tosin ole kovin viimalta suojaava, sillä jätin kuvaustuokion koittaessa varsinaisen takin tien sivuun. Näissä vaatteissa tuli himmailtua viime torstai. Ruotsin reissulta löytynyt kipparinlakki oli päässä ensi kertaa, kun suuntasin kouluun. Vasta koulumatkallani tajusin, että ensimmäiset tunnit pidetäänkin Suomenlinnassa ja sinnehän mennään lautalla. Voitte kuvitella, millaista kettuilua sain kuulla koko loppuviikon siitä, että Henriikka se pukeutuu aina teeman mukaisesti. Korniksi osoittautui lakki siinä tilanteessa, ankkurinapit vielä korostivat kokonaisuutta.

Tämä asu on pelkistetty. Olen yrittänyt loppuvuodesta löytää vaatekaappiini niitä tavallisia vaatteita, ja tässä ne yhdistyvät mutkitta: tummansiniset farkut, musta nahkatakki, punasini-ruutuinen flanellipaita. Asu on kaikessa kokonaisuudessaan suht simppeli. Se, mikä tekee sen viimeisen silauksen, ovat asusteet: ruskea laatikkomallinen nahkalaukku, sekä kipparinhattu. Kolmantena särmää ovat luomassa mustat nahkakengät. Ja yllätys yllätys, kaikki näistä kolmesta juontavat juurensa kirpputoreille: nahkalaukun ostin lukiovuosinani Kouvolan Fida-kirpputorilta, kengät ovat Helsingin Kaivarin Kanuunasta ja lakin ostin maanantaina Tukholmasta, Emmauksen Vintage-liikkeestä.

Pureeko ruuhkatukka ja fankimmat asusteet yhdistettyinä perusvaatteisiin? Luokkatovereiltani sain kuulla olevani tomboy ja hollantilainen, kapinallinen farmityttö. Riittävätkö nämä termit kuvailemaan?
Henriikka
lakki, kengät, laukku, takki/second hand, paita/Lindex, farkut/Levi’s

18 kommenttia

 1. julia 15.12.2012

  Hurr, mulle tuli hirveän kylmä kun näitä kattelin. Elähän tyttö palelluta itsees kuvien takia! Vaikka jälleen hurjan hyvältä näytätkin. :-)

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Hahaha, nyt kun näitä kuvia katsoo, niin kieltämättä etenkin neljäs kuva on aika jäätävä, sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Lupaan olla paleltumatta, kiitos äiti :–)

   Vastaa
 2. Essi 15.12.2012

  Missä lukiossa oot opiskellu! Alko vain kiinnostaa. Terveisin nykyinen suurKouvolalainen :-)

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Kouvolan yhteiskoulun lukio! Hop. Kovasti pidin koulusta, siellä osattiin opettaa hyvin ja vetää yhtä köyttä. Go Kouvola!

   Vastaa
 3. Anonymous 15.12.2012

  Oi onko sulla mitään ajatusta mistä tuo laukku on alunperin? Mulla on ihan samanlainen ja se on myös kirpputorilta!

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Mulla ei oo kyllä valitettavasti mitään tietoa. Täytyisi ehk yrittää vielä etsiä, josko siitä joku lappunen löytyisi.

   Vastaa
 4. Anonymous 15.12.2012

  Erittäin magee asu! Ilman mitään naurettavia konnotaatioita… – Ruutupaita on ruutupaita on ruutupaita

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   !! Kiitos. T.ei sittenkään ehkä niin naurettava kippari

   Vastaa
 5. Anonymous 16.12.2012

  Oot kyllä melkein epäreilun kaunis!

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   No kuules, kiitos mutta mä veikkailen että siellä ruudun takana on aivan yhtä kaunis yksilö.

   Vastaa
 6. Anonymous 16.12.2012

  Voisitko tehä postauksen vaatteiden säilytyspaikastasi? ois jännä nähä mihin saat mahtumaan sun kaikki vaattees?!?! :) ja sit jotai niksejä jos sulla löytyy siihe liittye nii ois jees. :D TATTISTA!

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Semmoista oon jo suunnitellut niin kovin pitkään, eli kyllä voin. Vaikkakaan en yhtään ole tyytyväinen säilytysjärjestelmääni.

   Vastaa
 7. Anonymous 16.12.2012

  Meinasin kans kysyy et tiiätkö mistä tuo laukku on alunperin kotoisin, onko siinä jotain merkki- tai valmistajatietoi sisäpuolel? Oon ettiny samantapasta :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   En yhtään tiedä ja enkä ole löytänyt lappuja. Voisin yrittää vielä katsoa, josko löytyisi. Kirpparit taitavat olla niitä parhaimpia paikkoja, joskin vaivaa pitää nähdä jonkun verran.

   Vastaa
 8. Anonymous 19.12.2012

  kiva asu neitilä..taas jälleen kerran.:) Nyt seuraa asia jota on pitäny kommentoida useasti aikaisemmin eeeliiii: Pakko tähän väliin antaa vähän kritiikkiä tän sinun blogi sivujen yleisestä toimivuudesta. Oon nimittäin huomannu että en jaksa useinkaan vaivautua palaamaan blogiisi uudelleen ( vaikka pidän blogiasi yhtenä parhaista ja mielenkiintoisimmista!! :)) koska sivut latautuu toooosi hitaasti ja tökkii muutenki. En oo huomannu samaa onkelmaa lukiessani mitään muuta blogia, joten rohkenen epäillä että sivusi yleisissä asetuksissa jokin mättää. Onko se sitten liian suurien kuvien, sivuntaustakuvan, bannerin tai muiden tiedostojen vika mut joo jos joku nettisivuasiantuntija osais kertoa paremmin. :)? muuten toivotan intoisaa joulun odotusta!

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   No voeh!! Otin tämän asian heti puheeksi henkkohtaisen nettiasiantuntijani kanssa, mutta hän ei vieläkään ole keksinyt syytä miksi näin olisi. Yritän kuitenkin hoitaa hommaa pikapikaan. Pienennän kuvat yms perusjutut, joten pitäisi kyllä toimia. Täytyy yrittää etsiä ja koodailla, niin saisi homman pelaamaan paremmin. Kiitos kommentista, tämmöset on tosi tärkeitä!

   Vastaa
 9. Anonymous 19.12.2012

  Moderni Myrskyluodon Maija!

  Vastaa
  • Henriikka 26.1.2013

   Hei toipa oli osuva nimitys. Paljon parempi kuin korni kippari.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.